600гр говежда кайма
2 кафени (малки) чашки ориз
1 морков
2гл. червен лук
чубрица, черен пипер и вегета
олио
Сухите чушки накисвате в гореща вода, да омекнат. На зелевите сарми изрязвате дебелата част в средата. Омесвате всички продукти и напълвате чушките и листата. Редите плътно в тенджера, затискате с две чинии и доливате вода, да се покрият. Варите до готовност. Прехвърляте в тава и заливате с:
1 яйце - разбивате го и добавяте бавно с разбиване брашно - 3 с.л. до получаване на гъста каша. След това сипвате 1/2 кофичка кисело мляко и разреждате с бульона от тенджерата (може би не целия, да не става прекалено много и прекалено рядко). Ако не е солено, добавяте и вегета. Заливате сармите и чушките и слагате в предварително загрята и силна фурна - около 200°. Запичате до приятен загар и до сгъстяване на сосчето.