Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 635
  • 513
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Бих родила само и единствено секцио - със слаба мускулатура и проблеми с гръбнака съм, страх ме е от смъкване на вътрешни органи, деформация на външни и всички подобни 'екстри' на нормалното.
И аз имам проблеми с гръбнака, но това не пречи за нормалното раждане. Родовият път е различен. Аз много се страхувах от нормалното раждане, защото можеше да остана в инвалидна количка. по- скоро проблемно е износването. А срещу смъкване на вътрешните органи има специални упражнения. Както и за възстановяване на половите органи.

# 226
Бях писала по-рано ( преди да родя второто) по темата. Сега мога да споделя и впечатленията си за секциото. За мен беше ужасно усещането че не си чувствам краката. Беше ме много страх от упойката и явно това си каза думата въпреки, че анестезиоложката др. Добрева от МД Варна беше много внимателна и мила и през цялото време ме успокояваше. След операцията дълго време още не усещах краката си. Иначе се раздвижих още същата вечер,  на другия ден вече се движех макар и да ми опъваше шева. На петия ден вече се движех нормално и сама можех да се оправям с бебето.

# 227
първия път родих нормално,сега пак така съм решила.дано да е като първия път-всичко мина много леко.ако няма сериозна причина,аз съм ЗА нормалното раждане.

# 228
 И двата пъти родих нормално,без упойки.Е , и двата пъти ме шиха,но пак бих избрала естественото раждане.

# 229
Ako vsi4ko e nared i moga da izbiram, opredeleno bih iskala da rodia po estestven pat. Za celta gledam da ne vdigam prekaleno kilogramite, za da ne mi e goliamo bebeto:) razbira se, bez da vredia na normalnoto mu razvitie, prosto gledam da ne prekaliavam s hranata. Mislia, 4e ako beb4eto mi e okolo 3-3,500 kg, bih rodila spokoino po estestven pat Simple Smile
Leko rajdane na vsi4ki mami Simple Smile

От това, колко кг. ще качиш, не зависи колко голямо ще е бебето Naughty
Няма пряка връзка.
Има бременни, които качват по 30 кг. и раждат бебе 2,5кг.
Други качват 9, а бебето е 3,5.

# 230
  • София
Ako vsi4ko e nared i moga da izbiram, opredeleno bih iskala da rodia po estestven pat. Za celta gledam da ne vdigam prekaleno kilogramite, za da ne mi e goliamo bebeto:) razbira se, bez da vredia na normalnoto mu razvitie, prosto gledam da ne prekaliavam s hranata. Mislia, 4e ako beb4eto mi e okolo 3-3,500 kg, bih rodila spokoino po estestven pat Simple Smile
Leko rajdane na vsi4ki mami Simple Smile
Няма връзка м/у яденето и килцата на бебчето. Аз почти нищо не можех да хапна от киселини, които ме съпътстваха до 9ти месец. С първото дете( 4100гр.) наддадох 20 килца. С второто (5300гр)- 13 килца. Затова и повярвах, че е по- малко от първото. Казаха ми седмица преди раждането, че е 3800.
Да, наистина, рисковете от усложнения ги има и при двата типа раждане.Peace За какво спорим? newsm78
Всяка жена прави своя избор, а и в този форум при повечето бъдещи майки се очаква този избор да е максимално информиран и обмислен Heart Eyes

За съжаление, колкото и да обмисляме понякога се случва така, че нещата се развиват различно. Лично се уверих. Нарочно не се впускам в подробности, но се радвам, че детето вече е добре и няма трайни увреждания. А преди второто раждане бях твърдо за нормалното и естествено раждане. Сега малко съм разколебана  Heart Eyes.

# 231
  • София
За мен ще е първо раждане и искам да е със секцио - изпитвам ужас от неизвестната за мен болка при нормалното раждане. Иначе зад гърба си имам операции от херния и апендикс и знам, че възстановителния период след тях не е толкова дълъг и болезнен. Все пак не съм на 20 или 30 год. Grinning

# 232
Родих със секцио по желание и не съжалявам просто изпитвам ужас от болката.Благодарна съм че всичко мина нормално,лош спомен имам най-вече от събуждането след упойката но няма как.

# 233
  • София
Родих със секцио по желание и не съжалявам просто изпитвам ужас от болката.Благодарна съм че всичко мина нормално,лош спомен имам най-вече от събуждането след упойката но няма как.
Аз пък изпитвам ужас от операции и от това, някой да ми рови из корема, докато спя.   Heart Eyes

# 234
Разбира се, че по естествен път. Секциото е за случаите, когато с нещо са застрашени животът и здравето на майката и детето.

# 235
Първия път исках нормално раждане, бях на 24 години и ми се искаше да се възстановя по-бърза. Не ми разрешиха защото плода беше голям, а аз съм с тесен таз. Сега съм на 32 години и съм вече в 9 месец. Бях решила твърдо да настоявам за нормално раждане, минали са 7 години и ми се струваше, че няма да има проблем, но уви отново не ми разрешават. Нападнаха ме страхотни хемороиди, огромни и много болезнени, също така плода е отново е голям. Много съжалявам, но не ми било писано да родя нормално, а няма по-гадно нещо от секциото. Учудвам се на младите момичета които се подлагат зорлем на операция. Не правете тази грешка нещата са несравними, раждайте нормално.

# 236
По естествен път с епидурална аналгезия. Видях я, сравних какво е без такава и този начин ми допадна най- много.
секциото е коремна операция, която следва да се избегне, ако може раждането да стане по естествен път. Това не е безобидно човъркане със скалпел и игли. Коремните операции са доста сериозни.
И какво значеие има колко кг. си качил и колко кг. е бебето ти, когато е здраво и доносено?

# 237
Аз по повод вида операция искам пък да кажа дръго.Акушерка близка на сем.ми разказа,а след това говорих и с лекар... Та секциото не е толкова сложа операция,защото въобще не ти разбръкват червата.Правят малък прорез,вадят матката режат я по ръб(тя има ръб) и вадят бебчето.Това става за 3-5 мин,след това 25-30 мин те зашиват старателно - първо матката,после корема. Та операцията хич не е толкова кървава!

А иначе тази акушерка (още не е раждала) и каза така "На нас постоянно ни обясняват,че по-хубаво от естественото раждане няма,но като гледам от време на врема какви тежки случаи и усложнения има,сигурно и аз някой ден ще раждам секцио" ...

# 238
Няма "малка" и "голяма" операция- става въпрос все за коремна хирургия, като не е задължително да ти "разбъркват червата", за да е такава. Дали ще мине леко или не съвсем си зависи от случая. И кървенето не е никак малко, както и възстановителния процес. Сравнение между естествено раждали и раждали със секцио /изключвам крайните случаи и при двата вида/- възстановителния процес при естествено родилите е в пъти по- бърз и благоприятен.

# 239
.Правят малък прорез,вадят матката режат я по ръб(тя има ръб) и вадят бебчето.Това става за 3-5 мин,след това 25-30 мин те зашиват старателно - първо матката,после корема. Та операцията хич не е толкова кървава!
вадят ти матката #Crazy #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт