Мнения на Birdie...

• 260 025
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 315
По значение за детето:

*изкореняване на Стрептокока, оглеждане за синузит (рентгенография). Синузит и налична "трета" сливица дават симптоми=Астма. Без излекуване на синузита и премахването на "третата" сливица (ако я има) каквито и инхалаторни лекарства да вземате-контрола на симптомите е нулев. Тези състояния мимикрират Астма-заблудилите се, са не един и двама.
*направете на детето спирометрично изследване-голямо е вече. По резултатите от него дозирайте лекарствата (и по симптомите, разбира се).

Лечението на Астмата при деца е стъпаловидно-ползваме една или друга група медикаменти в зависимост от ефекта, особеностите на всяко дете, симптомите му. Целта на контрола е детето да е без симптоми с МИНИМАЛНО необходимите му дози. Даването на Фликсотайд поголовно, с години, и на едни и същи дози, е НЕДОПУСТИМО. Винаги трябва да се опитва МИНИМАЛНО работещата за всяко дете индивидуално доза. Как ще стане това, ако при всеки благоприятен момент не се опитвате да намалявате дозата??
Винаги трябва да имаме пред вид че може да се касае за състояния наподобяващи Астма!! и диагнозата ни да не е коректна!

СИНГЮЛЕР Е КРАЙНО СТЪПАЛО В ЛЕЧЕНИЕТО НА АСТМА ПРИ ДЕЦА. Дава се само за лечение на атопична Астма. При останалите случаи е без ефект!
Препарата е нов, намесва се в интимни механизми, и е добре да го избягвате ако може.
Използването на Сингюлер НЕ компенсира неумението на един лекар да дозира и използва традиционните средства-Фликсотайд, Серевент,Серетайд,Форадил (формотерол). С които традиционни средства, умно използвани, се стабилизират 90% от децата.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 21:12 от Birdie

# 316
Благодаря! За астмата няма съмнение-от бебе с много тежки, но редки пристъпи. Проблемите с носа и гърлото са по-скорошни-от около 3 години. Странно е, че не мога да намеря пулмолог, който да се интересува от носа и гърлото...Измерване на дишането сме правили веднъж, при пристъп-много лоши резултати. Ще направим пак. Рентгенография-казват, че няма признаци на синузит и не е нужно облъчване. Извинявай, какви са признаците на синузит? За тестовете се въздържам, докато не поставят категорична диагноза алергичен ринит-не съм видяла досега силна реакция от нещо. Астмата ни си няма име-казват инфекциозно-алергична, какво значи атопична не зная. Пръскали сме Фликсотид поголовно, пили сме противоалергични, не виждам никаква идея, никаква мисъл за бъдещето. Това са си мои размишления, Sorry. Simple Smile

# 317
Здравейте!
След разговора ни вече 3 дена се опитвам да си обясна защо царевицата, елдата и овесената кашаа са алергени?

# 318
  • София
Здравей Birdie
Едва сега видях темата  Embarassed и понеже ценя твоето мнение просто се разписвам за да мога да я следя
 Hug  bouquet

# 319
Привет Бърди,

страхотна тема, която ще следя с интерес и благодарност за многократните съвети, които си давал относно здравето и на моето детенце!

# 320
Здравейте!
След разговора ни вече 3 дена се опитвам да си обясна защо царевицата, елдата и овесената кашаа са алергени?
Царевицата е на върха измежду най-алергичните храни.
Овесените ядки-също.
Там спада и елда-та.
Имаше тук в библиотеката на форума една класация на храните по степен на алергичност... можете да кръстосате информацията.
Не е практика да се дава царевица на прах като каша докъм 12-13 месеца. Поне аз я избягвам всячески.

За овесени ядки и реч не може да става да дам преди 12-13 месечна възраст-овесените ядки (oat) съдържат авенин (avenin), който е токсичен за чревната мукоза. Някои считат че пречистеният овес не е алергизиращ, но овесените отвари ги правите от непречистен овес, нали? Освен това го варите така че той се разпада и става на каша-значи всъщност правите настойка от авенин в чистата му форма, колкото и микроскопични количества да има там.Така че дори и следи авенин да има в тези "овесени отвари" пак е проблем. По принцип авенина НЕ е разтворим във вода, но не попада ли овес в тази отвара, която правите? значи попада и авенин. Тоест детето се излага и на следи авенин и на авенин от попаднали ядки.  Освен това, овеса е винаги замърсен с пшенични остатъци, което пък дава допълнително замърсяване с глиадини (вид глутен) при варене на овеса.

Авенина (дори и в следи) така даден на малко бебе МОЖЕ да причини тежки поражения в чревната лигавица, предразполага към алергии и лактазни дефицити. Оттам към диарии и системни алергизирания. Оттам пътя до "маститите" Софийски алерголози си го "постиламе" сами-струва ли си?

А и защо да даваме "отвари" за "запек", който или НЕ Е запек, или се дължи на недостатъчно дневно изпивано количество храна (АМ), или пък има друга, установяема причина?

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 23:51 от Birdie

# 321
Здравей Birdie
Едва сега видях темата  Embarassed и понеже ценя твоето мнение просто се разписвам за да мога да я следя
 Hug  bouquet
Simple Smile Simple Smile

# 322
Izviniavaite che vi pisha na latineca, no kredora neraboti.  Otnosno sinuzita na sina mi znachi spored vas pri nalichie na sinuzit triabva da se provede lechenie nezavisimo che v momenta niama temperatura i v momenta ne e vazbuden spored lichnata lekarka na malkia? Pravilno li sam razbrala i che triabva 7-10 dena da se4 lekuva s edin antibiotik i 7-10 dena s drug antibiotik i e vazmojno da se izlekuva?

# 323
Установили сме синузит на рентгенография?
Това е достатъчно за да започнем лечение. Хроничните синузити са без много симптоми извън острия стадии.
Ако вярвате на разчитането на рентгенографията и се касае за синузит, да, трябва да го лекувате. Това с особена сила важи за максиларните синузити!
Да-дните лечение зависят от тежестта-ако е двустранен-10+10 е правило.
Ако е едностранен-8+8, например или 7+7->>лекарят преценява оглеждайки сферично всичко.

# 324
  • София
добър вечер, докторе!   bouquet

към много интересната тема за захранването - тъй като се притеснявам от алергии, пускам търсене в Гугъл за всяка нова храна, която смятам да въвеждам и чета подробно. какво ми прави впечатление - първо, едва ли не всички храни са алергени, според някои по-крайни автори. второ, има големи противоречия между отделните медицински статии, изброяващи храните-силни алергени. притеснявам се на кое мнение да се доверя.

какво е мнението ви за следните храни като потенциал за алергизиране и срок за въвеждане:

грах
зелен боб
моркови
дюли
череши
кайсии
карфиол

питам за тези, защото съм срещала пълни противоречия за тях - и като алергични свойства, и като срок за въвеждане.

освен това - при бебе, незахранено още с глутен, каква зърнена храна освен ориз може да се даде?

# 325
Много ви благодаря, а може ли да ми дадете информация за петна наречени      кафе с мляко.  Дъщеря ми която е на една година има едно доста дълго петно на лицето, което се появи в четвъртия месец.  Ходихме на кожен лекар и той каза че петно наречено кафе с мляко и няма страшно, но на мен ми се струва че това петно расте.  От друг лекар разбрах че може да се касае за Разенхаузен(дано да съм го написала правилно).  С какъв лекар трябва да направя консултация? 

# 326
Здравейте Birdie, благодаря за досегашните Ви отговори, но с риск да ме помислите за малоумна, отново ще Ви питам за ваксините. Синът ми е на година и осем месеца и досега са му правени 4 ваксини Имовакс полио. Току що чух по някакни новини, че при убитата ваксина 5 прием е на седем години, а аз щях сега да го водя сега за 5 прием. Кога се прави тази пета ваксина? Благодаря!

# 327
Много ви благодаря, а може ли да ми дадете информация за петна наречени      кафе с мляко.  Дъщеря ми която е на една година има едно доста дълго петно на лицето, което се появи в четвъртия месец.  Ходихме на кожен лекар и той каза че петно наречено кафе с мляко и няма страшно, но на мен ми се струва че това петно расте.  От друг лекар разбрах че може да се касае за Разенхаузен(дано да съм го написала правилно).  С какъв лекар трябва да направя консултация? 
кафяво петно на по-бледа заобикаляща кожа
или
по-светло петно на фона на по-тъмна заобикаляща го кожа?

# 328
Здравейте Birdie, благодаря за досегашните Ви отговори, но с риск да ме помислите за малоумна, отново ще Ви питам за ваксините. Синът ми е на година и осем месеца и досега са му правени 4 ваксини Имовакс полио. Току що чух по някакни новини, че при убитата ваксина 5 прием е на седем години, а аз щях сега да го водя сега за 5 прием. Кога се прави тази пета ваксина? Благодаря!
Броят полио дози се определя от националния имунизационен календар и не зависи от вида полио ваксина,който ще изберете.
Тук (Гърция) правим общо 4 дози полио до 4-6 годинки и пета доза 11-13г (това от 2006-2007).

# 329
кафяво петно на светла кожа

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 12:53 от sak

Общи условия

Активация на акаунт