За видни кокетки измисляме плетки - 11

• 259 020
  • 309
  •   1
Отговори
# 135
Sonya_prima , не се тревожи, и аз доскоро така се намърдвах тук и там и задавах въпроси ни в клин,ни в ръкав. Сега малко съм се вкултурила,ама малко... Laughing
Опитвам се да намеря това,което търсиш,ако го открия,ще ти пиша.

# 136
Амели,коланите ти са чудесни!

Мимито,малко грубичко беше от твоя страна!Не всеки разполага с много време,особено когато имаме малки деца.За това сме тук,за да се питаме една друга и да си помагаме.

# 137
Търси се: описание на "пчелни килийки", ако може в картинки (снимки, схема)  или съвсем подробно и разбираемо, напоследък все по-трудно "вдявам" Embarassed.

Основната плетка на това чудо:
http://keep4u.ru/full/071110/afb861df1e02148513/jpg

# 138
  • София
Момичета, страхотни сте чета ви и гледам красотите ви с голямо удоволствие!  bouquet Днес довърших едно шалче за дъщеря ми плетено на една кука, по-късно ще го снимам/макар, че ми е неудобно малко, като гледам вашите красоти/. Embarassed

# 139
 Палечка , мисля,че имам в някой брой на ДИАНА УЗОРы, но сега ми е уморено, ще потърся утре.Ако забравя, подсети ме с ЛС

# 140
Моля за един прост отговор на един тъп въпрос: newsm78
Срещам всякакви мнения по един и същ въпрос -  изплита ли се първата бримка - независимо от вида на плетката или само се премята на куката?

# 141
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Аз лично само прехвърлям първата, а последната винаги изплитам опъкова....така после шева става по-хубав, поне според мен, а и така съм се учила....и плетивото ми не се завива

# 142
  • София
Изплитам само в случая, когато трябва да се свиват в същата редица , за да се получи хубав ъгъл, иначе само прехвърлям.

# 143
  • Варна, морето и сините вълни!
Амели,коланите ти са чудесни!

Мимито,малко грубичко беше от твоя страна!Не всеки разполага с много време,особено когато имаме малки деца.За това сме тук,за да се питаме една друга и да си помагаме.

Когато някой пита за нещо някъде е добре поне последната страница да погледне Peace
Всеки има липса на време! Не познавам някой който да е казъл че има излишъци от него. Причините обикновено са различни!

desi_minkova Аз винаги си плета първата бримка

# 144
Палечка , виж какво намерих,но не знам дали е същото като това,което търсиш.
http://picasaweb.google.bg/Amelly82/KOSEIG02/photo#5136311611585010306

Аз като сравнявам със снимката,която си дала,хем ми се струва,че е същото,хем ми се струва,че не съвсем Embarassed Laughing
Продължавам да търся.

П.С става дума за последния модел Пчелиное гнездо

# 145
Палечка,ще ме черпиш! Мисля,че това вече най-добре ще ти свърши работа. Копнах го от един друг плетачески форум, дано не е противозаконно.

Плетка "пчелни клетки": /яде доста прежда/
1-ви ред: една бримка се взема с наметка, без да се изплита, една бримка се изплита на опако и т.н.
2-ри ред: наметката се прехвърля от лявата на дясната игла, две бримки се изплитат на опако;
3-ти ред: една бримка с наметката се изплита на опако, една бримка се взема с наметка, без да се изплита.
Последните два реда се повтарят последователно.
Подобна плетка, но ми е любима/бримките трябва да са делими на 2 плюс 1 бримка/:
1-ви ред: *1 оп., взема се 1 брой оп. без да се изплита*, редът завършва с 1 бр. на оп.
2-ри ред: бримките от този, както и от всички четни редове се плетат на опако;
3-ти ред: *взема се 1бр. на оп., без да се изплита, 1оп.*
5-ти ред: започва се от 1-ви ред;
*този знак означава, че до следващия такъв се повтаря

# 146
майка ми беше изплела на малкия одеяло пчелни кутийки, наистина яде много прежда, но е дебело и си струва, а и като се плете стегнато, няма разтегляне  Peace

мимитУ, за коприВената прежда става дума, нали я знаете андерсеновата приказка, наскоро си я припомних и ми стана много жал за девойката - никъде не пише поне куки да е ползвала  Joy

# 147
Палечка , виж какво намерих,но не знам дали е същото като това,което търсиш.
http://picasaweb.google.bg/Amelly82/KOSEIG02/photo#5136311611585010306

Аз като сравнявам със снимката,която си дала,хем ми се струва,че е същото,хем ми се струва,че не съвсем Embarassed Laughing
Продължавам да търся.

П.С става дума за последния модел Пчелиное гнездо

Amelly, точно това е, първата снимка от линка.
Сега трябва да излизам, но по-късно ще разгледам и останалото.
Мнооого благодаря Hug!

# 148
  • Толбухин
аз също прехвърлям първата бримка.
Amelly благодаря за пчелните кутийки

# 149
О, плела съм ги тия "пчелни килийки". Сигурно е било, когато се учех да плета преди много, много време. Като плетех постоянно си мрънках: "изплитам, взимам, намятам и т.н." Лесна и ефектна плетка е. Много прежда ходи вярно, но е готино. Само да добавя, че трябва да се внимава да не се обърка, че много личи, а като тръгнаш да разплиташ нямат хващане всичките бримки и наметки и става каша.

Между другото и на другите снимки плетките ми харесват. И те са "пчелни килийки" от някакъв вид, ама класиката си е класика.

Първата бримка я взимам, а последната изплитам опаково - навик предполагам. Така са ми показали и така го правя не съм се и замисляла да променям.

Тити, някакъв вид макраме ще да са тия ризи, нема куки  Joy

Общи условия

Активация на акаунт