СНБМ - инициативи - 17 част

• 17 286
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Така е най-добре. При всички положения обаче си мисля, че най-малкото не е зле да й благодарим на тази майка за смелостта - може да не е от името на Сдружението, а просто в темата. Peace

Слънчо, аз съм дала телефона и на майката да ходи, ако я потръсят. Трябва да има и разгневени родители, въпреки, че като познавам Влади - тя ще им стигне за 200 майки  Joy Joy

Така, че - споко!

# 91
Извинявайте, че малко късно се включвам. След тричасови борби (регистрирах и детето на една приятелка) вече и форума не ми се отваряше и просто се отказах. Радвам се, че сте намерили майка за предаването, малко ми е неудобно че не можах да ви помогна тук.
Иначе за официално становище не е ли по-добре да изчакаме малко - под напора на твърде силните емоции преценките се замъгляват, а и още няма официално становище на ниво община. Ясно, че Сирма взеха много пари и не свършиха работа, но аз попаднах и на доста въпроси защо е трябвало тези пари да се дадат на тях, вместо да се използват за ремонти и дори евентуално строежи на нови детски градини, с което по-реално може да се реши проблема с недостига на места.
Лично аз, а и сигурно повечето родители са ЗА онлайн кандидатстване, но в момента водещите негативни емоции масово са насочени не толкова срещу Сирма, а срещу общината и дори държавата.
Може и да греша, но ми се струва по-добре да изчакаме вечерните новини.

Танче, не знаех, че си имала такива проблеми, но се радвам че лошото се е разминало!

# 92
момичета, хайде сега малко да се поуспокоим . искам да чуя трезвите ви мнения, без обиди и квалификации, защото на мен вече ми звънят журналисти и сдружението трябва да има единно официално становище. Утре в 9 сутринта ще давам интервю за хоризонт и просто трябва да излезем с мнение.

Влади, моля те пиши и ти, защото ако ще ходиш при милен цветков трябва за обединим мнения.

Моето лично мнение е, че така направената система не е добра за целта. Фирмата изпълнител трябва да бъде санкционирана и резултатите - анулирани.

# 93
  • София
Aз вече пуснах жалба във виртуалното деловодство на Столична община до Йорданка Фандъкова от мое си име, че системата ми сложи първото желание на трето място - идея си нямам защо така си реши и не ми дава да си го преместя на първо. Тамън се бях поуспокоила и като видях, че системата още не е проработила като хората, не се сдържах. Да не говорим, че Фандъкова (много ми е симпатична жената, беше учителка, а после и диркеторка на училището, в което съм била от предучилищната, та чак до 11 клас; а ми е и колжека-филоложка по първа специалност) преди малко я дадоха по новините, че щял да се търси механизъм да се равнопоставят хартиените молби при директорките в ДЗ с електронните заявления в системата. Е това, ако стане, вече ще е в пълно противоречие с философията на цялото начинание. (Таня, да знаеш, че доста смекчих тона от първоначалния вариант, добре че форумът не ме пусна да го публикувам  Laughing ). Отивам да взимам малката от ясла, дано да успея да се върна за предаването на Милена Цветков. И последно - ще има ли skype-среща в 19 часа?

# 94
# 95
Фирмата изпълнител трябва да бъде санкционирана и резултатите - анулирани.

Първото е правилно според мен, но второто...ще има вой до небето. След цял ден борба със сайта маса народ тъкмо се е успокоил, че е успял да подаде молбата си. Ако трябва да мине още веднъж през същата късаща нервите процедура има опасност добрата идея с он-лайн заявленията да бъде заклеймена, оплюта и усилията за срботването омаловажени и отречени.

# 96
Да, ако се анулират резултатите трябва да се предложи адекватна алтернатива. Никой няма да иска да се подложи на това още веднъж. От друга страна, ако пък трябва да се ходи да се кандидатства на място пак, то няма ли хората, които са ходили днес и са подали на ръка, да са с предимство. Не би било справедливо и това. За съжаление на мен лично не ми хрумва изобщо какво би могло да се направи в случая, за да имат всички равен шанс.
Иначе за изпълнителя съм напълно съгласна.

