Отговори
# 630
Не искам да обидя никой, ама марш бързо на гинеколог!

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 22:18 от Adry

# 631
здравей astrid аз имам същия проблем с моята майка и на нея и правиха лъчетерапия преди и след операцията дори миналия месец един доктор и каза че ще и правят химиотерапия и когато постъпи в болницата за първата я прегледаха двама други доктори и се оказа че поне засега е напълно излишно да се прави засега е добре но страха остава ако искаш ми пиши

# 632
знаеш ли adry щом изпратя старата година и ще отида със сигурност

# 633
Стискам палци и да не забравиш  Party На мен също ми казаха, че нямам нужда от химиотерапия, но опериращият ме доктор настоя. Умрях от страх и бях сигурна, че нещо не е наред, но не ми казват. Беше някакъв кошмар. Детенцето ми беше само на 7 м. и тактива ужасни мисли ми се въртяха...По-късно разбрах, че е добре да се прави. Тази химиотерапия се прави с платина и от нея не опадат косата и т.н. Няма да лъжа, въобще не е приятно. Та платината се намествала и затапвала лимфните възли и не позволявала там да се развият нови гадини. Не се прилага масово, защото е скъпо. Написах това не, за да те плаша, а просто да знаеш, че ако евентуално се наложи да и правят химиотерапия, то не е защото нещо не е в ред. Поувлякох се ама още ми държи влага.

# 634
Зддравейте мили момичета!Искам да ви пожелая весели и незабравими Коледни празници!Бъдете живи и здрави и всичко лошо остане зад нас! PeaceСега чакаме да ни изпратят писмо от онкологиите кога да отидем на преглед и сигурно ще и дадат дата за лъчетерапия.По принцип нещата не ми са много ясни,ако може някой да ми даде информация ще ви бъда благодарна.Също ме интересува къде в Пловдив се извършва лъчетерапия т.е къде се най-добре да се насочим?Още  един въпрос ме тормози много - кога се прилага лъчетерапята,защото доктора ни успокои ,че рака е в 1 стадий-не е напуснал мат. шийка,няма метастази а пък тази лъчетерапия адски ме стряска.Моля ви да кажете нещо ако знаетеза да се информирам малко.

# 635
записвам се за да не загубя темата

# 636
Привет момичета, вече имам резултати от сепарирано пробно абразио. Всичко е наред, няма ракови клетки проникнали навътре и ми остава само да направя конизацията след празниците! Благодаря на всички за подкрепата! Hug Весели празници и само хубави резултати!

# 637
Браво,Иве,весели празници и много здраве ти желая!!! Hug

# 638
  • София
Иве, супер новина. Успех с конизацията!

Весели празници на всички и дано пишем по-малко в тази тема!     bouquet

# 639
Честита Коледа на всички вас и вашите семейства!Бъдете много, ама много здрави и всичко лошо да остане зад нас!

# 640
iveto 123 страхотна новина и успех с конизацията.
На всички пожелавам Весела Коледа, много здраве и усмивки  Hug

# 641
Грешно е схващането, че биопсията не боли!
Как няма да те заболи, като ти откъснат месо за изследване?

На майка й взеха биопсия и я боля. В стаята, където беше, имаше и други жени с взети биопсии, всичките ги болеше! 

# 642
боли,като повечето диагностични манипулации но си струва да го истърпиш отколкото да закъснееш при лечението на някоя сериозна болест,като рак на шийката или на ендометриума на матката например.  bouquet

# 643
  • София
Грешно е схващането, че биопсията не боли!
Как няма да те заболи, като ти откъснат месо за изследване?

На майка й взеха биопсия и я боля. В стаята, където беше, имаше и други жени с взети биопсии, всичките ги болеше! 

Прагът на болка на всички хора е различен.  Hug Не е въпрос на схващане, а на лично усещане, опит. Аз болка не си спомням. Докато се усетя и лекарката каза, че е готова. Но аз имах и възпаление на шийката, та си ми беше некомфортно, като ме гледаше с колпоскопа и докато ми взе биопсията.

# 644
лично за себе си мога да кажа, че когато ми взеха биопсия не ме болеше.

Общи условия

Активация на акаунт