За Египет-най-важни неща,които да не забравям и съвети.

• 135 227
  • 620
  •   1
Отговори
# 270
Като допълнителни екскурзий , аз се записах първо на екскурзия с яхта до Ел Гуна- много съм впечатлена, казват и малката Венеция, на следващия ден се записах на екскурзия до пустинята - има няколко варианта, аз си избрах най - скъпия , но и включващ мн. неща : първо джип сафари, после бедуинско селище, обяд към 15 4аса на шведска маса, яздене на камили, каране на едни такива колички като на ферари по писти елипсовидни в пясъка, след това яздене на кон, после каране на бъги в пустинята, гледане на залеза, шоу 1001 нощ , с танци, факири и т.н. и накрая телескоп с който наблюдаваш звездите. В петък бях до Луксор - невероятно е! А, първата ми нощувка беше в кайро, посетихме и пирамидите и прословутият музей в Кайро. Ако има нещо , питай...макар че Олд Спорт е наясно с Египет мн. по - добре от мен! Препоръ4вам ако вземеш евро да го обменяш там, на място защото ина4е те си измислят някакъв си странен курс по магазините.

# 271
Mi6i ако нещо конкретно те интересува за Шарм питай.
Ами, ние като цяло там ще сме на почивка, защото ще сме с детето, така че екскурзиите ще ги пропуснем. Това за което се притеснявам е малкия да не го хване някое  разстройство или нещо подобно Confused Ти ако се сетиш да ми препоръчаш нещо, давай Wink

# 272
Елфа,привет,привет!!Много се радвам,че си си изкарала добре и че съветите са ти били полезни.
Ninia,не се притеснявай за шопинга.Където ти хареса,там пазарувай.Накрая,ако не си успяла да купиш нещо,а са ти останали пари - на летището в Хургада има всичко възможно,така че и там ще можеш да се развъртиш.Това летище стои на първо място в класациите ми за шопинг (не говоря за луксозни стоки и duty free,а за сувенири).В това отношение летището в Кайро е беден роднина,а цените там са космически.
Mi6i,нагоре в темата обсъждахме много какво е желателно да се прави,за да не те гепи някой вирус.Погледни по-назад.Добра хигиена и позитивно мислене в общи линии са достатъчни! Peace

# 273
Елфа какво по-точно включва екскурзията до Ел Гуна? Има ли време за гмуркане с шнорхели, че сме големи фенове?

# 274
Ел Гуна е на север и водата е по-студена отколкото в Хургада и Макади.Освен това Ел Гуна е интересна за разглеждане( с лодка из каналите) и шопинг (в центъра и при марината-яхтеното пристанище).Извинявам се,че отговорих вместо Елфа ...  Mr. Green

# 275
Да, Олд Спорт ти е отговорила..., но навръщане от там яхтата спира на един мн. голям риф и се гмуркате със шнорхели, аз самата влизах също и направих подводни снимки. Ел Гуна се намир ана 25 км. от Хургада на север.
Водата не беше студена, освен това ловихме риба от яхтата, абе купон си беше...

# 276
А бравос!Аз понеже бях в Ел Гуна през ноември и ми е останал един леден спомен  #Crazy А щом сега водата вече е топла,през май ще е още по-топла за Ниниа  Sunglasses

# 277
Здравейте, изчетох всичко написано за Египет и се замаях!

# 278
Това добре ли е или не?? newsm78
И понеже знам,че ще се опиташ да отговориш,а няма да можеш - ти обянсявам отсега - за да пишеш в този подфорум трябва да имаш поне 50 публикации.Хващай се калвиатурата  Peace
Спешните въпроси ги отговаряме на лични  bouquet

# 279
Олд Спорт, ама тя вече е писала!
Напоследък доста хора с малко мнения са писали из подфорума и явно са го 'освободили', аз с такова впечатление оставам! Rolling Eyes

Все пак, ето че е постнато мнение на човек, а му е първото - нали така? Thinking

# 280
А,Пина,не е баш така.Дават им по едно мнение да пуснат,зарибяват ги  Mr. Green и дотам.После се пренасят при мен на лични.Лошо няма,де  Peace

# 281
Абе прочетох аз пак правилата, да, пише, че нямат право да публикуват, ако нямат минимум 50 мнения. Ама що пък ще могат едно... Thinking

Стига съм спамила, но от тази мярка доста неудобства възникват.... Thinking

# 282
Ммдаа,
ти си кулинарка - сготвила съм египетска вечеря - Кошари - леща,ориз,макарони,фиде и нахут с доматен сос  newsm22

# 283
Ммдаа,
ти си кулинарка - сготвила съм египетска вечеря - Кошари - леща,ориз,макарони,фиде и нахут с доматен сос  newsm22
Олд Спорт, когато имаш време би ли дала някоя рецепта такава, а и ако кажеш откъде взимаш нахут и подправките им...на ли4ни , разбира се да не спамваме тук. А, и можем да пуснем тема : Арабска кухня Laughing

# 284
Тема 'Арабска кухня' има 2 на брой в Готварския подфорум! Peace

Доста дълги и обширни са, там са писали такива като мен, но също и момичетата, които живеят в Арабските сtрани, има доста рецепти, обяснения, снимки и съвети, кое от къде може да се купи.

Арабска кухня - изпитани рецепти

Фалафел, самбусек, дюнер, хуммус - станах фен на арабската кухня!!!

За съжаление има една част от рецептите са в архива, но има... има мегдан да се готви арабско... Grinning Peace

Общи условия

Активация на акаунт