За Египет-най-важни неща,които да не забравям и съвети.

• 135 227
  • 620
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, написали сте доста интересни неща за Египет. И на мен ми предстои пътуване на 20.09.2008г. Кайро и Хургада - хотел Alf Leila Wa Leila. Има ли някой отзиви за него? Исках да попитам и за ориентировъчни цени на курса евро - ег. пари, цената на мин. вода и някои сувенири, за да знам как да се пазаря? Как преминава пътуването Кайро- Хургада с автобус? Ще пътувам с Алфа тур. А, и ще имаме ли достатъчно време за разглеждане на пирамидите, историческия музей?

# 436
  • София
Здравейте, написали сте доста интересни неща за Египет. И на мен ми предстои пътуване на 20.09.2008г. Кайро и Хургада - хотел Alf Leila Wa Leila. Има ли някой отзиви за него? Исках да попитам и за ориентировъчни цени на курса евро - ег. пари, цената на мин. вода и някои сувенири, за да знам как да се пазаря? Как преминава пътуването Кайро- Хургада с автобус? Ще пътувам с Алфа тур. А, и ще имаме ли достатъчно време за разглеждане на пирамидите, историческия музей?

Аз ще ти отговоря на всичките въпроси, но утре на лс  Simple Smile

# 437

A защо не тук - и аз искам да попитам точно за алф лейла.... И въобще някой да препоръча добър хотел, изчетох се на форуми (и български и руски), на информация... но друго си е инфо от първа ръка...

# 438
От първа, от втора ръка..., недоволни все има!  Laughing  На един едно се харесва, на друг друго... Давай смело и не се притеснявай, Египет е хубав!  Hug

# 439
  • София

A защо не тук - и аз искам да попитам точно за алф лейла.... И въобще някой да препоръча добър хотел, изчетох се на форуми (и български и руски), на информация... но друго си е инфо от първа ръка...

Някъде по-напред в темата / а може и в другата тема да беше  newsm78/ съм писала за този хотел, хубав е, подробности и на теб мога да ти пратя на лс Peace

# 440
Ако знаехте колко много искам да отида там, щяхте вместо мен да идете. SadНо въпреки всичко( страх от летене със самолет) мисля догодина да отида.И децата ще заведа , че и на тях им е интересно.

# 441
Абе, от самолета и аз се страхувам, повечето хора се страхуват. Това не ме спира, макар, че непосредствено преди полета съм като опъната струна.
Лошото е, че до Египет са малки самолетчета, защото е близо, а с тях е по-гадно. С големите самолети нищо не разбираш, кога излетял, кога се приземил. Ама здраве да е, ще пътуваме!  Grinning

# 442
зДРАВЕЙТЕ, ВЕЧЕ И АЗ МОГА ДА ПИША ТУК. нАМЕРИХ ДОСТА ИНТЕРЕСНИ НЕЩА ЗА ПРЕДСТОЯЩОТО МИ ПЪТУВАНЕ ДО ЕГИПЕТ, които ще споделя по-късно. А някой от вас ще пътува ли на 20 септември за Кайро и Хургада - хотел Alf leila wa leila? До скоро

# 443
Днес една позната, пътувала в Египет ме посъветва, когато си купувам вода от магазин там да проверявам преди да я платя дали е добре затворена капачката. На някой случвало ли му се е да си купупва отпечатана вода? А на летището в Кайро след като ни сложат визи откъде можем да купим евтини цигари и да си обменим пари?

# 444
Това с водата не ми се е случвало,но не ти пречи да си внимателна.
Пари можете да обмените оттам,от където ще си купите визата - това са на практика офиси на банки.Курсът е нормален,не се плаща комисионна.
Цигари - от duty free магазините - до 48 часа от влизането ви в страната (удостоверява се с паспорта).

# 445
И ние не сме имали проблеми с водата. Купувахме ето тази марка от другата страна надписа е на арабски.

# 446
Много ви благодаря за информацията. А вярно ли е, че е по-добре сувенири да се купуват по местата, където се ходи на екскурзии, отколкото в Хургада например, защото в курортите били по-скъпи? А, и какви затворени обувки са за предпочитане - маратонки или нещо като гуменки

# 447
Ох,знам къде си го прочела това за сувенирите.Не вярвай на всичко,моля те. Сувенирите са еднакви навсякъде,откъдето искаш,оттам ги купувай.Най-добре се пазарува на базара в Кайро.Иначе и в Хургада може,но не и в хотела,защото там е най-скъпо.Като отидеш на пирамидите няма да ти е до сувенири,а и време няма да имаш да разгледаш,да правиш снимки,че и да пазаруваш.Освен това няма кой знае какъв избор там.Същото е и в Луксор.По всяка вероятност по време на екскурзиите ще ви спрат на определени места - магазини за злато, папирус, алабастър и т.н.Оттам можеш да купиш каквото ти хареса.
И още нещо - ако навръщане летите от Хургада, на летището има невероятен избор от сувенири и цените са прилични,можеш и да се пазариш.Виж, на летището в Кайро е друго нещо - т.е. няма нищо,а малкото работи са на космически цени.Така,че по-добре да летиш от Хургада - тогава можеш да си купиш всичко,каквото не си успяла и да си изхарчиш и последните пари (ако са ти останали).
Затворени обувки - каквито са ти най-удобни.Те ще ти трябват за евентуални екскурзии в пустинята,яздене на камили,каране на мотори и т.н. Също така в Кайро и Луксор - за катерене и ходене из прахоляка.Но и удобни сандали да обуеш,никой няма да ти се скара  Mr. Green

# 448
Да, на пазара в Кайро, ако ходите там, е много евтино и има голямо, огромно изобилие. В Хургада си беше определено по-скъпо. Не кой знае колко скъпо, но нещица, дето си ги купих от Хургада след пазарене за 10лв, в Кайро на пазара ги имаше за по 8 преди пазаренето, а можеше и за 5 да се купят. Но не е болка за умиране, де, защото все пак купихме 3-4 неща, общо от цялото пътуване, та не сме кой знае колко назад.
На самите Пирамиди сувенирите са скъпи! На летището в Кайро беше, верно, много скъпо!

# 449
Момичета, решено е! Заминаваме за Египет  Laughing! В главата ми е пълна каша, изчетох де що можах, но все още нямам ясна представа какво ни очаква  Blush. Имам нужда от помощ, защото наистина искам да превърна това пътуване в най-незабравимото преживяване в живота ни до момента.
Ще пътуваме на 8-ми нември, с един от пакетите на Тез тур (не че има много други опции на пазара...). Избрахме хотел Royal Palace в Хургада, 4*, нарочно се спряхме на вариант със закуска и вечеря, тъй като идеята е не просто да си подарим едноседмична ваканция на египетския еквивалент на Слънчев бряг, а наистина да видим, вкусим и усетим Египет.
Така че, помагайте!
Какви екскурзии ще ни препоръчате? Луксор - задължително, гмуркане в Червено море, риболов с корабче и посещение на остров - със сигурност (мъжът ми е маниак-рибар  Mr. Green), може би бедуинско селище. Кайро е включен в пакета, така че ясно е - там сме. Какво друго? Кажете какво задължително не трябва да изпуснем, за да не ни е яд после. И каква сума горе-долу да си приготвим за екскурзиите?
Още нещо - дали е възможно да се организира само посещение на пирамидите, като се пропусне пакетната екскурзия в Кайро, която туроператора дежурно предлага? От това, което изчетох, не съм убедена до колко държа да посетим фабрика за папируси и за производство на парфюми...
Някой ако има отзиви от първа ръка за хотела, също ще съм благодарна. На сайта изглежда добре, помолих момичето от агенцията да разбере менюто - от хотела са и отговорили, че предлагат нещо като тематични вечери - френска, италианска, египетска кухня и т.н, надявам се в това отношение всичко да е наред.
И още много въпроси се блъскат в главата ми, но от друга страна може би е по-добре да не знам всичко предварително, все пак трябва да запазим и тръпката на приключението, нали?
Извинявам се за дългия пост и се надявам да ми помогнете  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт