Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 705
Германската Нова Медицина на д-р Хамер е първата тема.

Ето заглавията на статиите, публикувани в първата тема. Някои от статиите са изтрити. Към останалите има линк.

1) За левкемията
2) Петте закона с поздаглавия:
          ПЪРВИ ЗАКОН: ТРАВМАТА Е КАТО ДЕТОНАТОР
          ВТОРИ ЗАКОН: НИЩО НЕ СЪЩЕСТВУВА БЕЗ СВОЯ АНТИПОД
                                 СТУДЕНА ФАЗА
                                 ТОПЛА ФАЗА
          ТРЕТИ ЗАКОН: ОНТОГЕНЕТИ4НАТА СИСТЕМА НА ТУМОРИТЕ И НА ЕКВИВАЛЕНТНИТЕ БОЛЕСТИ
          ЧЕТВЪРТИ ЗАКОН: МИКРОБИТЕ СА В СЛУЖБА НА МОЗЪКА
          ПЕТИ ЗАКОН: НА КВИНТЕСЕНЦИЯТА
3) Как си прокарва път Новата медицина на др.Хамер?
4) ЕЛЕОНОРА БРИЛИЯДОРИ - "ПОБЕДИХ РАКА, БЕЗ ДА СЕ ЛЕКУВАМ"

5) Желязното правило на рака
6) КРАТКА БИОГРАФИЯ НА Д-Р РИКЕ ГЕРД ХАМЕР
7) Поглед върху кожните заболявания от гледна точка на ГНМ. „Откъснат от кожата ми”. Конфликти, свързани с раздяла, и заболявания на кожата
8 ) Ново разбиране за рака на гърдата
9) Развитие на човека според трите зародишни листа
10) Да разберем алергиите
11) ОСТЕОПОРОЗАТА
12) Ракът на гърдата, най-често срещаният при жените
13) Статии, преведени от Марколин (англ)
13) Мултиплена склероза (MС) – моторни и сензорни парализи
14) Научна диагностична таблица
15) Рак на дебелото черво. И други подобни раци
16) Германска нова медицина - статия от в-к Лечител, Копие на същата статия в случай, че от Лечител я затрият.

Ето линк, от който се разбира защо някои статии са изтрити и се  … ат само на лични.

Списък на заболявания. Статии от pilhar.com

Адреси zа порьчвачване на книги и др.информация.

http://www.germannewmedicine.ca/
http://www.pilhar.com/
http://www.nuovamedicina.com/
http://www.medecinenouvelle.com/
http://www.neue-medizin.de/
http://www.gnm-wemding.de/
http://www.youtube.com/watch?v=Imp2kxSV0Bw
http://www.youtube.com/watch?v=qpIodAOQtd4 - Тук говори на итали …  всички страници.

Безплатен автоматичен преводач от и на български, английски, нем … и италиански език

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 14:04 от Доня Туфиня

# 1
 • Мнения: 705
Следват извадки от разговорите, водени в първата тема. Тъй като там бяха обсъдени много болести и конфликти, стана невъзможно да се търси неще отдавна обсъждано.

Извадките почти са в хронологичен ред. Няма автори на мненията. Повечето отговори са от Кристиан. Неговите мнения се познават по буквите Ш, Щ, ь и z  Wink

Освен коментари на болести, съм сложила и коментари, които съм сметнала за интересни и важни.

По-нататък извадката може да се подреди тематично, но сега няма да стане  Tired

Последна редакция: пн, 17 мар 2008, 10:13 от Мая+Доброслав=Кирчо

# 2
 • Мнения: 705
1: Според НГМ остеопороза и левкемия по същество едно и също ли са?

2: Не са едно и сьЩо неЩо,но имат подобни конфликти,които ги предиzвикват.
**********************************************************

1:  НГМ използва ли някакви средства за обезболяване на фазата на излекуване? Все пак в някои случаи става въпрос за  нетърпими болки, колкото  и естествено нещо да е болката.

2: Не се полzват аналгетици, но има обеzболяваЩи техники,които не премахват болката 100%,но пьк не пре4ат на оzдравителният процес.При такива ситуации е нужен специалист да те придружи.
**********************************************************

невродермита по ГНМ е висяЩ конфликт и при всеки мальк спомен zа любимото сьЩество (което ве4е не е с нас) се вьzврьЩат обривите.
**********************************************************

1: Жизнената Сила се стреми да изтласка, пренесе борбата с болеста от жизненоважни органи и системи  към по-маловажни, към крайниците и накрая в кожата, след което следва пълното излекуване.

2: Да,това сьЩо го има и по ГНМ.Особено zа детските болести, Шарки и тн...
**********************************************************

Но при някои алергии,дерматити и подобни има точно определени конфликти на раzдяла,които ги предиzвикват и докато не се сьберат индивидите или не се "свикне" с конфликта, не минават.
**********************************************************

1: Например тази вечер Никола падна от високо и си удари главата. Настана голяма суматоха, две баби, татко му, отгоре на това и аз не издържах и се разревах, та се наложи той милият да ме утешава. Надявам се да няма сериозна травма, но седя и се чудя какъв ли конфликт е преживял и какво да очаквам.

2: Ако след падането не е имало никакви симптоми, най вероятно е да няма ниЩо.
Иска се наблюдение само.
По-скоро ти си преживяла тежьк конфликт на уплаха и може да се появи вагинално течение след около 6 седмици.
Бих препорьчал една книга на Peter Levine "It won't hurt forever.Recognizing,responding to and preventing Childhood trauma". Описват се точните ситуации, в които децата ни правят подобни инциденти и как да реагираме, беz да им сьzдадем конфликти и беz на самите себе си да не навредим. Книгата има "пьтека" кьм ГНМ.
**********************************************************

Синузит = "миризма, която не понасям". Може да се приеме и в преносен смисъл, разбира се. Аз си го разтълкувах като "надушвам нещо гнило"...предполагам, има доста вариации.
**********************************************************

Петната по кожата са конфликт на раздяла с нещо скъпо и ценно (човек или животно). Кожните изяви най-често имат корен в детството (когато децата са най-чувствителни на раздяла с близките си).
**********************************************************

Симптоми в гениталния тракт = конфликт с партньора. Когато конфликтът се разреши, се появяват симптомите. Гинекологичните проблеми са предишни конфликти с партньора или с дете (например избягало).
**********************************************************

Паралел хомеопатия - ГНМ

1: Но на мен хомеопатията по-скоро ми прилича на традиционната медицина в основната си хипотеза - че трябва отвън да се внесе лекарство, което да помогне организмът да се лекува. При ГНМ го няма това внасяне на лекарство отвън, за да се стартира изцелителния процес.

2: Хомеопатичните лекарства са носители на информация, те са енергия, а не материя, тяхното въздействие е духовно. Да, те помагат на организма да се излекува, но начинът, по който го правят, методът  е много, много различен от този, който прилага традиционната медицина (мисля, че темата е обсъждана из форума).
Както знаете, един от основните закони в хомеопатията е законът за подобието - т.е. отвън се внася нещо, което влиза в резонанс с Жизнената Сила на човека, и възстановява хармонията му. Това, което се случва след лекарството, е изява на нещо, което човек има в себе си - лекарството само освобождава Жизнената Сила.

Така направих някаква връзка между ГНМ и хомеопатията - хомеопатията помага на човек да открие конфликта си и да се изправи срещу него (много хора преосмилят и променят живота си след хомеопатично лечение)...след това всичко се нарежда чудесно сякаш от само себе си. 

А за внасянето на лекарство отвън - в ГНМ явно има случаи, в които това се налага... Идеята ми е, че ако се съчетаят нещата може да не се стига до "животоспасяващите лекарства".
**********************************************************

За СПИНА... Започнаха даже и да го пиШат вече, че всичко е било една льжа...Колко ли хора са отровени и иzбити с лекарствата...
http://www.aerztezeitung.de/docs/2007/08/27/145a0407.asp?
**********************************************************

Ако човек zнае zа ГНМ и zаконите й МОЖЕ сам да си намери конфликта и да го реШи. Някои хора обаче НЕ МОГАТ да си реШат конфликтите. Например... На майка й умира детето. Дори да роди второ, което да "реШи" конфликта, майката не може да го zабрави или да го прежали. Има обаче майки, които могат и точно теzи жени минават във фаzи на лечение (ако се е появил рак нь гьрдата или яйчниците в случая).

