Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 727
  • 513
  •   1
Отговори
# 255
Моя приятелка роди миналата седмица секцио. Днес се прибраха от Софето, и се чувстват добре с бебето. При нея добре, че е било секцио, щото Герганка се е била увила около пъпната връв Praynig. Като говорих с нея, каза, че пак би родила секцио, въпреки, че след операцията е изпаднала в кома...
И при двата вида има немалък риск, така че, дано при бъдещите майки има по-малко проблеми и нерискови ситуации.

# 256
  • София
Първия път родих секцио по желание - много бързо се възстанових, определено живот и здраве и следващия път ще е така.

# 257
... Това след секцио е АБСОЛЮТНО невъзможно ...

Ти как разбра, като не си раждала секцио? В болницата в която родих вагинално родилите изписваха след 4 денонощия престой, а секциото след 5, в момента на изписването нямах никакви проблеми да се грижа пълноценно за детето си без чужда помощ. Секцио бях.

"... сигурно и аз някой ден ще раждам секцио" ...

Много рядко се среща гинеколожка или акушерка, която да роди нормално, едва ли е без причина  Wink

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 02:20 от Никол

# 258
... не можеш да вдигаш тежко ...

Да. А на нормално родилите дори се препоръчва  Crazy  ooooh!

Нямаш достъп до детенцето си в първите часове защото лежиш в реанимация!!!!

Сериозно  Laughing
Моето бебе и мъжът ми пък си бяха до мен още от момента на настаняването в Реанимацията  Grinning

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 03:18 от Никол

# 259
Първия път исках да родя по естествен път, но стана секцио. Вечерта го направиха, на сутринта вече станах от леглото...
Но не можех да ходя нормално, веднага започваше да ме боли корема, появяваше се една издутина над шева. Повече от 15-20 минути в изправено положение не издържах. И така 2 седмици, докато лекарите най-накрая не се сетиха, че това е херния (от некачествен вътрешен шев) и това нещо само няма да мине, както ми обясняваха няколко лекаря прегледали мен десетки пъти през тези 2 седмици. На 15-тия ден ме рязаха и шиеха на-ново. Всичко това стана в частна болница с доста пари, да не помислите, че просто някъде не ми обърнаха внимание.

# 260
Твърдо ЗА естественото раждане.Няма да обяснявам за минусите при секциото,защото всички ги знаем.

# 261
Твърдо ЗА естественото раждане.Няма да обяснявам за минусите при секциото,защото всички ги знаем.

Това какво би трябвали да означава, че при естественото няма минуси  newsm78.?

# 262

Това какво би трябвали да означава, че при естественото няма минуси  newsm78.?
Има разбира се.В някои случаи дори се препоръчва(това го преценя лекаря),но не виждам смисъл ако можеш да родиш нормално,защо да искаш секцио.Темата е спорна и не ми се спори.

Последна редакция: чт, 28 юни 2007, 17:05 от Доня Туфиня

# 263
  • София
Бих искала да кажа, да се вслушвате в жени раждали и по двата начина bowuu, тогава да преценявате.
Пак - секцио с четири ръце! Peace

# 264
че това е херния (от некачествен вътрешен шев) и това нещо само няма да мине, както ми обясняваха няколко лекаря прегледали мен десетки пъти през тези 2 седмици. На 15-тия ден ме рязаха и шиеха на-ново. Всичко това стана в частна болница с доста пари, да не помислите, че просто някъде не ми обърнаха внимание.

Мислиш, че лекарски грешки не стават и при нормално раждане ли?

# 265
След три "нормални" раждания и едно секцио (по желание) - с две ръце съм за втората опция! Вярно, че първите 24 часа бебето не беше при мен, но след това - вече в стаята си го обгрижвах лично, без особени проблеми. Включително и нощем (май бях единствената, която не го даваше за през нощта в "бебешката" стая. Не твърдя, че няма болка, но тя е нищо в сравнение с раждането!

# 266
Бих искала да кажа, да се вслушвате в жени раждали и по двата начина bowuu, тогава да преценявате.
  bouquet

Да, но все пак да вземем предвид и това, че секциото винаги е едно и също, но нормалното раждане - не. Може да е леко, бързо, безпроблемно. Може и да е ужасно, така че пак няма точна база за сравнение.
Аз имам много лесно, бързо и съвсем поносимо раждане. Никога не бих го заменила за коремна операция, отваряне на стомаха и съответно безвъзвратно нарушаване на досегашната коремна флора.
От друга страна, ако съм имала денонощия наред мъки, болки, мъчения, слабост и проблеми... да, може би бих се замислила за секцио.
Исках да кажа, че съветът на Буболина не е лош, но не е и категоричен и сигурен  Peace

# 267
дикси, не, не мисля. Грешат си и при нормално раждане, и то доста. Затова са толкова много грозни и страшни истории за "естествено" раждане. Лекарите не винаги помагат, а в доста случаи направо пречат. Защо например 98% котки раждат безпроблемно, а жена, родила без проблеми направо се смята за уникум?  newsm78

Малко оффтоп:
hahaha "Лондонски професор Стеер прогнозира, че ако секцио се превърне в норма, тогава големината на таза вече няма да бъде сдържащ фактор за средното тегло на плода. Затова обема на мозъка ще спре да бъде основното обстоятелство, затрудняващо раждане на детето. В този ред на мисли професорът утвърждава, че секцио ще е процедура, спомагаща за еволюция на човечеството."
Какви ли още дивотии ще измислят?  ooooh!

# 268
Зависи как ще протече раждането...Щеш не щеш,наложи ли се,ще те резнат!Бъди готова за всичко и спокойна,че ще мине леко!

# 269
Аз също искам нормално да родя /дай Боже/, но със епидорална упойка...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт