A festejar el día de Todos los Santos! España - Испания

• 20 009
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
  • E-CLM & CH-VD
Испански мами, знаете ли нещо повече за този случай:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1113371

Какво точно те интересува? По испанските вестници и тв информацията е същата, но малко по-подробна.

Мъглата, добре дошла при нас!  Hug Информация за помощите за дома има на 1 страница на тази тема, както и на последните 2-3 стр. на предишната.

Момичета, днес сме на прощално парти, организирано от института. Ще ходим на испански ресторант  Laughing

# 91
Добро утро,момичета! Заповядайте на кой каквото обича!

Mimky,спокойно,в началото се усеща ниско!Важното е,че вече сте "в контакт"с бебчо.Като порасне,ще има да прави подутинки около пъпа...Но в началото е ниско. Иви започва6е с ритниците рано сутрин като започнех със закуската.И досега си е "пощелив" Laughing

Silrai,ре6или сме да е в Троянският манастир.Имаме роднини в Оре6ак и съм ходила безброй пъти в манастира - невероятен е.

Вес,засякохме се  Laughing.Приятни мигове на партито! А защо прощално! newsm78

# 92
Здравейте момичета,
Марица, миличка прочетох за случилото се с вас, звучиш много отчаяно наистина.Стискам палци диагнозата да е грешна. Когато бях малка на около 10 години при мен се случи нещо подобно, минахме през кръговете на ада,докато стигнем до един доцент в Пирогов,имаха съмнения за епилепсия, изписаха ми лекарства,не помня обаче как се казваха.Пих ги доста време,но всичко премина,да чукна на дърво до сега не съм имала проблеми.
Твоето момиченце също ще се оправи,ще видиш.В момента си силно афектирана от ситуацията и всичко ти се струва черно, като майка напълно те разбирам-дечицата са всичко за нас, но не се самообвинявай за нищ, вината не е в теб, това може да се случи на всеки,няма застраховани за съжаление.
Знам,че погледнато от страни изглежда лесно,но не показвай пред детенце,че си притеснена, дръж се нормално,предполагам,че тя е достъчно уплашена,но си мисля,че едно прекалено покровителстване,може да е по-лош вариант.
Ако смяташ,че в Бг имате добри познати специалисти, зарязвай всичко и си прибирай Ани там, да се погрижат за нея.
Кураж и всичко ще е наред,ще видиш! Hug Hug Hug
Анет, Чико имат и силиконови биберони, ние бяхме купили1 и шишета на Авент,но са й много твърди на Цвети, харесва си каучуковите, а и според мен са някак си по...натурални,не знам. Вие на изкуствено хранене ли сте вече.
Асто,вие как сте. Да се похваля вече слагаме папия в едно от млеката(обедното) и много й харесва, а следобяд хапваме по няколко лъжички пюренце.
Вчера ходихме до посолството за разни документи и ако ви кажа,че има6е само 2-3 по-бели,всичко останало от мангал нагоре. Набра ме срам,то и затова нямат добро мнение за българи и румънци, ми те хората виждат някаква измет само. Спира едно старо Ауди пред посолството и слизат 5 мангала от него, чалгата до дупка я пропускам, на предното стъкло 2 ролки тоалетна хартия, на задното, камари с дрехи и играчки и о6те една ролка,ужас направо,възмутена съм.
Да похваля посолството, доста добре бяха организирани,почти не сме чакали,докато попълнихме бланките и ни пуснаха да влезем.
Ох,улях се,кой 6те ме чете Mr. Green

# 93
  • La casa de Mickey Mouse
добро утро моми4ета
ние ставаме 4ак сега, мал4о ме остави да поспя, на мама послушното дете
гери забравих в4ера да ти кажа везни съм , но на граноцата със скорпион
а за моето дива4е така е беше непослушко в корема на мама и сега си е така, дете с характер
не пием оЩе води4ка но няма да го насилвам 10/15 мин след хранене спим дълбоко и запо4ва много да протестира ако някои го притеснява
мимки трябва да е за курсовете препараторио де парто, но аз не можех да ходя, първо ги нямаше при нас (беше лято и бяха във ваканция после когато улу4их един нали все си бях с контракции и болки не ми позволиха да правя упражненията и си останх без тях) а относно ритнио4етата най весело е в 8месец  Joy
рали кърмя си го малкия обожава да су4и, но имам малко кърма и го дохранвам, ве4ер сме само накърма, но през деня не може ако не го накърмя пла4е, ако не му дам после млякото пак пла4е, но ядем само по 30гр АМ някой път ако много се лигави и не су4и добре може да изяде малко пове4е, в на4алото много се притеснявах дали му стига дали се храни добре, но постоянно пълни памперса и спи спокойно зан4и му стига а и наддаваме дорбе
силиконови биби на 4ико се убих да търся но ние нали сме в тоя малък забутан град 4е не намерих и в аликанте ходих и там нямаше, 4е най накрая ми пратиха от бг, моето дива4е тях ги харесва пове4е, по твърди са да но не му сегади от тях от другите му се гади мног и 4ак повръЩа
за сегурото на мен ми направиха на директ сегуро като дойде мъжо дове4ера Ще взема документите и Ще ти кажа колко струва и как се плаЩА, можете да направите на друго име на някой който има пове4е стаж така ЩЕ е по евтино, аз имам само 9г книжка и ми излезе малко по скъпи4ко, но за сметка на това хванах някъква кампания за жената шофиор и ми направиха някъква отстъпка
за проЩъпулниците виртуално ви поздравявам и се самопоканвам  Joy
да ви се похваля от как родих до сега съм свалила 10кг, но ми остават оЩе поне 15  Cry, как Ще ги свалям незнам
запо4нах си редовните процедури сутрин 4аша гореЩа вода и един лимон надявам се да не ми повлияе на кърмата нито на мал4о

# 94
Анет, щом кърмата ти не е в изобилие, да знаеш че с това отслабване има голяма опастност да намалее или да спре.И аз не бях много добре с кърмата -напълнях докато кърмех, защото трябваше много добре да се храня за да имам кърма - на 5-тия месец  ми писна, отслабнах 7-8кг, остават ми още толкова, но сега съжалявам че избързах. Трябваше още 3 месеца поне да кърмя - храната е пълна с консерванти, в соковете, че и дори във водата слагат подобрители, какво ги чака тия деца незная...Вода, докато бяхме на кърма почти не сме пили, само в големите жеги. Една доцентка ми обясни защо няма нужда от вода - ако те интересува ще ти пиша.
Кажете ми тук, в Испания, кое мляко за 11месечни бебета е най-добро и кои памперси вземате. Не виждам да продават кисели, та само каши правя сега. Виждам че продават заешко и готвя на бебката от него, от време на време пиле и това е - малко еднообразно меню Sad Риба още не смея, и телешко ...Не   ми харесват зеленчуците тук по магазините .Има избор, но чушките и доматите ми изглеждат като направени от пластмаса. Ще се радвам ако някоя майка от Валенсия ме вземе с нея, като обикаля по магазините, че моите познати тук са без деца и не знаят къде какво може да се намери, а имам и за каката да пазарувам Praynigпрощъпулника ще е най-късно другата събота или неделя, не тия дето идват, че да може да се организираме . Искам да сложа тук сникми на децата, но не мога да разбера как - трябва да ги кача някъде в интернет преди това ли?

# 95
  • La casa de Mickey Mouse
уф така е това с кърмата но аз няма да спра да се храня и то добре за да има и мал4о какво да яде
мисля 4е Ще е добре да отидеш в бон аире там има всякъкви магазини
моми4ета пред голяма дилема съм спомняте ли си за адвокатската кантора за която ви бях говорила, трябваше да я открият януяри и тогава и да по4на, но сега ми казаха 4е откриването е на 1 ноември и да си помисля дали мога и искам да запо4на при тях първона4ално са 3 дни в седмицата за по няколко 4аса (понеделник сряда и петък от 14 до 20 4аса) през останалото време Ще работя от вкъЩи, само тези дни Ще са приемни и трябва да съм в кантората, от толкова време 4акам такава възможност, но сега ми е супер криво за малкия незнам какво да правя

# 96
Аааааа, много сте писали, мацки.  Heart Eyes

Анет, няма ли кой да го гледа за през тези часове, знам , че такава възможност не е за изпускане.Ако се навие някоя приятелка да ти го гледа, ти ще се изцеждаш преди това и ще оставяш кърма .Не знам как стоят нещата при вас, но една позната тук работи заедно с детето си, то е колкото моето(5 месеца)Работи още от първия месец така, за няколко часа на ден, обаче в офис, а не кантора.Мисли и ще намериш решение, но се надявам да започнеш, защото е много скучно когато си по цял ден вкъщи без никакво разнообразие.Аз откакто сме тук съм работила само на 3 места и на трите спирах, поради разболяване на дечко, а нямаше кой да я  гледа и трябваше да напускам работа.Сега вече ще мисля по мащабно и мисля че ще намеря решение за себе ки.Най-добрият вариант е някоя баба да доиде да го гледа-хем имат повече опит, хем ти ще си спокойна, че е при опитен човек

Маглата, душичка, още колко ще се учудваш на испански нрави и храни и всякакви други такива.
Питаш за кисели-само по руските магазини и питаш дали са за бебета.Тук имаме едни в пакетче с детска картинка, ако успея да снимам следобяд ще ти покажа.Аз на голямата давах и готови пюрета, най много ядеше това на Херо-спагети и телешко.Пампепси ползвам на Хъджис, другите не ги признавам изобщо, шишета само на Авент, пюрета-Хип и Херо, мисля и Нестле, каши също на Нестле и Милупа.С тези марки храни съм отгледала голямата, сега и малката смятам по същите правила да гледам.  Joy

Анет, влез и прочети в кърмаческия, че вече нямам никакво време(само докементи ми се мотаят из ръцете и трябва да си свърша работата) да те притисна на лични относно кърменето.  Grinning

Мими, благодаря за кафенцето  Grinning

# 97
  • Ispania
Марица,какво стана сьс детенцето,вьрнахте ли се ве4е в кьЩи?Има ли неЩо ново?

# 98
Мими благодаря за кафенцето добре ми идва.
Анет тази възможност не е за изпускане, то наистина е малко сложно с разделянето на мама и бебе, то главно за тебе, ако има кой да гледа бебчо, някоя баба или тати или някоя приятелка не се чуди много. "Птичето веднъж каца на рамото". Мисля че преди време беше писала че чакаш майка ти да дойде в Испания, ако има възможност жената да го гледа не му мисли много.
Вес приятно изкараване на партито! Оправи ли се с багажа вече?
silrai бях забравила че 19 е денят на бащата тук. То наистина си е подарък за мъжлето, ще внимавам с рогатите. Аз вече имам опит с няколко, та още едно на главата да видим, все ще намеря начин да се справя с малкото човече. А за сутиена така съм се смяла на мъжа ми, като му казах че си взех по голям размер та да не купувам постоянно, ако знаеш какво каза"Ми то още ли ще растат, те сега са големи, ми после?"  Joy
Увлякох се май пак, айде до после. Да отида да полегна малко, че кръста ми умаля.

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 17:39 от mimky

# 99
  • E-CLM & CH-VD
Мими, партито е прощално, защото се връщаме в Испания. Хубаво е така сутрин да избираш какво да пиеш... Simple Smile, аз съм по капучиното, нещо чистото кафе не ми понася  Crossing Arms

Рали, циганските истории слава богу не са само наши. Гледахте ли за циганския катун не помня къде, дето им разрушиха колибите, и още вечерта бяха накупили тухли и цимент, а на следващия ден вече имаше нова къща на мястото на срутената?

Мимки, всичко е стегнато, премерено и чака да бъде пренесено. А как се смях на това, то си е ясно, че е неволна грешка, но как звучи само:

"Пичето веднъж каца на рамото".

Joy

# 100
  • Spain
привет моми4ета Simple Smile
 минавам само набързо да ви кажа едно добър ден Simple Smile
 искам ви адресите (на лс разбира се )
Мимии - при вси4ки положения понеже мъжът ти е с нова книжка сегурото ще е около 600-800 евро . това което разбрахме ние е 4е по- евтино може да ти излезе с посредник (незнам то4но как работят те с застрахователите но ако го направи посредника може да ти излезе с едно 200 евро по евтино от това което биха ти казали в застрахователната компания ).на  нас (понеже Иван има книжка от 2 години ) ни помогна този които ни продаде колата - питал е в застрахователната компания и са му казали 4е може да остави сегурото на колата с уговорката 4е ако имаме произшествие веднага доплащаме остатъка от застраховката . реално сега платихме 250 евро- но това е сегурото на това мом4е което има ве4е 9 години без произшествия .
лек ден на вси4ки
асто отивам да ти 4ета романа Simple Smile
добре до6ла при нас МАглата  Hug

# 101
Божеее Вес чак сега го виждам, на мен така ми се спеше че две не виждах тогава, благодаря ти за поправката. Малеее такава глупости ли съм казала, да ме извини тогава Анет, неволна грешка от моя страна. smile3555 newsm78

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 18:02 от mimky

# 102
Здравеите сладурани!Днеска се побарках с моя и тези заби #Cussing out милия като го видях никнат му два катника нотдолу и един отгоре #Crazy.Голям реф падна ,и аз сас него дадох му Нофен и заспа сладко 3 4аса.За млякото и аз сам купувала от аптека,но после по4нахме от магазина.Пурета са6то сам куппувала и от двете места,но не ги харесва Naughty.Единствено на Хип и аз си му готвя.Мимка не се тревожи аз като бях бремена се базиках,,С моя бремения мозак,, hahahaТова е засега  bouquet

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 18:22 от ROZI24

# 103
magla_ta добре дошла при нас. Тук ще намериш както приятели така и полезни съвети, от опит ти го казвам
за памперсите аз мога да изказа мнение, но от тогава са минали почти 3 години, ние ползвахме Додот, а за пюретата и храните на Hero и Nestle
ANETT и аз доколкото си спомням майчето ти беше тук, предполагам може да го гледа за няколко часа. Моят съвет е да не изпускаш шанса които ти се дава, знам че ще ти е много трудно да се разделиш с мъничето си, но то ще е в добри ръце.
Да ви се похваля че от colegioto на Ния са ни изпратили формуляри за извънкласни курсове по английски, информатика, глина и спорт. Аз тъкмо сериозно бях решила да я записвам на частни уроци по английски и ето че те сами ни предлагат, а и не е скъпо - 18 Евро на месец, а за информатиката -3. Така че мисля да я запиша на всичко без глина, достатъчно си цапа дрешките и без този курс  Naughty.

# 104
Здравейте моми4ета!
Благодаря за окуражителните и топли думи!!! Hug
В4ера следобед ни изписаха с диагноза епилепсия.
Зададох много и важни въпроси,на които отговор не полу4их.Нито типа на епилепсията ми казаха,нито някакви надежди,даже напротив.Поисках да се повтори ЕЕГ,тъй като беше направено извън правилата за работа с деца,лекуващият не разреши.Поисках да вземе предвид много важни моменти,които биха довели до това състояние,не.Както казва мъжа ми,криво им става,когато родителите са заинтересувани.Попитах как може такова прецизно нещо като ЯМР да отхвърли проблеми в главата,а доктора да слага подобни страшни диагнози,ми само ме изгледаха странно.
Епикриза не ми дадоха,предполагам по пощата ще я изпратят.
Имам една комшийка испанка,тя е много бойна,уреди ми преди няколко месеца най_добрия за Валенсия педиатър.Днес ходила при него за моя слу4ай,4овека бил направо изумен как някой може да се ангажира конкретно с такава диагноза,когато не са направили изследванията както трябва.И когато не са взели предвид емоционалното състояние на детето.Също така обяснил,4е във Валенсия няма нито един добър невролог,камо ли пък детски такъв,а е много важно раз4итането.Казал,4е в Испания има само два отли4ни специалисти в тази област_единият в Сантандер,а др.в Барселона и 4е ще ми съдейства детето ми да направи изследвания там.
В сряда ще ходим при него,за да се разберем оттук нататък какво да се прави.
Надеждата ме крепи и държи.

Общи условия

Активация на акаунт