Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 603
  • 513
  •   1
Отговори
# 210
Верно много спорна тема сте заформили тука...ама не мога все пак да разбера за какво спорите.В край на сметка,който както си реши така ще ражда,според личните си убеждения.Спореляйте опит и мнение и всеки сам да си прави изводите...няма нужда да се карате  Hug

Аз например...съм решила да раждам секцио.Поради ред причини. По мои аблюедния и събрани мнения и доказателства стигнах до извода,че и двете имат предимствата и недостатъците.Въпреки това,обаче при секцио ще избегнапредоридлните мъки,възможни суложнения (най-много се притеснявам за омотана пъпна връв и това как ще ме изродят),а пък и е ужасно в последния момент да се наложи НЕпланово секцио.А пък и сексуалния живот,по мои наблюдения,протича много по-нормално занапред.

Това е и моето мнение Peace Не виждам какво може да се дискутира, всяка жена преценява за себе си. Wink

# 211
Ако няма медицинска причина да родя секцио, предпочитам нормалното раждане  Peace

# 212
Първия път родих нормално,преносвах 14дни,12часа раждах,цялата в шевове,1месец не можех да сядам,ужасни болки щяха да изпуснат и мен и детето, а раждах с лекар!!!!!
Втория път спешно секцио, станах след 12ч.,няма болка!!!!Изписаха ме на 4-ия ден и си поех грижите за децата,къщата-никакъв проблем!!!!
Мъжа ми казва:Жена,ако имаме друго дете пак ще е секцио!!!!!

# 213
Раждала съм секцио поради обстоятелства не зависещи от мен . Винаги съм искала да родя по естествен път , но уви не стана и никога няма да стане. Исках да изживея емоцията от това как ще изплаче бебето ми и как ще го видя за пръв път . Природата си знае работата , затова  съм за естетвеното раждане. Peace

# 214
дано всичко е о.к и е нормално,секциото си е доста  сложно и се възстановяваш по-трудно

# 215
  • София
И двете деца го родих секцио , ако трябва да върна времето назад и имам право на избор пак ще родя секцио  Peace.Ужасява ме мисълта за нормално раждане , всичките напъни , болки и крясъци  Sick
Аз едно дете със секцио по желание и то по същите причини. Имах "щастието" да чуя нечовешките крясъци на две родилки и "указанията" на акушерките...не, благодаря съм на нормалното раждане Naughty Аз такива звуци, каквито чух в родилна зала не знаех, че могат да се поризведат от човешко гърло...не, не е за мен това! А от секциото се възстанових бързо, не е необходимо да има болка - има обезболяващи за следващите 2 дни след операцията.

# 216
  • София, в полите на Витоша
Не можах да се стърпя и да не кажа, че родих и трите пъти нормално, съответно съм била на 22, 32 и 38 годишна възраст и мога да твърдя, че при липса на медицински съобръжения НИКОГА няма да се съглася на секцио. Дори последният път имаше индикации за плацента превиа и след платена консултация с д-р Карагьозова  и вагинална ехография, родих съвсем нормално.
Станах на четвъртия час след раждането, а на третия ден ме изписаха, гледах си сама и трите деца, без баби и подобни.
Това след секцио е АБСОЛЮТНО невъзможно.
Не можахте ли да разберете, мили млади майчета, че препоръките за секцио са в повечето случаи за да ви вземат парите..... ooooh!

А крясъците в родилната зала са не по-малко естествени от виковете по време на оргазъм.
Вие мълчите ли, като свършвате?!? newsm78

# 217
  • София
И двата пъти раждах нормално. Първият път беше лесно- в 2ч. родих и в 6:30 отидохме на кафе с момичетата. Но второто раждане ми разказа играта (разбираемо Simple Smile). Така, че рецепта няма. И при нормално и при секцио може да има усложнения. Една позната роди секцио и раната гноеше до 7 месец.За викането  newsm78 - интересно, не съм викала и при двете си раждания.
Не виждам защо спорите, изобщо? Всеки сам си преценява!

# 218
Не можахте ли да разберете, мили млади майчета, че препоръките за секцио са в повечето случаи за да ви вземат парите..... ooooh!
А крясъците в родилната зала са не по-малко естествени от виковете по време на оргазъм.
Вие мълчите ли, като свършвате?!? newsm78

Определено не съм разбрала,тъй като никой не ми го е препоръчал.Но пък ще кажа друго - живеем в 21 век и ни се предоставя още една възможност да родим.Възможност,която е с НЕ по-малко предимства от другата!  Simple Smile  На останалата половина майчета - тогава нямаше ли кой да ви каже,че не е нужно винаги всичко да правим така,както баба го е правила?

Пипи 67,виждаш,че може да се отговори по същия начин.Това,че си родила три деца,за което те поздравявам,не означава,че можеш да си така крайна и още повече целият ти пост да убеждава в неща срещу,които има достатъчно ответни аргументи. И двата типа раждане винаги ще са просто....различни.Човек има право на избор,за това го прави.Няма нужда от такива крайни заключения.

А по въпроса за това, дали мулча като свършвам,със сигурност не ме чуват съседите...смятам,че крещенето е типично за един определен тип филми  newsm78

# 219
  • София - Младост 1А
родих нормално, без упойки - 12 часа. Поизмъчих се, но след като видях мъника моментално всичко забравих. След това сравнително бързо се възстанових. Следващия път... пак така искам да раждам... и по следващия пак... Simple Smile

# 220
Родих нормално с упойка и ако, живот и здраве, имаме второ дете, ще родя отново така, освен ако няма други показания.   bouquet

# 221
  • София
Само да напомня на естествено раждащите - не забравяйте за епизиотомията - това е не по-малка беля. Имам приятелки с един единствен шев, който обаче обръща след това сексуалния им живот наопаки понеже така е дошло. Имам приятелка с 23 външни и вътрешни шева, която заради това точно не иска и да помисля за второ....А за възстановяването от секцио - на 48 час бебето беше при мен, после съвсем сама съм го гледала поради липса на баби, роднини, че дори и бащата на детето!

# 222
И двата пъти раждах нормално. Първият път беше лесно- в 2ч. родих и в 6:30 отидохме на кафе с момичетата. Но второто раждане ми разказа играта (разбираемо Simple Smile). Така, че рецепта няма. И при нормално и при секцио може да има усложнения. Една позната роди секцио и раната гноеше до 7 месец.За викането  newsm78 - интересно, не съм викала и при двете си раждания.
Не виждам защо спорите, изобщо? Всеки сам си преценява!

Да, наистина, рисковете от усложнения ги има и при двата типа раждане.Peace За какво спорим? newsm78
Всяка жена прави своя избор, а и в този форум при повечето бъдещи майки се очаква този избор да е максимално информиран и обмислен Heart Eyes

Последна редакция: нд, 27 май 2007, 14:48 от Шехина

# 223
  • България-Швейцария
Само да напомня на естествено раждащите - не забравяйте за епизиотомията - това е не по-малка беля. Имам приятелки с един единствен шев, който обаче обръща след това сексуалния им живот наопаки понеже така е дошло.
Их, не вярвах, че някой ще се осмели да го каже Laughing Peace.

Бих родила само и единствено секцио - със слаба мускулатура и проблеми с гръбнака съм, страх ме е от смъкване на вътрешни органи, деформация на външни и всички подобни 'екстри' на нормалното. Преживяла съм разни интервенции с местна упойка, както и спонтанен аборт - определено нормалното раждане е нещо, с което не бих се справила. А и, както някой по-нагоре спомена - предпочитам да сведа риска и за детето, и за себе си до минимум Peace.

# 224
Аз вече писах веднъж по темата,но все още бях бременна, та сега да си кажа и след раждането:
пак бих предпочела естествено раждане.
Вярно,сравнително лесно ми премина раждането, но пък опищях предродилното;
имам и шевове,
но пазя страхотен спомен въпреки болката - и второто си дете бих родила през естествените пътища.

Общи условия

Активация на акаунт