# 97
  • София
И аз съм от тези, които късаха нерви цяла сутрин пред компютъра в борба със системата. И моите желания като на Сия са в някакъв произволен ред, а не както съм искала, но поне това се надявам да мога да променя в следващите дни.
Явно системата има проблеми и пропуски, но определено на опашка при директорката не бих могла да подам заявления в няколко градини, както го направих днес. Нито пък в състоянието, в което съм в момента мога да стоя с часове на опашка. Така че въпреки че и от мен отнесоха доста *** думи все пак мисля, че това е улеснение и по-добър добър начин за кандидатстване.
Трудния достъп до системата беше за всички, не само за определени родители. Така че и тук може да се каже, че сме били "равнопоставени".
И в заключение ще кажа, че анулиране на днешните усилия и резултати не бих подкрепила.
(Това може да го отчетете и на факта, че все пак имам надежда сина ми да е вътре.) Но още веднъж да се подложа на кандитатстване и късане на нерви - не благодаря. И каква е гаранцията, че следващия път всичко ще е наред. Някой друг пак ще е недоволен.
Ако системата наистина е струвала 200 000 лв. с тях могат да ремонтират някои помещения, но не и да открият много нови места. Така че основния проблем с недостига на места си остава.

# 98
Сирма пое отговорност за гафа: http://www.focus-news.net/?id=s1780

# 99
А, то имаше си хас да не поеме отговорност!!!
Добре, за анулирането съм съгласна изцяло, въпреки, че четох доста мнение на родители, прецакани и с някакви места от рода 5671 примерно, но също така и също толкова са писали, че втори път няма да преживеят такова нещо.

Чакам другите да се включат

# 100
  • София
  Добре де пише, че тя вече работи без проблеми системата. Аз защо тогава не мога да вляза в нея?....
  Да споделя, че рано сутринта вдигнах ръце и излязохме на разходка, после заспах с малките така че не съм ги записала. Да си призная си мисля за детегледачка и разчитам на предимството. Вън в градината всички майки бяха бесни, тези които пробваха през ДГ да се запишат нищо не постигнаха просто защото директорките също не можеха да се логнат. Отделно повечето майки ми наскачаха с въпроса защо пък близнаците сме имали предимство.... По въпроса с анулирането, явно няма да стане, но държа да има наказани и виновни...

# 101
  • София
Мими, не знам защо не можеш да влезеш. Аз след 13.00 ч влизах няколко пъти (включително и в момента) и няма проблеми. Ако искаш вече мога да помагам.

# 102
Момичета опитвам се да измисля каква да бъде официалната позиция на СНБМ по темата и не съм сигурна, че успявам да измисля нещо адекватно.. (и моя нет е ужасен цял ден, но това се дължи на БТК  #Cussing out)
Мисля си, че трябва да сме много внимателни да не *** много общината, щото работим с нея.
Явно основния гаф идва от фирмата изпълнител, но какво правим по отношение на метода на класиране. За мен беше явно, че ако критерия е кой по-рано ще влезе в интернет той първи ще се запише, ще накара много родители да са на компютрите още в 9, което си поставя много сериозни изисквания пред системата. Ама и кой е най-коректния и равнопоставящ начин за класиране  newsm78
Другия голям проблем е какво да се предприеме във вече създалата се ситуация  Rolling Eyes
Наистима ми е трудно да дам някакво смислено становище

# 103
  • София
  Успях, между другото за подредбата на желания, вече има едно бутонче за по-нисък и по-висок приоритет и с него се разместват ДГ, аз си мислех че е за приоритета за прием. Тоест брат, сестра, близнак... В момента съм чекнала брат сестра просто защото не открих близнаци....

# 104
Кофти е, че в "Часът на Милен Цветков" няма никой от общината. Sad

Общи условия

Активация на акаунт