Бързи и лесни рецепти за микровълнова?

  • 128 812
  • 234
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 502


Бяла почистена риба, осолява се, подправя се, малко масло и се увива във фолио за микровълнова - всяко парче отделно. В микровелето по една минута на всеки 100г риба. Правила съм го и в йената
Какво е това фолио за микровълнова?

# 46
  • Мнения: 998
Какво е това фолио за микровълнова?
[/quote]

От прозрачното готварско фолио (не алуминиевото) има такива, на които пише, че са за микровълнова. Така и не знам дали и другото прозрачно не върши същата работа, но не смея да опитам.

# 47
  • Мнения: 342
Ще следя темата.

# 48
  • Мнения: 26
Много ми хареса темата.
Ето една рецепта и от мен.
Пиле с ориз в микровълнова фурна
В йенска тенджера се слага олио малко,ориз и вода(1:3),сол и черен пипер.Бутчетата(2бр.) осоляват се и се поръсват с черен пипер и се слагат над ориза.Поставя се на средна степен на микровълновата фурна и се задушава под капак 15 минути.След това отгоре се поръсват с червен пипер бутчетата и се задушава още 25 минути под капак.Преди да се извади, ястието се оставя за 7–8 минути във фурната.Моята микровълнова е 900W,т.е. средна ми степен е 450 W(P50).

# 49
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 277
Ето как направих ябълков щрудел:

2 яйца
2/3 ч.ч.захар
1/2 ч.ч олио
2/3 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
2 ч.л. канела
5-6 настъргани ябълки - малки, с диаметър 5-6 см.
счукани /по-наедро/ орехи

Всичко това смесих в този ред и пекох 10 мин. в МВ на 700 вата. И с капак и без капак става Peace

# 50
  • София
  • Мнения: 2 360
Ехааа, ще има да си копирам рецепти от тук.  Grinning
Супер сте!  Hug

# 51
  • Мнения: 146
здр на всички,моля да ме извините ако има подпбна тема,но аз не я намерих Rolling Eyes
исмам да направя нещо за вечеря на микровълновата,но нямам представа какво и как Embarassed
бихте ли ми дали някоя рецепта Peace
а и исках да попитам мога ли да използвам една иенска тенджера,но да сложа и капака и?
 Hug Hug Hug
благодаря вии

# 52
  • София
  • Мнения: 4 293
Първо каква ти е МВ с грил или без, с конвекция или без?
Или само МВ за затопляне?

# 53
  • Мнения: 146
Първо каква ти е МВ с грил или без, с конвекция или без?
Или само МВ за затопляне?
с грил е,конвекция-що е то? Embarassed

# 54
  • Мнения: 3 166
Любимото ни, пък и доста бързо - картофи огретен. Правя ги именно в йенско стъкло. Преди да сложа заливката пека с капака, а след като я изсипя го махам.
Още - всякакви гювечета, в това число и сирене под капак. Проблемът е ако сте повече хора- трябва на няколко пъти, защото аз например побирам само по две гювечета на едно печене, защото ми е мъничка МВ.

# 55
  • Мнения: 146
Любимото ни, пък и доста бързо - картофи огретен. Правя ги именно в йенско стъкло. Преди да сложа заливката пека с капака, а след като я изсипя го махам.
Още - всякакви гювечета, в това число и сирене под капак. Проблемът е ако сте повече хора- трябва на няколко пъти, защото аз например побирам само по две гювечета на едно печене, защото ми е мъничка МВ.
а как го правиш огретена точно Rolling Eyes

# 56
  • София
  • Мнения: 4 293
E щом е с грил можеш всичко да си приготвиш, а конвекцията е функция за готвене с въздух, т.е. като нормална готварска фурна.
Аз правя също картофки в ейнска, слагам капак задължително защото се задушават с малко вода и масло.
Готвя ги на комбинация микро+конвекция, за около 20 мин., после разбърквам и слагам натрошено сирене и настърган кашкавал и запичам само на грил за около3-5 мин вече без капака.
Правя пици от готовите блатове на Мис каприз, гарнирам ги според това какво имам в хладилника и ги пека в тефлонова тавичка.
И други неща  Peace

# 57
  • Мнения: 572
гювечета най-лесно се правят на микровълнова.
аз ги обожавам Simple Smile

# 58
  • Мнения: 13 597
Гювечета и аз правя /с каквото имам/- стават бързо и лесно. Най- обичам задушени тиквички- режа ги на кръгчета и с 1 лъжичка вода ги задушавам под капак 7-8 минути. После ги соля, слагам натрошено сирене, копър и чесън и ги връщам за още 1 мин.
Сестра ми като студентка си готвеше половин година всякакви ястия на микровълнова, докато и занесем друга печка. Ставаха много вкусни.

# 59
  • Мнения: 463
И аз я ползвам за гювечета, за броколи със сирена, задушени картофи в плик, там си варя боб, за да му изхвърля 1вата вода /после го слагам в тенджерата под налягане/ и за запичане на сандвичи я ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт