Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 647
  • 513
  •   1
Отговори
# 240
Не виждам някой някъде да е говорил за "малка" и "голяма" операция... Simple Smile
Но,ако кажеш,че няма "сложна" и "лека" операция - то няма за какво да говоря! Органите в стомашната кухина може да изглеждат "оплетени" но всъщност с доста подредени. Едно е да те срежат и да извадят веднага бебето,съвсем друго е да трябва да разровят всичко,да ти изкарат червата навън за да стигнат до някойорган,да го оперират и после да те "подредят"!

Със сигурност второто е много по тежко! А пък за   секцио с/у нормално раждане - нямам какво да кажа! Всеки знае кое е най-важно за него и избира! Поне живеем в 21 век - можем да избираме

# 241
Никой не казва, че операциите са различни по степен на сложност.
"Дали ще мине леко или не съвсем си зависи от случая."- точно това съм писала.
Пък за "разбъркването на червата" съм го поставила в кавички, защото съм го взела точно от ProstoAz  като цитат.
Матката се намира коремната кухина, а там следва да се реже ако има смисъл, т.е. ако това е неотложно. За избора- естествено, че всеки сам избира и си плаща /с парите, здравето, поняко с живота си/.
Тъй като въпросът не е анкета, а същността му се съдържа в думата "защо" аз съм обяснила точно това "защо" за себе си и съм изложила мотивацията си тук.

# 242
Цитат
Никой не казва, че операциите са различни по степен на сложност.

Е значи правилно съм разбрала,че според теб нама разлика по степен на сложността.А според мен  има   Simple Smile
Аз също някъде напред в темата бях изтъкнала защо смятам,че секциото е по-добрия вариант - за мен. Както казах - за всеки са важни ралични неща! А пък и имам приятелка,родила нормално,която поне 2-3 дни не можа да си седне на дупето...също толкова е и кофти усещането при секцио. Simple Smile Всичко е до организъм (как се храниш,колко си спортувал,до колко си здрав,на колко години си,каква ти е кожата и т.н и т.н) .Пожелавам на всичко леко раждане,каквото и да е то!  Hug

# 243
"Дали ще мине леко или не съвсем си зависи от случая."- точно това съм писала.
Пиша го за трети път. Последен. Достатъчно ясно е.

# 244
Винаги съм предпочитала естествения начин,освен ако не е наложително секцио

# 245
Бих избрала нормално раждане с епидурална упойка, но ако някога стигна до тама няма да имам избор, з-о по мед. показатели ако родя един ден ще трябва да е секцио.

# 246
Аз родих преди 16 дни със секцио по желание.Бих казала че съм се възтановила вече върша са всичката работа сама за бебето и за къщата даже и на разходка сама излизам с количката.Болката при секциото за мен беше само първото ставане.След това почнах доста да ходя  и може би за това се възтанових толкова бързо.

# 247
Родих нормално без упойка.Вторият път искам нормално ,но с упойка.Не искам секцио.След нормалното се възстанових за 4 часа,не мисля че е възможно при секцио.Самото раждане обаче беше много тежко,затова следващият път искам упойка.

# 248
АЗ исках по есествен начин да родя, но се наложи секцио. Сега като се замисля ако трябваше да избирам бих избрала пак секцио, защото по това което съм слушала и чела за естественото раждане винаги има риск за усложнения, и майката и детето се измъчват, докато секциото си е операция и много от усложненията се предвиждат. Възстанових се много бързо, 2-рия ден вече ставах без проблем, на 10-тия не си спонях, че съм оперирана.  Peace

# 249
Матката се намира коремната кухина

Матката се намира в малкия таз, не се навлиза кой знае колко в  коремната кухина  Peace

Сравнение между естествено раждали и раждали със секцио /изключвам крайните случаи и при двата вида/- възстановителния процес при естествено родилите е в пъти по- бърз и благоприятен.

И тук не съм съгласна.Раждах със секцио и се възтанових за броени дни. Живот и здраве, ако има втори път пак ще родя със секцио.

Последна редакция: пн, 25 юни 2007, 15:37 от дикси

# 250
Аз се доверявам на лекарите като става дума за такива въпроси. За едни е лесно нормално раждане, за други- невъзможно или ако е възможно е тежко и опасно.
Изобщо не смятам, че ми е препоръчано секцио, за да ми вземат парите- безплатно е всъщност

# 251
И мен ме беше страх.
Но нямах противопоказания и родих нормално и не съжалявам.Не болеше толкова колкото си представях(или бях слушала за едва ли не агонизиращи мами)а и повече ме е страх да ме режат от колкото да ми направят 1-2 шевчета външни,и от упойка също.

# 252
az sam za sekzio,rodi taka i sam dovolna

# 253
  • Монреал
Имам впечатления и от двата вида раждане. При мен по-добрия вариант се оказа секциото - преди 21 дни, от което много бързо се възстанових /изписаха ни на 3-тия ден, защото се възстанових изключително бързо, шева зарастваше идеално/.  Сега на моменти забравям, че съм рязана, гледам и двете деца сама /в момента всички ни е хванал летния вирус и е кошмар/, лохиите ми свършиха, даже секса вече не е мираж Sunglasses
От нормалното ми /първото/ раждане - доста тежко, бях на системи 24 часа след като родих, така че израза "на 2-ия час станах и се грижих за бебчето" за мен не е верен. Един месец след това бях като парцал, не можех да сядам, болки, ходех с кървясали очи, за секс да не говорим...няколко месеца след това.
Като цяло, извода за мен е, че организмът ми понесе много по-добре секциото от нормалното раждане.  И физически и психически. Не знам дали ще има 3-та бременност, но ако случайно има, пак ще е секцио.

# 254
Аз родих секцио по преценка на лекарят ми , защото бебе много се въртеше в 9 мес. , а това не е нормално. В понеделник на видеозона беше обърнат нормално в 4етвъртак родих, беше напре4но или както му казват косо . Ами ако бях тръгнала да раждам нормално #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт