Recetas de Espana РЕЦЕПТИ ОТ ИСПАНИЯ 2

  • 101 536
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
  • Мнения: 686

КРИЛЦА  с  ГОРЧИЦА

"Тези са страхотни, правя ги вече много години"
В чаша слагаш горчица, посоляваш крилцата и за 10 мин. ги разбъркваш с горчицата и ги оставяш така. Овалваш ги във галета/настърган сухар/ и печеш във фурна, като обръщаш от време на време.

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 16:51 от sylya

# 61
  • Пловдив
  • Мнения: 686


ALITAS  de  POLLO  Adobadas


"Страхотно предиястие и много лесно за приготвяне"

1 кг пил.крилца
100 мл зехтин
25 мл оцет
сол
чер.пипер
червен пипер
ригън

Измиват се крилцата и се потапят за 1 ден. в маринатата от останалите продукти. Пържат се в същата марината и се консумират топли.

# 62
  • Пловдив
  • Мнения: 686





КАРТОФИ  на  БЕДНЯКА


PATATAS  a lo  POBRE


Това е любимата вечеря на маестро Herrera (Don Carlos) както е обяснена в неговата книга:

Нарязваме картофите на филийки. Когато олиото е добре загрято слагаме в него картофките и намаляме огъня до минимум. Посоляваме и слагаме зелени чушки нарязани на парченца. Разбъркваме докато картофите се изпържат и станат ароматни.
Когато е почти готово махаме част от олиото в тигана и увеличаваме огъня, за да позлатим картофите.
Вече готово - сервираме



# 63
  • Пловдив
  • Мнения: 686





ПАСТА  от  МЕРЛУЗА


PASTEL  de  MERLUZA


Рецепта - евтина и лесна.
500 гр. охладена мерлуза, 6 яйца, салца от домати/доматено пюре/, 250 гр. готварска сметана, майонеза и магданоз

След като сготвим рибата, се почиства от костите и се смесва с яйцата, сметаната и дом.пюре. Слага се в съд намазан с масло във фурната на водна баня за около час на средна фурна. Веднъж направено се разрязва на порции и се маже с майонеза, варено яйце и магданоз.



Най-добре го направете с хек-филе/няма кости/.

# 64
  • Мнения: 1 726
Една рецепта и от мен. Моя си е ,не е испанска но понеже е много сполучлива и се научих да я правя в Испания я публикувам тук.

   1/2 вакумирано печено пиле от "ДИА" (опитвала сам и с пилета от други магазини, но тези са печени с много подправки и точно те придават на салатата уникален вкус) нарязано на дребни парченца
   1 маруля "Айсберг"
   2-3 домата нарязани на кубчета
   1/2 консерва царевица
   соев сос (ако е сладък добавям сол, ако е солен добавям захар ,трябва да е колкото сладко ,толкава и солено)

Трябва да престои около час в хладилника, става и за ракия и за вино и за биричка cheers
   

# 65
  • Пловдив
  • Мнения: 686




ТОРТИЯ  от  ТИКВИЧКИ


TORTILLA  de  CALABACIN

Тази проста и сочна тортия се състои от 1 тиквичка, 1 малка глава кромид и 4 яйца.
Тиквичката нарязваме на колелца и пържим заедно с кромида в малко олио на бавен огън. Осоляваме. Махаме от огъня и запазваме. Разбиваме 4-те яйца, прибавяме тиквичките и кромида към яйцата, осоляваме и в тефлонов тиган с незалепващо покритие слагаме 1 с.л. олио/много малко/. Изсипваме сместа и печем на котлона на среден огън. НЕ СЕ БЪРКА!!! Като се втвърдят яйцата тортията се обръща с помоща на голяма чиния или капак. Пече се 5 мин. и от долу и се маха от огъня.

С кисело мляко много въври, и с майонеза също.


# 66
  • Пловдив
  • Мнения: 686



В първата тема някой беше дал рецептата за тортия от картофи. Сега ви давам само снимки:

# 67
  • Пловдив
  • Мнения: 686


КАРТОФИ  с  ГОРЧИЦА


PATATAS  a la  MOSTAZA  /Пататас а ла мостаса/




1 кг. картофи                            1 с.л. горчица
1 с.л. олио                                 1 с.л. нарязан магданоз
1 гл. кромид                               пипер и сол на вкус
1 1/2 ч.ч. течна сметана

Нарежи картофите на шайби с големина 1 1/2 см. Загрей олио в тиган и запържи кромида, до като стане прозрачна. Добави картофите, разбъркай, запържи ги леко и добави малко вода, сол, пипер. Продължи да готвиш на бавен огън до като омекнат. Рабий сметаната с горчицата, сол и пипер. Махни готовите картофи, залей ги със сметановия сос и ги поръси с магданоза.

# 68
  • Пловдив
  • Мнения: 686


ФАЛСА  КИЧЕ


FALSA  QUICHE




5 яйца
1 кутийка течна сметана
100 гр. сирене ементал
1 бурканче консервирани гъби на филийки
50 гр. бекон
сол, пипер

Разбий яйцата, добави сметаната и разбъркай добре. Сложи сиренето, гъбите и бекона + сол и пипер. Печи 20 мин.

# 69
  • Мнения: 1 951
Снощи готвих паея и стана разкошна. Комбинирах рецептата на Габи и една която имах, според която се слага и пилешко месо.

# 70
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
Картофи в торба за печене  Patatas en Bolsa de Hornear...
снощи правих картофи  в торба...
имам едни торби купени от 2 г и се сетих за тях като прочетох идеята.
направих ги пресни, нарязани на колелца
сложих им чесън на прах, бульон от пиле, червен пипер, кимион и имам от българско една мелничка с всякакви билки вътре - куркума, мащерка, босилек, самардала, черен пипер...богата работа. та, завъртях и от нея. накрая полях обилно със зехтин (в нашата къща го предпочитаме, по-здравословен вариант е).
пекох около час , станаха страхотни картофки!

# 71
  • Пловдив
  • Мнения: 686
 
             Аз пък правих "сладоледа от халва" и стана много хубав. Но го правих само с прясно мляко без сметана/вместо нея сложих сух сладолед на прах и разбих с млякото/.

# 72
  • ES
  • Мнения: 2 172
Моми4ета, взех от Испания лангустини, замразени и сега се чудя как да ги сготвя (нещо за мезе). Чувала съм, че ги задушават със зехтин, чесън и вино или някакъв друг по-твърд алкохол. Попрочетох и двете теми, но не намерих рецепта за цели лангустини и гамбас. Ще ви бъда признателна да ми напишете някоя рецепта или да ми я покажете, ако ве4е е написана, а аз не съм я видяла.

# 73
  • Мнения: 1 818
Гери,виж ТУК или ТУК .
-------------------------------------
Цитат на Хара от старата тема
"айде и aз да дам любимата ми рецепта gambas al ajillo!
тази манджа ми я врътка мъжът ми през седмица.
някой път нарочно не готвя нищо за да си изпрося тази благост
лесна е и е много вкусна за всички, които си падат по морски историйки

Gambas al ajillo

200 г белени скариди
зехтин
няколко скилидки чесън (според вкуса)
суха червена люта чушка
сол ако има нужда

Загряваме зехтинец в тиган ( няма страшно ако изпуснете повечко от течността, няма да стане мазно, дори и така да изглежда)
прибавяме нарязаните скилидки чесън и лютата чушка и запържваме
като се позапържат малко бухаме и скаридите.
така поувира всичко минутка, две  и готово.

върви страшно много с ледена бира или бяло вино!
може да се капне и лимон отгоре"
--------------------------------------------------------------------------------

Тук има Рецепта на sylya

А това ти копирам от НЕТ-а.Всички се въртят около чесъна...

Gambas al ajillo

Ingredientes
20 gambas
3 dientes de ajo
Unas ramitas de perejil
1 copita de conac
Aceite de oliva
Elaboracion
Calentar un poco de aceite en una sarten grande y fre?r los ajos pelados y cortados en l?minas. Cuando empiecen a tomar color, pero sin dejar que se quemen, agregar a la sarten las gambas y dorarlas, d?ndoles la vuelta. Sazonar.Rociar con un chorrito de co?ac, encenderlo y, cuando se apague la llama, espolvorear con perejil picado y apartar la sart?n del fuego. Servir al momento.(Espolvorear las gambas con una pizca de piment?n dulce o picante, al gusto. Ganar?n en sabor).

Gambas en gabardina


Ingredientes
300 g. de gambas
150 g. de harina
2 huevos
1 cucharadita de levadura en polvo
un poco de azafr?n en polvo
aceite de oliva
sal
Elaboracion
Pelar las gambas, dejandolas el final de la cola y salarlas. Preparar la masa: batir en un bol los huevos con una pizca de sal y a?adir la harina, poco a poco, y removiendo para que no queden grumos. Agregar la levadura y el azafr?n. Calentar abundante aceite en una sarten. Coger las gambas por la cola y, de una en una, sumergirlas en la masa y freirlas inmediatamente en el aceite. Escurrir sobre papel de cocina y servir.
Observaciones
Pueden sustituirse los huevos de la masa por sif?n y un poco de cerveza.
Gambas a la "Angolana"



gambas frescas o congeladas
6 dientes de ajo picaditos
sal y pimienta
whisky
perejil picadito
aceite de oliva
mantequilla
pimenton picante
guindillas
Instrucciones:
En un bol mezclar el aceite de oliva, sal, pimienta, ajo, perejil, pimenton y el whisky.
Poner la mantequilla a derretir en una sarten.
Se ba?an las gambas en esta salsa y se ponen a freir hasta que queden cocidas. MundoRecetas.com

Ще преведа рецептите утре...

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 08:37 от gaby_s

# 74
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Момичета , там където живеете в Испания има ли ГРИС ? Как се превежда "грисът" на испански ??? Никога не съм обръщала внимание дали се продава и как се казва на испански.


Между другото, ако си спомняте мислех си че на бакпулвера му викали "Real", защото моя приятелка испанка ми го беше записала така в 1 рецепта, а сега видях, че всъщност е пишело: "Royal" след думата за бакпулвера.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт