Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога трябва да въведа млечна каша в диетата на бебето си?
Как мога да приготвя домашни пюрета за бебето си?
Кога е подходящото време за въвеждане на глутен в диетата на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога трябва да въведа млечна каша в диетата на бебето си?
-
Как мога да приготвя домашни пюрета за бебето си?
За да приготвите домашни пюрета, използвайте замразени зеленчуци, тъй като те изискват по-кратко време за готвене и запазват повече витамини. Можете да добавите магданоз или копър за вкус. Когато правите пюрета с месо, първо задушете месото и след това добавете зеленчуците и пасирайте. Винаги следвайте индивидуалните предпочитания на бебето си и се консултирайте с неговия педиатър.
-
Кога е подходящото време за въвеждане на глутен в диетата на бебето?
-
До кога трябва да замествам кърменето с хранене на бебето?
-
Как да въведа пюре от месо в диетата на бебето си?
и той толкова ги е харесал, че отказал после пюрето, което никога не е правил!
Иначе почнах и млечните каши на Слънчо,че те нямат много безмлечни,но още не сме заместили следобедното хранене.
Той за щастие си хапва всичко с апетит и дори понякога не му стига препълнено бурканче

.Използвам основно замръзени зелен4уци( най-4есто на бондюел) и те нямат нужда от много време за д асе сварят, а и са по-крехки и им имам пове4е вяра, отколкото на "пресните".Та- взимам си например- рози4ка броколи, морков, 4ушка, карфиол, грах ..и въобще- каквото си искаш.КАртофи ползвам от пазара. Слагам ги да врат( някои ги приготвят на пара).КАто се сварят- пасирам. Копър не съм добавяла( но в готово пюре съм давала).Само магданоз понякога прибавям, но 1-2 листенца.Слагам го преди пасирането в сурово състояние.Става много бързо. Ако приготвяш пюре с месо, първо слагаш месцето да поври и после прибавяш зелен4уците.НАкрая пасираш.Успех
),тиквичка,праз,зелен боб,чушка и лапад. Днес им направих и пюре с ориз,сварен и пасиран и го ядоха горе долу:)