За Египет-най-важни неща,които да не забравям и съвети.

• 135 227
  • 620
  •   1
Отговори
# 255
Добре дошли от Египет у дома на завърналите се вече и хибяво изкарване на тепърва тръгващите!!! Grinning
Виждам, че доста се изписали и до храната сте стигнали. Хайде и от мен една препоръка. Не пия алкохол - много рядко си позволявам по чаща вино или малка бира, но.........Древен Египет е родина на бирата - обезателно опитайте наливната им бира - имаше я при нас, включена в ол инклузива. Много е хубава! Вината им са великолепни - и бялото и червеното - както може да си представите тези, които са за "безплатна" консумация са от най-евтините, кой знае по-скъпите и бутилирани колко са добри. На мен бирата и виното почни винаги ми се струват кисели и не ги пия, ако наистина не са нещо доста добро. Там си заслужава да се дегустира.
Сиренето и аз го помня - но ако е същото на мен ми беше страшно солено, отдавам предпочитянията си на безсолни ястия и на мен не ми беше по вкуса.
Хляба не го помня - бял хляб не ям. Горещо препоръчвам салатите, най-вече ориенталските. Опитайте пресни фурми и чай от каркаде. Пият чай много, охладен - въобще както всички араби отдават предпочитанията си на черни, билкови и прочие чайове.
Не се притеснявайте от преяждане - има масажи, водна аеробика и други анимации, фитнес и най-различни емоции по екскурзиите. Grinning

# 256
 И аз да се включа в тази вкусна част от темата  Laughing . Всяка сутрин на закуска си похапвах от сиренцата. Имаше и едни спагети с патладжан, и една супа от царевица, и едни фалафели където няма други такива   Yum . А на чорапчето готвача беше направил салата с риба, чушка,домат и др. Е не можах да я докарам толкова вкусна, като се опитах да си я приготвя в къщи.

# 257
отново се мъча да докарам Кайровските питки  ooooh!  но това е за кулинарния подфорум, не за тук.... Laughing

Завиждам на всички, на които Египет им предстои, на мен скоро не ми се очертава..., но неведоми са пътищата божии!

# 258
здравейте!Прочетох всичко за Египет във форума и ще съм ви много благодарна ,ако ми отговорите на няколко въпроса.Разбрах, че някои от вас са се върнали наскоро от там и имат пресни и полезни съвети.Ние с мъжа ми ще пътуваме на 19.04 и ме интересува какво ще е времето, какви дрехи трябва да вземем ,какви лекарства, колко джобни и т .н.Ако някой може да ми помогне, ще му бъда много благодарна!

# 259
Здравей,
на много от въпрсите си ще намериш отговор по-назад в темата.Прочети я цялата и ако все още се чудиш за разни неща,питай.
Ето ти прогнозата за времето за Кайро и Хургада за следващите 10 дни (до 8.04)Прибавяш някой и друг градус отгоре и я имаш за вашите дати.
http://weather.msn.com/tenday.aspx?wealocations=wc:EGXX0004
http://weather.uk.msn.com/tenday.aspx?wealocations=wc:EGXX0008

bouquet

# 260
здравейте, благодаря за информацията. На 12.04. ще пътувам за Хургада в хотел SUN RISE ROYAL MAKADI. Някой знае ли нещо за него? Дали е хубав и чист и как ли е храната в него?

# 261
Здравей,
не съм била в хотела,но си направих труда да прочета отзивите за него и смятам,че изборът ви е добър.От 17 хотела в Макади този го поставят на 2-ро място.Хората са доволни от всичко (стаи,обслужване и т.н.) така че можете спокойно да стягате куфарите.
Приятно изкарване! Peace

# 262
Искам да попитам някой ходил ли е в Swiss Inn Nile хотела в Кайро?
Понеже ще имаме свободно време може би половин ден в Кайро къде в
близост до този хотел може да се иде?

# 263
Мястото е хубаво.Ще ти отговоря по-късно   bouquet

# 264
Живот и здраве в края на м. ще бъдем в Шарм, много се притеснявам че ще сме с малкия Confused За Шарм Ел Шейх само разбрах, че доста са се вдигнали цените заради ниския курс на долара, т. е от долари са станали същите ама в евро Sad

# 265
Mi6i ако нещо конкретно те интересува за Шарм питай.

# 266
Искам да попитам някой ходил ли е в Swiss Inn Nile хотела в Кайро?
Понеже ще имаме свободно време може би половин ден в Кайро къде в
близост до този хотел може да се иде?

Здрасти,
доколкото видях от адреса на хотела,на една улица сте с т.нар.Фараонско село (Pharaonic Village).Бихте могли да посетите него.Попитайте на рецепцията и те ще ви ориентират.Това е място,на което се разиграват сцени от живота на древните египтяни (готвене,занаяти и т.н.).Разхождате се с лодка,а после може и пеша да се доразгледа.Има и копия на най-известните археологически находки - например гробницата на Тутанкамон във вида,в който е открита.Има и няколко малки музея.
Иначе наблизо ви е Cairo Tower (кулата),но ви предупреждавам,че все още е в ремонт и можете да я видите само отвън.Горе не можете да се качите.Наблизо е Операта на Кайро.Красива нова сграда (по-точно сгради),която вечер е много приятно осветена.
От същата страна на реката има и кораби-ресторанти(Nile City и още три май бяха,собственикът е един) .Изглеждат много помпозно особено вечер,но храната в този,в който ние вечеряхме беше доста отвратителна,а цените - рекордно високи.Затова не ви съветвам да се храните там.За снимка обаче стават,защот са красиво осветени.Изобщо реката вечер е много красива.Има и корабчета,с които можете да се разходите.Повечето са открити,така че си вземете дрешка.
Нагоре по реката се стига до площад Тахрир,където е Египетският Музей и някои от по-добрите хотели.
Не знам доколко искате да обикаляте.Само пеша или и с такси?Ако ви се обикаля повече,кажи.Мога да ти дам повече идеи.А и също можеш да кажеш каква ще ви е програмата в Кайро,за да не се повтарям.
Не очаквайте много от хотела си,но пък мястото е много комуникативно,в случай,че наистина искате да пообиколите самостоятелно и да почуствате Кайро.  Peace

# 267
А в Хургада къде е интересно да се отиде? Или са само магазини? Въобще някой може ли да каже къде да ходя, къде не?

# 268
Здравейте, завърнах се от Хургада в4ера рано сутринта в 3-4 часа. Доволна съм много и на всички които ми даваха препоръки им благодаря от сърце. А, на всички заминаващи им пожелавам приятно изкарване. Има какво да се види и времето от 7 дни се оказа всъщност съвсем малко...
За сиренето страхотно е , в нашия хотел също го имаше в олинклузива , но много ми хареса прясното им сирене и му бях върл привърженик на сутришната закуска. Сега съм на работа вече, но мисълта ми е там. Страхотно е.
Арафатките при нас ги продавах апо 7 $

# 269
Елфа моляте кажи къде е добре да се отиде в Хургада на пазар, къде не. Права си, че една седмица не стига - най-добре е две стига да имаш възможност  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт