Отговори
# 615
Дано не си стреснала много.  Hug

# 616
Здравейте момичета!Може ли някой да ми каже да ли е нормално след обгаряне 2месеца по-късно да ми бъде направена само колпоскопия.Следващ преглед ми е насрочен след 8 месеца.А преди обгарянето цитонамазката беше IIID c HPV.Мислех,че ще ми бъде направена нова цитонамазка,но доктора каза,че няма нови петна и няма нужда от др.Да ли трябва да се доверя на 100% или да потърся и др.мнение?Все пак този лекар е и онколог.

# 617
Трябва и цитонамазка ! Даже и да няма нови петна,не е сигурно на 100% ,че е изгорил всичко при процедурата. 2 месеца след това мястото  не може да е зараснало толкова добре ,че само с оглед да прецени наред ли е всичко. Това,  което може да прецени ,че нямаш нужда е нова биопсия ,но цитонамазка-задължително  трябва. Моята лекуваща е също онколог.Другата седмица съм на 2ри преглед,на 6ти месец след процедурата и пак ще прави цитонамазка ,каквото и да види с колпоскопа. Ако и тогава всичко е наред(дай боже) вече ще правя веднъж годишно цито. Настоявай за цито!   bouquet

# 618
благодаря makoball!След празниците ще отида при др.лекар и ще поиснам цито.Твоятя първа цитонамазка ,след обгарянето,след колоко време беше?Бъди здрава!

# 619
Привет момичета! Имам добри новини РАР ІІІ и биопсията показа - Епителизиращо и жлезисто папиларно ерозио.Мисля че това означава че няма ракови клетки. Днес ме пращат на пробно абразио сепарирано защото пак кървя, а ми свърши на 7.12. Сега съм в овулация и д-р Узунов каза че може това да е причината. Ако някой знае повече за това изследване моля пишете. Лек ден и само добри резултати!

# 620
Трябва и цитонамазка ! Даже и да няма нови петна,не е сигурно на 100% ,че е изгорил всичко при процедурата. 2 месеца след това мястото  не може да е зараснало толкова добре ,че само с оглед да прецени наред ли е всичко. Това,  което може да прецени ,че нямаш нужда е нова биопсия ,но цитонамазка-задължително  трябва. Моята лекуваща е също онколог.Другата седмица съм на 2ри преглед,на 6ти месец след процедурата и пак ще прави цитонамазка ,каквото и да види с колпоскопа. Ако и тогава всичко е наред(дай боже) вече ще правя веднъж годишно цито. Настоявай за цито!   bouquet
Peace Аз бях на 1-ви преглед 2 редовни цикъла след операцията,вика ме на втори контролен февруари,тоест на 6-тия месец.

# 621
Момичета, някой с HPV посещавал ли е д-р Снежана Топалова в Пловдив? Чух добри отзиви за нея, но не знам дали да ходя при нея или някой друг специалист. Ако може някой да ме насочи? Благодаря ви.

Напоследък чух zа нея доста лоШи неЩа, но не бяха във връzка с HPV.

миле, благодаря за линка към другата тема. аз всъщност не знам дали това е същата д-р Топалова  newsm78. Тази, за която аз питах, има кабинет срещу кино "Фламинго".  Ще се поровя повечко по темите, пък ако някой все пак има повече информация ще съм много благодарна.
Успешен ден на всички wavey

# 622
ЗЗа съжаление се включвам в темата тъй като е доста болезнена за мен.Преди 20дни оперираха майка ми от това ужасно заболяване-рак на маточната шийка.Въпреки че доктора ми дава големи надежди че всичко е добре,рака е бил в начална фаза-умерено диферинциран без метастази в органите и лимфните възли не мога да престана да треперя от стах какво ще се случи.Уж няма метастази а според лекарите трябва да се приложи лъчетерапия тъй като карцинома е инвазирал 2/3 от мат. шийка.Незнам какво да мисля,само чета из форумите и търся информация и се радвам за всички които са се преборили успешно с този бич за жените.От тяхните разкази се зареждам с надежда която се мъча да прехвърля на моята майчица!Страшно много я обичам и се моля всеки ден всичко което преживяхме лошо да остане зад гърба ни.

# 623
astrid, искам да ти вдъхна малко кураж. На моя приятелка майка и е оперирана от рак трета степен през 2001г. При нея също е правена лъчетерапия и тя е напълно излекувана. Надявам се твоята майка също да се възстанови напълно. Желая и здраве и всичко да бъде наред.

# 624
Привет Astrid! Аз съм на 34 г. и преди две години ми направиха тотална хистеректомия. Слава богу и аз нямах разсейки. Минах пълен курс на лъчетерапия и 4 химиотерапии. Няма нищо страшно и болезнено при лъчетерапията  (1 процедура=2-3 мин.) и е добре, че са и я предписали, защото за да си спестят финанси на доста оперирани от рак не им я предписват. Незнам как точно да се изразя, но с лъчетерапията се атакуват кофтите зони, за да няма рецидив. Трябва обаче да се спазват диети, защото вследствие на лъчетерапията аз получих пострадиационен радикулит. Те ще ви обяснят. Вече имам доста консултации и прегледи след операцията и нямам никакви проблеми. Така че горе главата и успех!   

# 625
Благодаря Ви от сърце момичета за куража,който ми вдъхвате!Повярвайте страшно се нуждая именно от надежда,защото трябва да съм силна заради нея.Ако знаете колко тежко ми става като ме попита"колко ми остава?какво ти каза доктора"И аз започвам обяснения успокоявам я че няма нищо толкова страшно,чета и диагнозата по 5 пъти на ден за да и вдъхна кураж,че с желание и воля от нейна страна всичко ще се оправи.Използвам момента да благодаря на д-р МЛАДЕНОВ от "Весела" в гр.Пловдив .Лекар и човек с златни ръце и сърце!!!!!!!!!!!!!!Огромна благодарност към него и целият екип извършил операцията!!!Танина,на теб ти желая да си все така силна и живота ти да е низ от щастливи моменти !

# 626
извинявам се че обърках името ти ,Аdry но от скоро съм във форума.Пожеланията ми са към всички жени сблъскали с този проблем да се борят и да излязат победители от тази битка!

# 627
Сигурно има всички отговори които ме интересуват в темата ама пак ще си попитам, че май не ми е ясно, извинете ме за това.

Мозайка на шийката на матката еднакво ли е с раничка на щийката на матката? Само от Човешкия папилома вирус ли се причинява или може да има и други причини? Ако е по други причини пак ли е с опасност да се развие рак?

Преди около 5 години един гинеколог в БГ ми откри мозаийка. До колото си спомням резултатите бяха нормални. Точно заминавах за чужбина и той просто ми каза, да се следя. Обясни ми, че много малък процент от жените с ранички развиват рак и че просто е важно да правя прегледи. Така и направих. От тогава съм се изследвала 3 пъти. 2 пъти преди да родя и 1 след (оказа се, че тук било задължително след раждане). Гинекологът ми тук ми каза, че първите 3 години ще проверява всяка година и ако няма отклонения (както и беше)  после вече на всеки 3 години. Обясни ми че след 3  години клетките на шийката се сменяли мозайката просто изчезвала. Вярно ли е това. Според него излиза, че ако до няколко години клетките не мутират, все едно никога не е било.
Сега обаче като гледам рекламата в която казват че 1000 жени годишно се разболяват от този вирус и 500 от тях умират, ме обзема сериозно безпокойство. Моята мозайка от този вирус ли е предизвикана? Моят лекар ли не беше прав, че само малък процент развиват рак? Правя ли достатъчно за да се следя?
Това ме торммози. Ще съм благодарна ако ми изясните малко нещата, защото май се обърках.

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 23:51 от palachinka

# 628
Astrid, благодаря ти! Продължавай да окуражаваш майка си, защото наистина е важно да повярва, че всичко ще бъде наред. Още повече, че след такава операция хормоналният фон е абсолютно нарушен и лесно се изпада в депресии и др. подобни състояния. Пожелавам и на двете да имате много вяра и сила и от тук нататък само хубави преживявания.

# 629
здравейте и от мен мисля че найстина е добре да се правят тези прегледи,майка ми не ги беше правила и преди 4 месеца я оперираха от рак на шийката на матката изживях един ужас засега е добре възстанови се моля бог да ми е жива и здрава още дълго време, аз самата родих преди година и половина и от тогава не съм ходила на гинеколог изпитвам страх и ужас от преживяното с майка ми не го пожелавам на никого,дано скоро добия кураж и да отида трябва да отида, така че мили дами не чакайте отидете на време защото иначе кошмара е дълъг,благодаря

Общи условия

Активация на акаунт