Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвят традиционно паея и гаспачо?
Как се приготвя галисски октопод (Pulpó a la gallega)?
Как се приготвя Бакалао ал пил-пил (Треска пил-пил)?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвят традиционно паея и гаспачо?
Паеята е традиционно испанско ястие, което може да бъде приготвено с различни видове морска храна като риба, миди, калмари и сепия. Съставките включват зехтин, лук, чесън, ориз за паеля , бульон , риба , морска храна , чушки , моркови , зелен фасул , доматени кубчета и грах . Приготвянето включва варене на рибата и морските дарове, запържване на зеленчуците, добавяне на ориза и бульона, подреждане на рибата и морските дарове, готвене при висока температура за няколко минути и след това намаляване до слаб огън. Паеята се поръсва с магданоз преди сервиране. Традиционното андалуско гаспачо се приготвя с хляб, чесън, сол, винен оцет, захар, смлян кимион, зехтин, зрели домати и вода. Първо накиснете хляба във вода и след това го смесете с чесъна , солта и кимиона. Добавете доматите и оцета към сместа и я пасирайте. Прецедете сместа през сито или тензух, охладете я в хладилник за поне час, след което добавете още сол и оцет на вкус. Сервирайте в малки купички. Вариантите на гаспачо включват гаспачо от Кордоб (Salmorejo Cordobeс), което се сервира с твърдо сварени яйца и шункa.
-
Как се приготвя галисски октопод (Pulpó a la gallega)?
За да приготвите галисски октопод, ще ви е необходим 2 кг октопод, зехтин, лют червен пипер, пресни картофи и едра сол. След като подготвите октопода, го сварете за около 45 минути. След това го нарежете на кръгчета и поръсете със сол, зехтин и лют червен пипер. Междувременно сварете картофите във водата, в която е варен октоподът, нарежете ги на кръгчета и ги поднесете заедно с кожата. Традиционно Pulpó a la gallega се сервира топло върху дървена чиния, придружен от чаша галисйско вино Ribeiro.
-
Как се приготвя Бакалао ал пил-пил (Треска пил-пил)?
За да приготвите Бакалао ал пил-пил, ще ви трябва солва треска, чесън, мазнина за пържене и люти чушки. Първо накиснете парчетата осолена треска в изобилие вода за 48 часа преди готвене, като сменяте водата 3-4 пъти на ден. След подготовка ги запържете с чесъна и чушката, докато станат крехки, след което добавете соса и оставете да къкри няколко минути. Накрая сервирайте върху парчетата треска.
-
Как се приготвят churros?
-
Как се приготвя Alcachofa rebozada (панниран артишок)?