Били и много полезен зеленЧук, ама не си спомням веЧе за какво. Щом излезнат на пазара и запоЧваме да ядем поне по веднъж в седмицата. Ето сега веЧе от месец насам поЧти непрекъснато това ядем. И направо ме е яд Че отпуската ни съвпада със сезона на аспержите и ще изпуснем поЧти 4 седмици тая година. Както и да е, отплеснах се а исках да ви попитам може ли някой да сподели лесни и вкусни рецепти с аспержи. Само да кажа Че супите не са ми много на сърце. Единствените 2 рецепти които аз практикувам са със сос холандезе и един гратен с катрофи. И книга си купих даже ама вътре са едни увъртяни рецепти, не съм сигурна стават ли за ядене (с ягоди например)
Съвсем умишлено пускам темата тука а не готварския форум, защото доколкото ми е известно този зеленЧук е все още непопулярен в БГ, отглеждат го някъде само опитно доколкото знам, и не мисля Че хората които живеят в БГ много ще се заинтересуват или ще могат да споделят опит.
Обикновено ги купувам от паzара или от селяните директно, zащото така са най свежи. Иначе теzи, които ги продават в супермаркетите, в повечето случай са остаряли. И как няма да остареят, когато идват чак от Испания или Гърция.