Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 754
  • 513
  •   1
Отговори
# 270
  • София
NA men mi predstoi razdane sled niakolko meseza.Iskam da popitam vas,koito ste razdali,dali ,ako bebeto e s glavata nadoly,mogat da te nakarat da razda6 sekzio.Za6oto az ne iskam sekzio,a vse pak me e strah lekarite da ne re6at taka,tazat mi e tesen .No bez tvoe saglasie mogat li da te rezat?

Да, могат разбира се. Положението на бебето не е единственият фактор за секцио. Големината на таза също е от голямо значение.
При мен бебето си беше главично, но лекарите прецениха и ми направиха секцио, за което не съжалявам. До последно мислих, че ще раждам нормално и бях против секциото, но изобщо не съм мислила да оспорвам мнението на лекарите и да настоявам за вагинално раждане, а после ако стане нещо, да съжалявам цял живот и да се обвинявам. Все пак лекарите са затова.
Ако наистина тазът ти е тесен и лекарите ти препоръчват секцио, по-добре да ги послушаш - за твое добро. Peace
Леко раждане ти желая! Hug

# 271
Първият път родих нормално. Искам и втория да е така - ако има такъв де. За секциото не съм много съгласна

# 272
Родих нормално-тежко раждане-мисля,че най-добрият вариант би бил с епидурална упойка,но и при нея има риск-леко раждане няма или поне аз не съм чувала.

# 273
Първото  ми раждане трябваше да бъде по нормален начин но в последният момент нещата се промниха и се наложи да родя секцио, тъй като бебето беше доста големичко /4кг/. При второто ми раждане дори за миг не съм се замислила, че ще бъде по друг начин и не съжалявам. Възстановяването  и при двете беше сравнително бързо, но мисля че всичко е строго индивидуално. preggo

# 274
Нормално,нормално и пак нормално ,защото така е по-лесно ,защото така го е измислила природата и след нормално раждане си на крака след 2-3 часа .Разбирам другия вариант,само ако се налага,все пак е операция и си трябва време да се възстановиш .

# 275
Нормално,нормално и пак нормално ,защото така е по-лесно ,защото така го е измислила природата и след нормално раждане си на крака след 2-3 часа .Разбирам другия вариант,само ако се налага,все пак е операция и си трябва време да се възстановиш .
Е-ее ти пък 2-3 часа,лежах около 7-8 и като станах едва се довлачих до банята.Но определено е по-бързо.

# 276
С интерес разбрах от темата, че в деветия месец бебето на бременната жена, при която родилният процес все още не е започнал, се намирало в малкия таз и че секциото едва ли не не било коремна операция. Е-хе, голям бил този малък таз...
Също така ми бе интересно да науча, че при средностатистическото нормално раждане и при средностатистическата операция /секцио/ срокът за възстановяване бил почти един и същ.
Поради какви причини дори по клинична пътека за двата типа раждане се предвижда различен по брой дни болничен престой и различен режим на майката? Защо ли Здравната каса не ги уравни и двете на по три дни, че да не плащаме бадева...

Veronika44 , в някои случаи наистина възстановяването след нормалното раждане може да ти даде възможност след три часа да станеш. Първият път ми беше трудно да го направя, но при второто си раждане аз специално наистина след три часа станах и пих сок права. Отидох до тоалетната и дори се поизмих.

# 277

Joy Много добре казано, браво   bouquet

# 278
Бих искала да кажа, да се вслушвате в жени раждали и по двата начина bowuu, тогава да преценявате.
  bouquet

Да, но все пак да вземем предвид и това, че секциото винаги е едно и също, но нормалното раждане - не. Може да е леко, бързо, безпроблемно. Може и да е ужасно, така че пак няма точна база за сравнение.
Аз имам много лесно, бързо и съвсем поносимо раждане. Никога не бих го заменила за коремна операция, отваряне на стомаха и съответно безвъзвратно нарушаване на досегашната коремна флора.
От друга страна, ако съм имала денонощия наред мъки, болки, мъчения, слабост и проблеми... да, може би бих се замислила за секцио.
Исках да кажа, че съветът на Буболина не е лош, но не е и категоричен и сигурен  Peace
Много добре казано,поздравявам те!
дикси, не, не мисля. Грешат си и при нормално раждане, и то доста. Затова са толкова много грозни и страшни истории за "естествено" раждане. Лекарите не винаги помагат, а в доста случаи направо пречат. Защо например 98% котки раждат безпроблемно, а жена, родила без проблеми направо се смята за уникум?  newsm78

Е аз аз изглежда сам от уникумите.Родих за 3 часа,напълно поносими болки и страшно бързо напредващо разкритие(даже доктора ми се очуди,колко бързо го правя).Истинска касметлийка,но за сметка на това имах ужасно тежка бременност.

# 279
По естествен исках, и така родих. Peace

# 280
  • София, Младост 2
Бих искала да кажа, да се вслушвате в жени раждали и по двата начина bowuu, тогава да преценявате.
Разбира се - например Емем е раждала първо секцио, второто нормално и с четири ръце подкрепя нормалното и смята, че е било приказка в сравнние с лекото й и нормално секцио Laughing И съвсем не е единствена - така че какъв извод може да се направи от индивидуални преживявания - точно никакъв Rolling Eyes
Секциото също не е едно и също винаги - при някои минава като песен, при други е неприятно и травмиращо преживяване, при трети има усложнения, а четвърти умират - т.е. точно както при нормално раждане.
И с двете раждания бях на крака след двучасовия период на наблюдение за посещение в тоалетната и душ.

# 281
  • сто акровата гора
Моята дама беше седалищно разположена, така и не слезе в малкия таз, така че родих със секцио. Бяха ме наплашили как няма да мога да се грижа сама за детенце, няма да мога да ставам, ще се възстановявам дълго и какво ли още не. Станах на сутринта като ни раздвижваха и направо при бебка да си я видя, дадоха ми я в стаята, гушкахме се, никакви проблеми. Махнаха ми външни конци на 6тия ден, на седмия ни изписаха. В къщи никой не ми е помагал, имам предвид баби, с мъжа ми сами се оправяхме, така и продължава. За сравнение моя приятелка, роди нормално и понеже беба се завъртяла тилно в последния момент й предложиха секцио. Отказала, е роди нормално, ама наистина не можеше да се грижи сама за детето, цял месец беше като призрак, не може да си седне на д-то, не смееше да яде че много шевове и не искаше да ходи на тоалетна. Спря й кърмата от тази "диета"  и какво, само защото не било естествено да се оперира, ми то по тая логика трябва доста неща да изхвърлим от живота си.
Разбира се това е единичен случей, в крайна сметка всичко е строго индивидуално, а всяко раждане по какъвто и да е начин е уникално.
Важното е да не се шашкаш предварително, не можеш да предвидиш всичко, действа се на момента  Hug

# 282
в крайна сметка всичко е строго индивидуално
Ми да, затова се вслушвайте в препоръките на наблюдаващия ви лекар, сигурно ще прецени най- добре.

# 283
Темата май се поизчерпа....  Stop
Разбира се, че всеки е прав сам за себе си. Нищо не трябва да се абсолютизира ...

# 284
С интерес разбрах от темата, че в деветия месец бебето на бременната жена, при която родилният процес все още не е започнал, се намирало в малкия таз и че секциото едва ли не не било коремна операция. Е-хе, голям бил този малък таз...

Judy, виждала ли си къде се прави разреза при секцио?
 Здравен работник ли си?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт