Отговори
# 600
замрАзяване се практикува и в БГ,но рядко.Горенето е масова практика,защото лекарите разполагат с такава апаратура,аи знаем колко са компетентни по въпроса.

# 601
  • Варна
Здравейте, момичета,

Зачетох се при вас и ми направи впечатление, че говорите за обгаряне на раничките. Тук го смятат за стар метод и прилагат замразяване при - 50 градуса. А не мога да кажа, че са пионери в тази област. В България не се ли практикува вече и какви мислят нашите гинеколози за този метод?
Прилага се този метод - да. Във Варна знам само за 1 място където се прави обаче. Доколкото знам е най-добрия метод за справяне с раничките при нераждали жени.

# 602
Относно НРV изследването
Напоследък много се говори за тест на фирмата Дайджин Digene
Това е изследване, което се прави със стандартизирана методика, валидирана от регулаторните агенции в Европа и САЩ
У нас се предлага в София, Пловдив и някои други големи градове
информацията е на  www.hpv-bg.com
Сайтът е комерсиален, но съдържа ценна информация
Тестът е относително евтин - повечето лекари го предлагат за 50 лева

# 603
здравейте и от мен момичета. и аз имам проблема с раничката. от няколко години е и преди да родя второто си дете ме мазаха с неща , но вече дойде момента да ме горят. ще пробвам да намеря горене с лазар,но не знам къде. маля ако някой знае нещо по този въпрос , да пише. а и знаете ли цитонамазкатат дали трябва да се прави веднага след цикъла или няма значение кога? newsm78

# 604
  • Бургас
slavinka,добре е да се направи в първите 2-3 дни след края на цикъла.

# 605
здравейте и от мен момичета. и аз имам проблема с раничката. от няколко години е и преди да родя второто си дете ме мазаха с неща , но вече дойде момента да ме горят. ще пробвам да намеря горене с лазар,но не знам къде. маля ако някой знае нещо по този въпрос , да пише. а и знаете ли цитонамазкатат дали трябва да се прави веднага след цикъла или няма значение кога? newsm78
Направиха ли ти по-сериозни прегледи,имаш ли цитонамазка?Как решха да я горят без никаква информация?

# 606
благодаря на Fresh Gale за инфото. Днес ходих и ми направиха, а съм около 10 дни преди цикъл. Дано резултата да е миродавен. А в отговор на ДесиХ2-ами тази раничка я имам отдавна. В Шейново ми казаха, че трябва да ми я изгорят, но там горят само с ток и аз изчаквам все още. За това трябва дя направя и нови изследвания,защото старите вече не са валидни. но ми се иска горенето да е с лазар , а не с ток и май лазар има само в МАкадемия или поне за сега не съм чула за друго място. Ако някой знае за такъв доктор,който да е добър в тази област,нека сподели. но при всички положения трябва първо да изчакам цитонамазката и микробиологията.

# 607
При всички положения е лошо,че имаш раничката отдавна,тези неща бтрябва да се лекуват.Направи си нови цитонамазка,биопсия и колпоскоп.Нека някое от момичетата да те насочикъм специалист,който прави лазер.Най-добре е той да ти направи изследванията,може да прецени,че няма нужда от биопсия.

# 608
Момичета, някой с HPV посещавал ли е д-р Снежана Топалова в Пловдив? Чух добри отзиви за нея, но не знам дали да ходя при нея или някой друг специалист. Ако може някой да ме насочи? Благодаря ви.

# 609
Ако може мнение за д-р Ралчева /София/. Мисля тя да ми гори раничката.

# 610
При всички положения е лошо,че имаш раничката отдавна,тези неща бтрябва да се лекуват.Направи си нови цитонамазка,биопсия и колпоскоп.Нека някое от момичетата да те насочикъм специалист,който прави лазер.Най-добре е той да ти направи изследванията,може да прецени,че няма нужда от биопсия.
Ами знам,че е лошо,че е отдавна(раничката),но тя все пак е третирана с нещо и уж не трябваше да я има, но ето , че при един от профилактичните прегледи се оказа, че пак я има. и сега вече стъпката е горене, само , че лятото при две цитонамазки ,направени през кратък период имаше разлика и сега направих наново - едната тогава беше ІІ, другата била м-у ІІ и ІІІ-та. и понеже ме озадачи това,забавих малко всичко и сега наново правя цитонамазка. Към 24.12.07 трябва да е готов резултата,стискайте палци да е ІІ , а не ІІІ-та група. А аз междувременно продължавам да търся къде има добър специалист,който работи с лазер. Но естествено първо чакам резултатите. Много ми е притеснено. После , след цитонамазката ще преценят дали трябва и биопсия и.....така. Сега правели нов тест за различни вируси,който струва около 50лв, видях, че и в Шейново го  правят в момента, не е лошо и той да се прави наред с профилактичната цитонамазка и микробиологията.

# 611
Момичета, някой с HPV посещавал ли е д-р Снежана Топалова в Пловдив? Чух добри отзиви за нея, но не знам дали да ходя при нея или някой друг специалист. Ако може някой да ме насочи? Благодаря ви.

Напоследък чух zа нея доста лоШи неЩа, но не бяха във връzка с HPV.

# 612
Миле, сподели какво точно си чула. Плашиш ме.

# 613
Ами ставаШе въпрос zа проблемно zабременяване. Ще иzровя темата и Ще ти я пусна. Но аz никога не съм ходила при нея.

Това е едната тема.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=245638.0

Другата не я намирам. Но и в черния списък на Пловдив съм я среЩала няколко пъти. Става въпрос zа Снежана Топалова от клиника Селена в Пловдив, нали? Питам, zаЩото виждам, че ти си от София.

Момичета от Пловдив, кой лекар бихте препоръчали?  newsm78

Последна редакция: нд, 16 дек 2007, 19:01 от миле

# 614
Извинявай, аз разбрах, че става въпрос за д-р ралчева от София. Благодаря за отзивчивостта.

Общи условия

Активация на акаунт