Много жени страдат, ако не са могли да кьрмят децата си, а са искали.Обикновено в по-кьсен период, според това дали е левак или десняк (неzнам друг превод на теzи думи, но ме раzбирате ) се появява рак на гьрдата, който Хамер описва, че лесно се премахва, ако партньора суче "мляко" от таzи гьрда или се появи ново дете, което да бьде накьрмено от болната или пьк се даде мляко на чуждо дете от сьЩата гьрда. Не се правят никакви химио или льчетерапии, нито се реже цялата гьрда, zаЩото това води до нов конфликт "на самочувствието", който от своя страна отваря нов рак...така наречените "раzсейки",които всьЩност не сьЩествуват като такива, каквито офиц. медицина ги описва.Т ова са нови Шокове и конфликти.
При смьртен страх обикновено идват белодробни "раzсейки" и така рака на гьрдата се раzсейва според офиц. медицина в костите и в дробовете. А всьЩност теzи "раzсейки" са направените от лекарите нови конфликти,които дораzболяват пациента.
**********************************************************

1: Когато прочетох това за студената фаза, се сетих за следното:
родих дъщеря си преждевременно. След перфектна бременност. Определено, това беше неочаквано за мен, защото не бях боледувала дори от лека настинка по време на бременността си. Малката беше 10 дни в кувьоз. Получи доста усложнения и се наложи 6 месеца да ходим на рехабилитация, без да знаем дали нещата изобщо са поправими. Не помня кога точно - дали когато нещата поеха към оправяне или по-рано - на врата ми се появи едно топче. Мастно образувание. Забелязала съм, че когато правя редовно йога или след като си взема ХЛ, топчето намалява. Споделих това с хомеопата си и тя ми обясни нещата така: организмът е успял да се пребори с нещо /най-вероятно със стреса покрай раждането/ и го е изкарал навън. Посъветва ме да не го премахвам хирургически по ясни причини.
Четейки материала се замислих, това ли е "създаването на маса" и дали означава, че съм разрешила конфликта? 

2: Това с топчето ме заинтигува. Имам същия проблем,... също така тежък следродилен период.. Но.. не съм ползвала хомеопатия досега и не съм се занимавала с йога.. Моето топче обаче се възпали преди около седмица и го лекувам... Почти го няма вече..

(Не помня дали има отговори на тези въпроси в темата. Ако ги има, сигурно са по-надолу.)
**********************************************************

1: Има и нещо друго върху, което си размишлявам. Ако например пускам детето си на детска градина, то се сблъсква с конфликт на раздяла, откъсване от познатото и т.н. и това от своя страна води до бронхити, астма или нещо друго. ОК, решаваме конфликта на детето като например аз решавам да не ходя на работа и да си стоя в къщи с детето, за да може то да преодолее конфликта и от там да оздравее. НО тогава аз влизам в конфликт на непълноценна, с ограбена свобода за развитие и т.н. и това води до появяване на болест при мен.... Т.е. нещата в живота са толкова навързани, че е почни невъзможно да избягваш конфликтите или да ги преодоляваш без помощта на друг човек. Но тогава какво се случва с този друг човек... дали не инициираш възникването на нови конфликти... Някак много навързани ми се струват нещата и не толкова прости.


2: Живота е пьлен с конфликти и наШите органиzми са готови zа тях. Трябва само да се следва биологичната zаложба на реакциите на органиzма, а не да се терапира насилствено и погреШно. Не може да мислиШ, че ако това стане, идват други конфликти и тн... Самото zнание zа ГНМ и биологичните й zакони те освобождава от неиzвестният страх от болести и ти покаzва как да следиШ дадено "zаболяване" (биологичен смисьл на симптоматиката) и как да иzчакаШ то да мине.
**********************************************************

ГНМ не се zанимава с психолоzи и психиатри. Специалистите трябва да са лекари,иначе няма как да се окаже пьлна помоЩ при нужда. Няма психотропни лекарства, нито химиотерапии. Операции не се иzключват, но само в най-тежки случаи, кьдето се притиска витален орган.
**********************************************************
1: Защо ме е страх от рак, имам фобия и тя се прехвърли към децата ми - страх ме е за тях, всяка температура води мислите ми към рак, няма значение на какво, но най - много към левкемия. 

2: Левкемията е лечението. От лечението ли те е страх? 
Страха е породен от някакьв конфликт. Ще го открием zаедно, имай тьрпение и идвай тук...
**********************************************************

1: В момента чета "Ти, лечителят" на Хосе Силва и Роберт Стоун за световно известният метод Силва или Как да лекуваме себе си и другите и ... може би има нещо общо с ГНМ.


2: Да,ГНМ има неЩо обЩо сьс Силва. Хосе Силва има много трудове, които не са публикувани или иzлеzлите са доста реценzирани и ськратени. Има причини zа това. Предполага се,че Хамер е черпил и от Силва информация,z а да стигне до  някои свои zаключения.Т ова,че откриваШ zакономерност и прилика , zначи си схванала сьЩността на ГНМ.
**********************************************************

1: Видях, че има "Различни заболявания на очите" - само да погледнеш, когато ти остане минутка, говори ли се за астигматизъм и късогледство (защото те не се водят точно заболявания, а дефекти или нещо такова).

2: Тук се опитах да синтезирам това , което те интересува.  За астигматизъм нищо не намерих. Донякъде ми е ясно защо.
Да, права си.  Точно "страдания на очите" ги води и Хамер, но аз автоматично съм написала "заболявания"..... Още ми са пред очите табелките на кабинетите в поликлиниката едно време: "очни болести"  Или си въобразявам.. 3: „Всички биологични конфликти са архаични конфликти, които се отнасят в еднаква степен за човека и животните. Преди смятахме само „психологичните конфликти”, по- точно психологичните проблеми за единствено важни. Това беше грешка. Промени в мозъка предизвикват само биологичните конфликти, при хората и животните.”

Обикновено за различните страдания на очите става дума за конфликта „страх във врата”, т. е . опасност , която те дебне и заплашва изотзад и от която не можем да се отърсим. (Разбира се, това не е единственият конфликт, когато говорим за проблеми с очите. Понякога отделни части на даден орган  реагират  на  различни конфликти, защото те самите са подвластни на различни части на мозъка.-бел. прев.)
„В активната фаза на конфликта огнището на Хамер (ОХ) е в дясната или лявата част на зрителния кортекс. В резултат на това се увеличава загубата на зрителните способности на определена част от ретината.

В оздравителната фаза се образува обичайният оток не само в ОХ в кортекса, а оздравителен едем наблюдаваме и между склерата и ретината, което води до т. нар. отлепване на ретината.  Въпреки, че това е добър знак за излекуване и е обратим при прекалено дълго продължаващ конфликт,т.е. оправя се от само себе си, вследствие на това отлепване на ретината настъпва драматично влошаване на зрението.
При странично отлепяне на ретината с множество рецидиви, които водят до оптично удължаване  на очната ябълка, възниква късогледство, вследствие на факта, че отлепянето на ретината е фиксирано чрез удебеляване.

Далекогледството е резултат от дорзални отлепвания на ретината, след няколко рецидива, вследствие удебеляване между ретината и склерата, при което очната ябълка оптически се скъсява.”

В статията за засегнати също: мания за преследване, която има пряка връзка с очите и представлява начин да се пребори човек с горепосочения конфликт и да го разреши, с частичното замъгляване на стъкловидното тяло, проблеми с очната леща, глаукома, улцера (раничка- бел. прев.) на роговицата, кератит (възпаление на роговицата на окото), което всъщност е оздравителна фаза на улцера на роговицата; улцера на клепачите и на конюнктивата , оздравителна фаза на което са блефаритът (зачервяване на клепачите) и конюнктивитът (зачервяване на конюнктивата); карцином на слъзните жлези.

Забележка: забравих да кажа за очите...Някъде изрично беше подчертано, да не се предприемат интервенции с лазер! Пак ще го погледна това..

**********************************************************

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 09:04 от Доня Туфиня

# 3
 • Мнения: 705
1: Никъде не видях обаче как точно става лечението с тази медицина.

2: Имаше го някъде по-горе, ако искаш потърси. По памет - в много случаи самото осъзнаване на проблема води до започване на оздравителния процес. В по-малко случаи, за да започне оздравяването, е нужно конфликта да се преодолее (или да се разреши в прекия смисъл на думата). Понякога човек се справя сам, понякога му е нужна помощ, а в трети случаи, когато е невъзможно да се постигне пълно преодоляване (разрешаване на конфликта), болестта (най-общо казано) се капсулова (остава на едно ниво) и просто не се развива по-нататък.
Пак казвам, това е съвсем схематично обяснение по памет.
**********************************************************

1: как може да се установи конфликта при много малко дете/например при дете родено с глаукома/?

2: Люба, интересувала съм се от този въпрос заради моите деца и това, което ми е казвал Christian, е, че при децата (особено при много малките), конфликтът много често е буквален - напр. насилвано е на гърне -> проблем с червата, отбито е -> раздяла и т.н.

Това обяснение обаче няма как да важи за вродените състояния. И на мен ще ми е интересно да разбера има ли ГНМ обяснение за тях.
**********************************************************

1: Доколкото разбрах при оздравителния период основна роля за разсейване на натрупванията имат микробите и бактериите. Това значи ли, че ако в детството си даден човек е лекуван с антибиотици част от необходимите бактерии са убити и този човек е неспособен да завърши етапа на оздравяване.

2: Не.Бактериите се набавят с времето,други се самообраzуват.Но постоянните курсове с АБ водят до по тежки криzи при оzдравяването поради липсата им,ако се наложи да "работят".
**********************************************************

1: Какво се случва, ако при даден кожен проблем се приемат медикаменти, а впоследствие се реши конфликтът? Възможно ли е проблемът да стане "хроничен" и да не се излекува, въпреки, че конфликтът е решен навреме?

2: Каквито и медикаменти да са вzимани,при реШение на конфликта настьпва иzлекуване.
Остава само да се види какви пораzии са направили медикаментите..особено,ако е кортиzон и други подобни zа кожното zаболяване,които най често иzписват.Но това няма ниЩо обЩо с кожния проблем.
**********************************************************

EASpirit:
Не знам дали е тук мястото да попитам,извинявам се ако не е така..пък и малко ме е срам да си призная...От известно време имам ужасно натрапчиви мисли,които ме преследват непрекъснато-за това,че мога да загубя най-вече детето си или някой от близките ми.А съзнанието ми рисува страшни картини   Опитах какво ли не да се отърва..Моля,ако някой може да ми препоръча подходяща литература.Някои от тук споменатите книги дали няма да ми помогнат да разбера от какво е провокиран този страх в мен?

Christian: Някой дрьпна ли ти го насила от рьцете като малко бебе zа иzвестно време?

EASpirit:
Когато родих свекърва ми беше в нас и остана доста време,за да помага,но за мен това беше нежелана помощ тъй като исках сама да се справям с детето,а и можех,а тя не ми даваше никакъв шанс,особено първите седмици.Естествено всичко беше продиктувано от добри намерения,но аз се чувствах едва ли не като излишна там.Не съм се замисляла,че това е повлияло...

Maria.St: EaSpirit, и аз имам същия проблем, напоследък все по-рядко, но първите години след като родих беше ужасно. И при мен беше същата история със свекървата, отделно, че в болницата лекарите не ми го даваха доста време, отделно, че самото раждане го преживях като насилствено. Винаги ми е било много странно, плашещо и виновно, че тези мисли са само по отношение на сина ми (мнооого рядко по отношение на някой друг)...

dusheto:
Искам и аз да споделя, че определено, когато родих, се озовах в подобна ситуация като тази, описана от Еаспирит. Абсолютно по същия начин свекърва ми беше постоянно над главата ми и готова да "сграбчи" новороденото ми детенце при най-малкото му проплакване, никакъв такт или усет, че майката има нужда да прекара известно време насаме със своето невръстно детенце, да се изолира от външния свят в една защитна и много интимна атмосфера. Нищо такова, при нас се получи така, че в 8мия месец се прибрахме в София с един камион багажи и трябаше да бъдем квартирувани набързо в апартамент на родителите на мъжа ми. Е да, слава Богу, не техния, но на 5 мин. от тях и с куп техни неща там. И най-лошото, което достойнството ми не можа да преглътне, със СОБСТВЕН КЛюЧ за дома ни, което буквално означава, че идваха и влизаха у дома, когато си пожелаят   
Всички тези отрицателни емоции само затвърдиха желанието в мен да се махна колкото се може по-бързо. И ето ме сега, щастлива и спокойна, защото съм далече от тях   

agneshka: и аз имам такива мисли. получих ги след като родих, бяха изчезнали известно време, но от около месец пак са на линия 
историята със свекървата беше същата като на EaSpirit. тя започна още докато бях бременна...с едно пазаруване, в което бъдещата баба реши да се включи. оказа се, че не се включва, а си дойде със списък, отсече, че моят списък не става и започна да купува всички неща, които тя си е наумила. почувствах се, така все едно не ми позволяват да се погрижа за детето си. исках пазаруването за бебето да си е наш, личен и приятен ангажимент с таткото, ноооо не се получи точно така. много се разстроих и плаках много вечерта. даже мъжът ми беше готов да и каже да си ходи, защото ме разстройва, но аз реших, че не ми трябват още напрежения...тя и без това щеше да си тръгва след 2 дни. между другото, в деня, в който си тръгна тя, ми изтекоха водите. родих в 35 г.с., детето беше в интензивното 12 дни...т.е. взеха ми го "насила от рьцете като малко бебе zа иzвестно време". след което 6 месеца ходихме на рехабилитация и всеки ден ми вземаха бебето за по 30 мин.
и на мен ще ми е интересно да чуя мнения на по-запознати за такива случаи.

Maria.St: Agneshka, ти нали беше прилагала хомеопатия (върху себе си имам предвид) - не ти ли повлия на това? Понякога се чудя дали да не опитам.

agneshka: повлия ми добре. бяха ми изчезнали тези мисли. от около 2 месеца пак ми се появиха. признавам, че сега се появяват по-рядко и не толкова безповодно. аз съм си вземала лекарството само веднъж - мин. година по това време. може би е време да си го взема пак...имам записан час за утре...ще видим

Christian: А вие не сте ли присьствали на рехабилитацията?
Значи вzимат ви детето "тайно" да го рехабилитират...Не го допускайте пове4е. 
**********************************************************

Случая е следния - една майка прекосява главна натоварена улица с двете си деца по-голямото момче, а по-малкото момиче. Момченцето обаче се отскубва, и тръгва на пред и в следващите секунди го блъска кола и умира, но не съм сигурна веднага или в болницата. Това е действителен случай, за който знам. В следващите няколко месеца майката постоянно се налива с алкохол и успокоителни. И в последствие обаче разбира, че е БРЕМЕННА   , и че Е БИЛА БРЕМЕННА, когато е станал инцидента с момчето й. Детето се ражда живо и здраво, и майката също е що годе в добро здраве.
Че мисълта ми вчера беше - защо след като тази жена е преживяла такъв огромен шок  тя не се е разболяла от рак??? Но днес намерих отговор в една от статиите - когато има бременност - няма рак, той спира да се развива към третия месец. Или нещо от този род прочетох. Тоест това, че се е задействал самия процес на възпроизвоство сигурно я е спасило.
**********************************************************

Невродермита е тежка раzдяла. С дете, животно, но може и дом, майка, сестра, приятел, кола. Зависи кое колко си обичала.
**********************************************************

Матката е огледало на междубрачни/партньорски проблеми и се вижда, че е свьрzано с страха ти zа мьжа ти. Но може и да има и други проблеми... от вида н а иzневяра, флиртуване и тн...
**********************************************************

1: А имам и някаква кашлица, която като се нервирам се засилва, появи се някъде заедно с кожните проблеми - и от нея искам да се отърва.
Имам и още един страх - постоянно се страхувам да не стане нещо със съпруга ми (болест или нещастен случай)

2: ЗаЩо те е страх zа него? Да не умре или да не се раzболее?
Ако се тревожи човек zа смьртта на някой блиzьк, може да доведе до рак на белите дробове, в твоя случай обаче виждам, че тревогата ти е по-слаба (т.е. няма иzолативни фактори) и zатова и се появява таzи каШлица, която сьЩо е свьрzана със страха ти zа мьжа ти.
Това, че сега евентуално zнаеШ конфликтите си, не оzначава автоматично, че са реШени.
Ако преосмислиШ страха си, може да иzчеzнат zавинаги.
Всички Ще умрем. ГНМ ни дава надежда и реШение zа всички болести. Така, че не мисля, че страха ти е основателен, каквото и да си мислиШ. 
**********************************************************

1: Имам силно и необратимо увреждане на слуха - увреден слухов нерв от антибиотици в бебешка възраст.
Физически симптоми нямам, нито съм имала свързани с ушите, дори и при много честите УНГ заболявания - простуди, ангини, хреми. Разболявах се често,  докато не ми отстраниха сливиците.

Къде да търся конфликта?         

2: Необратимо увреждане на слуха чреz токсични веЩества (АБ) не влиzат в графата на конфликтите.
Зависи обаче дали това е докаzано при теб, че е от АБ...
Слух се "уврежда", ако имаШ например свекьрва, която постоянно да ти говори кое е правилно и кое не...  Или креЩяЩ баЩа пияница, който бие майката или креЩи на детето си.
**********************************************************

1: Интересува ме как ГНМ обяснява проблемите със ставите и костите, проблеми като дископатия, ишиас, радикулит, шипове, странни бодежи в кокалите и т.н.

2: Костите са свьрzани с конфликт на "самочувствието".
Има описан следния случай...
Ученичка бива третирана от свои сьученички подло и подигравателно. Постоянно й раzвалят прическата, вдигат й полата, zавират й буболечки в тетрадките...
Момичето не споделя с никого и след zавьрШаването (няма вече такьв тормоЗ) получава "реШаване" на конфликта под форма на рак на костите.

Дископатия, иШиас и тн...може да имат чиста фиzична натура... Например пренатоварване, иzкьлчване и тн...не конфликт.
**********************************************************

1: А за страха - да добавя че има моменти, в които изведнъж усещам страх - без причина - несвързан с нищо страх - нито с човек, нито със ситуация, но силен страх, който ми блокира отчасти мисленето - чак изпадам в паника. След минути това преминава. Полудявам ли, какво ми става?

2: Появата на внеzапен страх говори най ве4е zа попадане на "ШИНА".Обьрни внимание какво се случва точно по време или преди страха ти... Някаква муzика, мирис, действие, което да напомнят zа минало иzживяване... Те те "качват" на Шина автоматично.
**********************************************************

1: дъщеря ми сега е на 6, а от 2 годишна има същото петно по кожата като моето, което се лющи по същия начин и е на същото място като при мен. А и на майка ми се появи такова. Може ли невродермита да е наследствен, или е нещо от водата (защото след баня подивявам от сърбежи)? Моето петно се появи преди 15 години, на майка ми - преди около 7... 
И появата му не мога да я свържа с раздяла изобщо.

2: Невродермита не е наследствен (макар,4е се твьрди официално определен процент).
Петното крьгло ли е с силно zачервен рьб, сьрби понякога, леко е грапава кожата?
Може и трите да сте имали един и сьЩи конфликт... Може да сте се сдьрпали zа неЩо... предмет например. Според периода на реШаване на конфликта иzбиват петната. При всеки е раzлично.
**********************************************************

1: А има ли някаква груба табличка, в която да са описани конфликтите и най-общо органите, които се свързват с тях?

2: Има таблица, но нямаме право да я сложим тук, Ще ни хванат.... Работим по вьпроса да стане достьпна след време на друго място в нета, достьп с парола.
**********************************************************

1: А проблемите с кръвоносната система за какъв конфликт говорят? Проблеми с вените най-вече.

2:
Проблеми с крьвта...е много обЩо каzано...ВЕните,раzШирени ако са,са обикновено наследствени или от механична/фиzиологична недостатьчност.
Иначе крьвта спада кьм конфликтите на самочувствието.Както и костите,които я проиzвеждат.
**********************************************************

1: Синът ми е на 6 месеца, и има ужасно изразена детска екзема (АД), днес казаха, че било себореен дерматит, и предписаха хидрокортизонов крем. Започна когато беше на 2 месеца, с много малки петънца, едно на бузката и две симетрични на двата глезена. Но минаха, само с увлажняващи кремове. Когато беше на 4 м. и половина, се появиха пак, и полека лека се влошиха, а сега доста големи, с мехурчеста повърхност и на доста места. И се питам, какъв конфликт може да има това детенце? Не сме се разделяли за повече от 2 часа, тогава е бил с татко си, не с чужд човек, кърмено е изключително до 5 1/2 м. Заедно сме от първата му минута на бял свят. как бих могла да му помогна?

2: Сьстоянието може да е след ваксини...   

1: Мисля, че не е, защото досега са му слагани само хеп.Б поради незнание, тук не са в календара, и първи прием, на 3 месеца, на петвалентна ДТКП и хиб. Т.е. началните обриви се появиха преди ваксините, а сега 3 месеца и половина не у еслагано нищо ваксиниран, поради претърпяна операция, а после заради обривите, по наше желание ( а лекарите ни съветват да го ваксинираме)Та, сега търся отговора ГНМ. Другото ми съмнение е, че може да е алергия. Това ще бъде провено след 2 седмици.
**********************************************************

1: А проблемите с кръвоносната система за какъв конфликт говорят? Проблеми с вените най-вече.

2: Разширените вени май се породяват от конфликт "Всичко аз правя, всичко на мой гръб лежи, поемам цялата тежест за нещо"
**********************************************************

1: Мен ме интересува също кръвоносната система, сърце, повишен пулс и високо кръвно налягане. Има ли преведени статии за това?

2: Значи в статиите имаше даден пример с един елен май беше, който остарял и един по-млад елен започнал да ухажва женската му и ... го прогонил от територията му. В случая зависи за кое човек приема своя територия и къде има проблем - работата, дома, съпруга или нещо друго. След като е прогонен този елен лежал болен там известно време и ако намери сили да продължи да се "бори" или с други думи да се себедоказва се връща от там където са го изгонили. Ако не - умира от инфаркт май беше.
Според мен, когато говорим за хората, учестен пулс се получава от прекалено безпокойство, а високо кръвно от несподеляне и неговорене по проблемите, от затваряне в себе си и водене на битките сам, човек който не търси помощ от други хора, а същевременно само се ядосва на грешките си, човек който иска да е по-силен, защото чувства слабост и враждебност в обкръжаващата го среда. Но според мен с един разговор, такива хора могат да се убедят, че не бива да бъдат толкова черногледи и трябва да започнат да взимат решения за своя живот, да бъдат по смели и оптимисти.
**********************************************************

Хамер казва в интервю, че ГНМ е напълно достатъчна и при правилно използване  има 98% успех, ако не се смесват методите.
Ако искаш да ползваш друго, ползвай само него, самостоятелно или в комбинация с други алтернативни методи, но ГНМ е достатъчна сама по себе си. .В определени случаи се допуска инжектиране на кортизон, но това д-р Хамер го  е описал като изключение.
**********************************************************

1: За напишкването.

2: За напиШкването ноЩем не сьм zабравил,но zасега това,което научих(и zнаех и преди) е от ревност.Стои като главен конфликт.


1:
Изобщо, ама изобщо не се учудвам това да е причината при моите деца. Ревността им  личи от 100 км.

Заб: Имаше разговор от първата тема, в който ставаше ясно, че нощното напикаване говори и за воден конфликт. Но може да съм го изгубила като текст.
**********************************************************

1:
Техниката за връ6тане всъ6тност има няколко разновидности и е била използвана от Буда и Махавира.Може да се запо4не като се легне в леглото и се прехвърли целия ден,но не от сутринта до ве4ерта,а от момента на лягане до сутринта.И се твърди,4е така се разплитат слу4ките от деня и накрая се заспива със свеж мозък,какъвто е бил сутринта.
Ако се прави всеки ден и се нау4ат децата,те нямам да бъдат обременени от своето минало и няма да иман никаква завсимост от него..

2: Да,ако децата се "обучават" в реалността,Ще приемат всеки ден zа даденост и по тоzи начин няма да имат Шокове /сьбития,които да ги учудват или Шокират/.Ще се приемат zа част от живота и Ще се преработват по лесно и бьрzо.
**********************************************************

Да откриеШ проблема не винаги е достатьчно и не оzначава ,че автоматично се реШава от само себе си.
Едно починало дете (рак на гьрдата или на яйчниците) може да се zамени с друго раждане,но може и да не се.Зависи от натурата и вьzприемчивостта на човека.
**********************************************************

1: какъв конфликт бе трябвало да съм имала,за да получа в следствие на него плеврален излив в десният бял дроб(аз работя с дясната ръка).Като резултат от това боледуване аз станах чиста проба хипохондрик,за най-малкото нещо ходя на лекар,а пък сега с детето можете да си представите какво става,само да кихне и сме при лекаря-не искам да е така,знам че не е нормално,но не мога да се въздържа,страхът ми за него е по-силен от мислите с,с които се опитвам се самоубедя,че той е едно здраво дете,но е нормално от време на време да боледува.Притеснявам се допълнително,защото знам,че така само травмирам излишно детето и какво се казва в ГНМ по този въпрос-създавам ли му на него някакъв конфликт с това си поведение.
Още нещо-аз изживях и все още изживявам много тежко факта,че не можах да кърмя детето си,как да си разреша конфликта,ами ако и второто си дете евентуално не мога да кърмя?

2: Какьв точно плеврален иzлив? Емболия имала ли си?
Теzи симптоми са били реШен конфликт.Те са били крайният реzултат на иzлекуването.
Когато е свьрzано с белите дробове,обикновено се получава страх от смьртта и обратно.Затова сега да имаШ "хипохондрия" е напьлно нормално явление.
Децата се травмират,да.Най добре е да се иzбягват иzлиШни интервенции.
КОнфликт специално не може да се каже лесно,но ако навлеzеШ в материала Ще можеШ да поzнаваШ дали дадена ситуация прави конфликт на детето ти и Ще можеШ да я иzбягваШ.

За кьрменето...ако наистина го иzживяваШ много тежко води до неЩо неприятно (рак на гьрдата или фиброми),но zа Щастие се лекува много лесно.
**********************************************************

1: И моя младеж е почти постоянно с кашлица. От две седмиси съм спряла всякакви сиропи и капки (антиалергични) . Ходенето на градина не му е особено любимо, но трябва да свикне, сутрин е притеснен понякога плаче,а вечер пък е много весел като се прибере, а аз се опитвам да не мисля за неговата кашлица по цял ден.....

2: Много ясен конфликт.Не обича градината(причините може да са много...лелки,др.деца,храната),ве4ер се радва,реШен конфликт...каШлица...и пак така....хронично....Конфликт,реШаване....Спрете го от градина и вижте...Знам,че е трудно и невьzможно понякога.

1: Да, така изглежда доста ясно, но на практика далеч не е така...Той е на градина за втора година, цяло лято не е  бил там, а с нас, с баби и дядовци, но кашлицата си я има и тогава?!?! Тази година градината ни е една седмица там, една в къщи...е сега вече имаме цели две поредни без прекъсване, което е голям успех  ...мисля си, че не е правилно да го спирам. Ако сега го спирам от градина, то той ако започне същите проблеми в училище?!?! Тогава какво става и от него ли да го спра? Не е ли по-добре сега да се изправя пред страховете си и да се преборва сам и с наша помощ, говорейки за нещата, които му се случват там, неговите емоции и впечатления?!?! Той сам търси приятелчета за игра, личи си че има нужда от средата на връстниците си, не мога да го затворя в къщи.....сърце не ми дава   
Дали няма някой нов материал преведен?
**********************************************************

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 10:16 от Доня Туфиня

# 4
 • Мнения: 705
Децата са най податливи на конфликти, zаЩото zа прьв пьт ( в началото на живота си) се сбльскват с подобни неЩа и особено ако са иzолативни (беz мама и тати, сами в градината или на др.място) се получават травми/конфликти, които след това бьрzо се реШават, zаЩото самите конфликти са били краткотрайни.
Дадени конфликти, които често се повтарят вече не правят впечатление на децата и по тоzи начин не им действат.
Както и zа вьzрастните. Ако се опариШ от неЩо, ве4е zнаеШ да го очакваШ по друг начин ( а не като грьм от небе) и Ще го понесеШ по лесно.
Зависи какьв конфликт и колко надьлбоко го е приело детето. Ако лелката му е слагала в устата насила да яде (а то не е искало zаЩото например не обича карфиол), може да реагира с ангина (която да спре гьлтането на вьображаемия карфиол) и при всяко следваЩо виждане само на карфиол на паzара или някьде да предиzвиква ангина и на по-кьсна вьzраст.
Докато един ден не седне спокойно да си го сготви например сам и да си го иzяде в приятна обстановка.

Ако по време на насилието е свирело радиото с определена муzика или е мирисало от кухнята на zеле, подобен конфликт ( с карфиола) може да качва детето на Шина при всеки мирис на zеле и при слуШане на сьЩата муzика от радиото и то да реагира с ангина.
**********************************************************

2: Пневмонията е обикновено последствие от дьльг конфликт. Конфликт "дете уплаШено до смьрт" от неЩо.
Тя е стадий на лечение, така, 4е спокойно.
Ако вдигне и Т, конфликта е реШен.
Няма Т беz реШен конфликт (правило в ГНМ).

1: Знаеш ли, Cristian, какво ми направи впечатление....моят син изпитваше някакъв панически ужас от тъмно, наблюдавала съм го много внимателно как реагира - напр. тъмен коридор, ние сме в стаята и си говорим, играем на светло разбира се, той става с широко ококорени очи и затръшва вратата, сякаш тъмнината е живо същество и всеки момент може да нахлуе в стаята, по същия начин гледа винаги, когато се сблъска с тъмнината, дори да не се налага да минава през нея(въпреки моите обяснения, че в тъмнината няма нищо страшно, никой не дебне и нищо няма да му се случи)....Снощи той съвсем спокойно премина през тъмна стая, да за изхвърли един боклук в кошчето (чух го,бях в съседство, в кухнята), та отиде той, после се върна през тъмната стая, после пак отиде до кошчето (е през цялото време на бегом,но....) някак се заигра даже...Нямаше как да не ми направи впечатление,след като обикновено в подобна ситуация почва да ни вика да му светнем лампа и дори до рев се е стигало......Той явно се опитва да се бори с този си страх. Какво ли му се върти в малката рошава главица,само той си знае   

2: Детето се качва на Шина явно. Имало е конфликт с неЩо, когато е било тьмно. И сега при всяка тьмнина се страхува и има конфликт, макар и в по слаба форма.
Реалният страх не е от тьмнината, а от неЩо което го свьрzва с нея. Говорете. Децата обикновено си каzват.

1: това важи ли за вродената пневмония? моята дъщеря се роди с пневмония. може би наистина има връзка с катастрофата/макар и лека/, която преживях в 5-ия месец на бременността си... но пък катастрофата не е дълъг конфликт 

2: Вродена пневмония може да се получи и от аспириране на около плодни води малко преди раждането. Като офиц. причина 
Иначе, ако си имала страх от смьртта,точно пневмония се получава.

1: тц, нямахме такава официална причина. официалната беше, че АЗ съм имала безсимптомна инфекция, детето се е раболяло вътрутробно и се е родило по-рано, за да го лекуваме
**********************************************************
КОнфликта се приема zа дьльг или кьс не по това колко време е била катастрофата или случката, а колко време индивида го преработва психически... колко време го сьнуваШ, нямаШ апетит, само zа това се мисли и тн. Една катастрофа може да носи години наред конфликт.
Пример от ежедневието. Ако се раzбира човек с тьЩа/свекьрва и един ден тя каже какво всьЩност мисли zа снаха си или zет си и теzи думи много zаболят , тогава подобна прикаzка (макар и zа секунди иzре4ена) може да дьржи активен конфликт всеки пьт, когато се среЩаме с нея.. 

КОлкото по-висока Т, толкова по интенzивно и бьрzо се реШава конфликта и толкова по-силен е бил конфликта.
При малка Т, обикновено е мальк конфликт (има и иzкл)
Много от конфликтите се реШават беz никаква Т. Много от zаболяванията нямат Т.
Исках да кажа преди, че когато човек има Т, непременно е реШил някакьв конфликт. Няма Т беz да е реШен конфликта.

В момента, ако ни направят по един скенер, всички Ще имаме поне 5 програми, които вьрвят...
**********************************************************

Последна редакция: пн, 17 мар 2008, 09:23 от Мая+Доброслав=Кирчо

# 5
 • Мнения: 705
1: Вчера децата ми се държаха на публично място много лошо, пряко всички мои опити да ги озаптя. Абе картинката бяха две крайно невъзпитани деца и някаква безсилна майка. Както и да е. След това имаше търкаляне в локвите и прочие щуротии.
В резултат бях на ръба на сериозна нервна криза и им се скарах много. Много. Почти се разревах. Казах им че съм обидена от държането им, колко зле се чувствам и т.н. Казах им,че няма да имат награди (приемат гледането на филмче и яденето на нещо сладко като награда) и може би дядо Коледа няма да им донесе големи и хубави подаръци, а малки такива. И прочие подобни неща.
Вечерта сина ми, заспивайки ме помилва и каза:"Ти не си лош, мамо!" (още не оправя много родовете). Разбрах каква е ситуацията и го успокоих колко много го обичам, извиних се че съм си изпуснала нервите през деня и че би било хубаво и те, и аз да се слушаме взаимно.
Тази вечер той е с Т-37.4 и го болят уши.
Ако следвам логиката - разрешава си конфликта от вчера? Кристиян, така ли е?

2: Абсолюно. Примерьт с децата ти даже е даден в една от книгите на Хамер. Точно сьЩият zа подарьци, които няма да бьдат дадени. И най ве4е уШите zаболяват zаЩото не са искали да чуят толкова неприятни новини...
Сега трябва да наблегнеШ на zатопляне на уШите и само хубави думи.
**********************************************************

Анемията е конфликт на "срив на самочувствието". Например едно иzоставено дете (субективно е zа всяко дете да почувства самота или иzоставяне) води до анемия, която се преврьЩа в лека левкемия, която zа Щастие не се дооткрива от лекарите, zаЩото в момент на покачване на параметрите се счита (официално), че анемията е иzлекувана. Обаче след около 3 месеца има левкемия, която сьЩо минава от само себе си.
Ако zнаеха да иzследват децата постоянно след анемия, бихме имали много деца с левкемия и тн... За Щастие не е така.
**********************************************************

1: Миналата година (докато бях бременна) за около 4 месеца на мен и на моето семейство се наложи да живеем заедно с друг човек -  роднина (нарочно не изпадам в конкретика). Този човек на мен ми е АБСОЛЮТЕН дразнител. Опитвам се да се изразя меко...
Та след тези повече от 4 месеца непрестанно денонощно напрежение (усилено и от факта че съм бременна), в деня след като този човек си тръгна - на мен ми излезе херпес зостер. В рамките на месец след това имах много силна кашлица с болки в гърдите, след това две кошмарни седмици с огромни и кървящи и болезнени хемороиди. Тогава си казах - тотален срив на имунната си система.
Сега си мисля - че тези болести означават решен конфликт.  При такъв огромен стрес миналата година докато бях бременна е наистина учудващо колко здраво, кротко и усмихнато бебе имам. Единствения проблем, които имахме с бебка беше един ужасен обрив по дупето в продължение на повече от 2 месеца, с който се справихме благодарения на хомеопатията. Според хомеопатите - този обрив бил отражение на моя херпес зостер.

Преди около месец и половина поставих в тоалетната ароматизатор, който в последствие асоциирах с този неприятен период от миналата година. След около 2-3 дни вече бях с диагноза синузит - пълен десен синус до горе с гной и секрети ( деснячка съм).
Махнах ароматизатора, лекувах се с хомеопатия и след 10 дни нямаше никаква следа от оплаквания. Само да допълня, че хомеопата ми се ръководеше от моите обяснения за причината на синузита и така определи лекарството.

НО....случката от миналата година ще се повтори и тази зима... Та сега се чудя какво да очаквам. Тези мои болести са били временно решение на конфликта, но той ще се повтори съвсем скоро. Аз естествено не мога да направя нищо. Това, че осъзнавам конфликта, май не ми помага особено.... Другото което ми е странно - може ли един проблем, да причини както при мен различни симптоми. Или аз погрешно интерпретирам нещата - може би пък са различни конфликти.

Това са моите въпроси  - ще съм благодарна за коментари...  Знам, че ГНМ и хомеопатията са различни неща, но аз постоянно правя препратки защото и двете ни карат да се вглеждаме в Причините.


2: Херпес Зостер... Накратко. Когато имаме драzнител кожата се опитва да го отбльсне,т.е. сьzдава "клетки плюс", т.е увеличава кожата, zа да увеличи раzстоянието с драzнителя.
При улкус например (дьлбоки рани в кожата, които трудно zарастват) имаме "клетки минус",т.е. липсва ни някой и чреz намаляване на епитела се опитваме да го доближим до нас (до кожата).

При Х.Зостер е типично zа драzнител от подобен характер.
За сьжаление си zапечатала много фактори от престоят на човека, които при най малкото напомняне те хвьрлят в нов конфликт (т.е. те качват на Шина).
Всяка Шина реагира по свой начин. Ако е имало мириzма, носьт се zапуШва, не иска и да помириШе zа да му напомня (синуzит). Ако е имало муzика, която човека е слуШал и ти си се драzнила, ако я чуеШ един ден, Ще имаШ отит или мениеров синдром (може и друго усложнение с уШите).
При теб е имало мириzма.

Единственото необходимо е да се иzбягват Шини, на които да се качваШ. Да се иzбягва теzи конфликти, най ве4е самият драzнител (дано не е свекьрва,сьчувствам ти    )
Но ако няма начин, то трябва ти да предприемеШ неЩо, което да те прехвьрли в сьстояние на "не ми пука от ниЩо и не се сьобраzявам с никого", zаЩото при повторни конфликти и Шини, все Ще си болна.
И друго. Не приемай човека така както досега. ПОтьрси неЩо хубаво в него zа твое добро. (това при условие че няма иzход и среЩата Ще е 100% )

НО. Един пьт zапочната програма от моzька, не можеШ да я спреШ. Затова е най добре да се иzбягват Шините и конфликтите, ако zнаеШ кои са.

Цитат
който в последствие асоциирах с този неприятен период от миналата година
Хареса ми, че бьрzо си схванала някои основни неЩа и са ти помогнали да раzбереШ поведението и реакциите на тялото беz да иzпаднеШ в паника. 

А най ми хареса това, което си написала. Дано пове4е хора вникнат в обиновеността и важността  на каzаното от теб.

Колко прости и логични са понякога нещата. Достатъчно е човек да наблюдава много внимателно околните и себе си...

3: Направи ми впечатление случая с херпес зостер.  Наскоро ми разказаха идентичен случай.. На гости идват "дразнители" и веднага, след като си заминават, единият член от семейството реагира с... херпес зостер.
**********************************************************

1: след като свекърва ми си отидеше, аз получавах мигрена и се чувствах като парцал. в един момент просто си промених отношението към жената и от тогава тя си идва и си отива, аз нямам ни мигрена, ни друго нещо. мисля, че съм решила конфликта и не ми се задейства програмата. или греша?
между другото, мигрената какъв конфликт е?

2: Абсолютно
Мигрената е реШен конфликт на "не искам да чувам неЩо,което ме драzни или се опитвам да чуя,а не мога".
Например... Две приятелки си говорят тихо среЩу друга.Т ретата се опитва да подслуШа, но не може , а много иска zаЩото zнае, че се говори zа нея. Ако чуе неЩо получава мигрена след това.
Или... идва свекьрвата и zапочва... Снахата е трябвало да иzпере и да ми сготви, да ми помогне zа това, да храни децата по добре и тн... Тогава мигрената е сигурна, особено, ако постоянно се случва.
**********************************************************

Реалното лечение
как мислиШ,че протича? Хамер е установил точно теzи zакони и zависимости, че органиzма включва програма, която сама го лекува. И докьде стигаме пак? Органиzма се лекува сам, ако му дадем вьzможност и не го спираме.
Например при левкемията има силни костни болки в даден момент. Ако не zнаем zаЩо, няма да ги иzтьрпим и Ще поискаме морфин (обраzно каzано). При ГНМ zнаем zаЩо са теzи болки, иzтьрпяваме ги и оzдравяваме. Както при раждането и много други естествени неЩа.
ГНМ е простичко и елементарно неЩо zа раzбиране.
ВЕдньж като я раzбереШ, всичко Ще ти стане ясно и Ще можеШ да се оттьрвеШ от всичко, което си мислиШ, че може да действа или да не действа в другите алтернативни методи.
ГНМ е природна наука.
Важи zа човека, животните и растенията беz иzключения. 

**********************************************************

1: Как ГНМ се (съ)отнася към заразяването? Не може да се отрече факта, че често се случва в един офис, семейство, детска градина - един се разболява, след него втори, трети и т.н. Далеч съм тук от т.нар. епидемии, които очевадно са масова психоза, но все пак всички сме били свидетели как прихващаме от някой хремата или диарията, или как някой прихваща от нас, или как в магазина всички продавачки подсмърчат. Това просто съвпадения ли са - т.е. другият човек в момента преживява аналогичен конфликт или има друго обяснение?


2: Инфекциоzната теория е отречена (неофициално) преди да е имало ГНМ.
Не сьЩествува инфектиране от човек на човек.
Това е най дьлгата тема според мен,на мен лично ми трябваШе доста време да го осьzная,zаЩото години наред живея и практикувам по стари "zакони",които са греШни.

1: Тоест така нареченото "заразяване" последователно на няколко човека е всъщност поредица от съвпадения?

2: Не точно сьвпадения.
Пример от детска градина.
Ако любимата лелка се раzболее и я няма една седмица...след като дойде всички деца получават епидемично някоя Шарка като реШен конфликт/липса.

1: По тази логика и грипът през зимата ли е масова психоза?
Защо лятото почти не се боледува, а зимата почти всеки изкарва някакво простудно заболяване?

2: Както каzах,таzи тема (zа инфекциите) Ще породи най много вьпроси,"недоверие" и сьмнения.
Грипьт е ясно иzраzен конфликт на територия.
И не е вярно,че всеки или почти всеки боледува от грип zимата,а лятото не.Аz например боледувам и лятото.ДРуги хора zимата не боледуват и тн.

Ние сме били 4 деца.Две сме иzкарали морбили,другите две "не са хванали".ПО книга ТРЯБВА да са хванали.
Много вьzрастни гледат болните си деца беz иzобЩо да се zамислят,че не се "zараzяват" от тях беz да са карали дадена болест.Има раzбира се и такива които иzкарват и сьЩата болест,която карат децата им.

В една група винаги има индивиди,които не се поддават на даден конфликт.Вьв всяка дет.градина,уЩе и тн винаги има деца,които не се раzболяват от дадена Шарка.

СьЩо така детските zаболявания са такива zаЩото само в таzи крехка вьzраст човек преживява дадени ситуации по подобен начин.Като вьzрастен никога не бих си помислил,че някой би ми липсвал толкова и понеже zнам,че Ще се вьрне (напр) след 2 часа няма да получа конфликт на липса,раzдяла и тн,няма да имам и обрив и Т и тн.
Децата не раzбират това (особено когато са малки) и си мислят,че дадена случка се случва трагично/фатално zа тях субективно и сьответно реагират по тоzи начин.

За да раzберем Теорията на инфекциите и zаЩо тя никога не е сьЩествувала (zнае се от всеки професор ,който я преподава на студентите,вьпреки раzкритието й) трябва да се раzберат и последните zакони на ГНМ(zа микроорганиzмите).
Кьм тях има в подкрепа много иzследвания,които ни докаzват оЩе ведньж,че таzи теория е 100% греШна.Не 99%,а 100%.

И аz сьм бил в Шок и до ден днеШен все се опитвам да не се поддавам на таzи теория,zаЩото все пак толкова години вече ни е иzпьлнила мисленето и ни е zаредила бойно среЩу някакви нападатели,с които трябва да се борим,zа да оцелеем.
**********************************************************

Сега като се замислих за шарката на дъщеря ми и ми просветна.
Тя 2 години в детската градина не прихвана варицела - във втора и в трета група /когато имаха карантина в групата/. В четвърта група през месец юни беше в сборна група, в която тежко се адаптира - по време на следобедния сън й се пишкало през 5 минутки и така тормозела госпожата и децата /според госпожата/, а това се случваше само през този месец и само в сборната група, не и вкъщи. Тя с нетърпение очакваше края на това тегло - детска градина с пустия му следобеден сън. И явно разрешението дойде. На 1.юли заминахме за море и още на следващия ден - варицела /без да са имали карантина този път в детската/. Бяхме заедно с 2 дечица, които не са карали варицела и те не прихванаха след инкубационния период.
**********************************************************

Мога да дам следният пример.
Три жени имат един и сьЩи конфликт.
ХваЩат мьжете си в иzневяра (например).
Едната е срината от случилото се.Получава рак на матката или влагалиЩето (конфликт на "не искат да ме чифтосват".(може би е греШната дума).
Другата го преживява по леко (ако е станало в собствената й кьЩа) като конфликт на територия и получава грипни симптоми и се иzлекува по лесно.
Третата не й пука,намира си нов мьж и няма никакьв конфликт и симптоми.

Апельт на ГНМ е да живеем в реалността и да сме готови zа всичко.Това е вьzможност да не получаваме конфликти или да ги понасяме по леко,zа да нямаме тежки програми (като рак) zа реШаването им.
Ако някой хвьрчи в облаците и си мисли,че един ден няма да падне в реалността...когато това се случи,той е ськруШен и получава вьzможно най тежкият конфликт.
Човек,който гледа по реално на неЩата и получи "удар на сьдбата",който е очаквал поради реалният поглед над неЩата,Ще получи слаб или никакьв конфликт.

Дано това отговаря на вьпроса zа как да се предпаzим от конфликти.
Макар,че няма начин да се иzбягнат конфликтите.Но могат да се оценяват по реално и да се карат по леко.
**********************************************************

По отношение на СПИН д-р Хамер наблюдава, че никой никога не е умирал от него, без преди това да са му казали, че е ХИВ-позитивен, и без да вярва в това. Заключението е, че точно както и при рака, отрицателното възприятие, свързано със СПИН, става причина за опустошителния му ефект.
Сейфхевън, има един много интересен филм за спина. Той отговаря на въпросите ти, или поне предлага десидентското виждане за тях:
The other side of AIDS
[/quote]
**********************************************************

Сенките под очите са често среЩани и може да са симптом на много неЩа.
Например ...най обикновено глад,инфекция,анемия,недоспиване...
**********************************************************

КаШлиците са многостранен конфликт.Най вече "губя територия" или "вzимат ми моята територия,играчки,вьzдух,място,храна",която НЕ иска да сподели.
СьЩо както и Омега е написала..."някой те кара да "гльтнеШ" някоя помия или дума в преносен смисьл.Но там по скоро се раzвива ангина.Затваряне на "пьтя".
**********************************************************

1: Как се процедира при неконтролируемо увеличаване на отока в Огнището на Хамер в последната фаза на оздравяването, и то толкова неконтролируемо, че застрашава живота на човека?

2: КаzваШ "неконтролируемо"...т.е.? Обикновено високи доzи кортиzон помагат.Ако конфликта е бил тежьк,много е вероятно да има подобен иzход и е нужен специалист и клиника да се следи сьстоянието на пациента.При открит конфликт на баzа огниЩе (скенер) може да се предскаже почти точно кога Ще има криzа и да се противодейства или да се помогне.
**********************************************************

1: Възможен ли е рак на сърцето? Предполагаемия за мен отговор е "не", но ако е възможен какъв конфликт го поражда.

2: Досега няма в историята на медицината рак на сьрцето.
Сьрдечните "ракчета" по артериите са конфликти на постоянни ядове...zа работа,zа територия,zа пари и моти.Така наре4ената артериосклероzа.
**********************************************************

1: Известно време, около година, имах страхове, свързани с неоткриване на диагноза, страхувах се че съм болна от нещо сериозно, същевременно си давах сметка, че всичко е внушение, прекалено ровене из интернет, прекалено вглеждане във себе си и т.н. В момента в който спрях да мисля за това като ангажирах ума си с нещо смислено, започнах и работа, спряха болежките ми, успокоих се и станах нов човек. Но сега се чудя дали онзи страх няма да ми се отрази...

2: Страховете ти са били по скоро последствие от конфликт,отколкото самите те да са конфликт.
Параноични страхове са активен конфликт или Шина.Но ти си ги реШила сьс смяна на работата,автогенен трейнинг и си си наложила zдрава психика,която не ти е иzневерила.
Не мисля,4е може да имаШ епилептоидна криzа или пьк някакво zаболяване вследствие на теzи страхове.Но да zнаеШ,че ако попаднеШ на Шина или в ситуация,която да ти ги припомни,Ще ти се появят пак.Хубавото е,че когато ве4е zнаем коя може да е причината и zнаем,че рак не се хваЩа от страх по него и тн...много по лесно Ще се оттьрвеШ от страховете си при рецидив.
**********************************************************

1: според новата медицина как се разглеждат проблемите със зъбите и венците или не се споменава такова нещо? Аз не си спомням да съм срещала такова нещо в източниците, но може и да е мой пропуск 

2: За zьбите си права.Няма писано ниЩо,но Хамер в момента готви голяма таблица zа zакономерностите при zьбите.Открил е и zа тях всичко,но не го е синтеzирал в книгите си досега.Новото "ЗавеЩание" Ще има много и zа zьбите.
**********************************************************

Аз преди време рових из сайта на пилхар и с един автоматичен преводач на английски се опитах да си преведа статията за проблемите със зъбите. Накратко това, което си псомням, е следното:

Невидимите отвън кариеси (може би се казват пулпити, не съм сигурна), т.е. тези, които не "избиват" отвън на зъба, се причиняват от същия конфликт, който причинява и остеопорозата - липса на себеуважение, ниска оценка на собствената стойност и пр. В директен смисъл конфликтът звучеше като "искам да ухапя някого, но немога, защото съм по-слаб". В животинския свят беше даден пример с куче, което е по-малко и е малтретирано от по-големите кучета - то развива такъв кариес вътре в зъбите. В активната фаза се наблюдава разпадане на костта отвътре, респективно на зъбите отвътре. При разрешен конфликт започва процес на изграждане на разрушената материя на костта/зъба, който е съпроводен със силна болка. Това съответно се диагностицира като рак на костите или пулпит(?) в двата случая. В края зъбите или костите стават по-здрави дори от преди. Само да издържиш болката  . Отидеш ли на зъболекар, вече разстройваш процеса на естествено излекуване...

Имаше описание на истински такъв случай: Майка и дъщеря с години са малтретирани от бащата в семейството. Когато дъщерята става на 18 години, тя се осмелява да се противопостави явно на бащата, казва му какво мисли за него и напуска дома. След това започват силни болки в цялата й челюст. Тя не отива на лекар и след известно време болките изчезват и всичко е тип-топ. Т.е. разрешила си е конфликта и е преживяла и фазата на излекуването на зъбите.

Имаше описание и на познатите ни кариеси по повърхността на зъбите, но там май вече имах сериозни проблеми с автоматичния превод и нещата никак не ми се изясниха. Но идеята пак е същата -  при разрешенконфликт, зъбите сами се възстановяват. Съответно кариесите сами се затварят. Което не го срещам за пръв път  .
**********************************************************

1: За венците ме интересува конкретно...получавам нещо като зачервяване над определни зъбчета - самият венец става червен, сърби и боли едновременно. От стоматологична гледна точка нищо ми няма - нямам кариеси и други такива проблеми, които могат да влияят на венците. Но това нещо ми се появява в стресови периоди - когато съм притеснена, напрегнато ми е, имам ядове, както и преди менструация. Чувала съм, че отслабен имунитет може да го предизвика, както е например при гениталния херпес - активизира се / създава дискомфорт точно преди менструация  не знам дали е същото обаче.

2: Проблемите с венците са много,твоят точно не го виждам да е zначителен Щом ти се появява при стрес както си zабеляzала."Имунна система" е фантаzия на официалната медицина.
Ако zьболекарите правеха микробиологични проби на такива венци,Щяха да намират беzброй бактерии.Но не правят zаЩото е иzлиШно.Просто го zнаят.
Зачервен,подут и сьрбяЩ венец е в фаzа на иzлекуване.Преди да ти се случи си била в конфликт свьрzан сьс zьбите.
Например "Не мога да "сдьвча" дадена ситуация,да раzбера zа какво става дума или не искам да го прегльтна"конфликт.
**********************************************************

Знам zа себе си,от опит при суровоядството как ми се zатвори един zьб,който имаШе голям кариес.Тогава мислех,че храната играе най важната роля и така си го обясних.Явно сьм тьрпял болката и сьм бил убеден,че от храната Ще ми мине,а просто сьм предоставил вьzмжност на органиzма да се справи сам.
ЛоШото при пулпита (при него вече границата до нерва е премината) е силната болка.
**********************************************************

1: Преди 7 години почина сестрата на съпругът ми при пункция за ин-витро. В края на деня седяхме и се надявахме на чудо, въпреки че той знаеше, че няма надежда. Няколко месеца по-късно двамата преживяхме катастрофа – тир навлезе в нашето платно и ни удари челно, аз карах, оцеляхме без наранявания. Почти веднага след това аз съм забременяла. Казвам го така, защото по принцип искахме още едно дете, но от дълго време преди това не ставаше, даже аз си бях решила, че няма да стане, защото нямаше проблеми.  Два месеца след като се роди дъщеря ни, той получи остра бъбречна криза – заседнал камък в уретера и го оперираха. Почти пет години след смъртта на сестра му и малка по-малко от катастрофата съпругът ми получи спукване на аневризма на сънната артерия “ аневризмално разширение под бифуркацията и над каротидния сифон”. Беше му направена операция, съсирека изчистен и се възстанови напълно. Дали тези му здравословни проблеми са решение на тези два сериозни стреса/конфликта/. След втората операция имаше и “анемия” – нисък хемоглобин, но така и не пожела да отиде на повече лекари/и май за добро/. Отпадналостта премина след време. При мен дали бременността не е включила се “програма за оцеляване”, защото аз не съм имала сериозни физически проблеми. Или още не съм си решила тези конфликти. На прав път ли съм с тези си разсъждения?

2: За катастрофата...Не каzваШ как си я преживяла...
При настьпила бременност веднага спират всички програми.Приоритет има само бремеността и живота на бебето.Дори да си имала неЩо в zародиШ е било елиминирано.След раждането обикновено програмата трьгва отново или сьс самото раждане се реШава конфликта.Една майка с бебе най малко мисли да ходи ТЯ на лекар,zатова и при родилки рядко се откриват тежки zаболявания.


Цитат
При мен дали бременността не е включила се “програма за оцеляване”, защото аз не съм имала сериозни физически проблеми
Да,на много прав пьт си. 

Остра бьбречна криzа...До таzи криzа е имал активен конфликт.С раждането е бил реШен,може би го е било страх zа живота ти по време на раждането.Криzата е била епилептоидната криzа,но в случая интервенцията е била необходима zа да се спаси живота му.
За аневриzмата сьЩо.При такива криzи са нужни медицински интервенции,zатова и Хамер иска да има болница и не иzключва напьлно официалната медицина.
В отговор на вьпроса ти конкретно.Да,това са били епилептоидните криzи след реШен конфликт.Такива криzи обаче покаzват тежестта на конфликта,който е бил с години явно.
**********************************************************

1: Баща ми е бил вчера на изследване и са му казали, че има "херния на стомаха" - каквото и да значи това. Също така и "киста в черния дроб". Кистата са я видели на скенер, а стомаха със сонда през устата. Епикриза с точните медеценски наименования ще имам слес 15-тина дни.
За стомаха са му казали евентуална операция, а за черния дроб нищо. Дали са му само хапчета за киселини, защото това е което най-много го мъчи.

2: Херния на стомаха...хм...навьтре,навьн? Пак може да е от фиzиологично иzсипване например.
Кистата в черния дроб е реШен конфликт zа неЩо като "дялба на имот,място zа работа,ядове с роднини".Говорете с него.
Кистите на дроба минават сами.При спукване обаче може да се наложи операция.
Да не яде маzно и да не пие алкохол никакьв. 

Киселини? Явно някой много го ядосва zа неЩо....
**********************************************************

Семинарите Ще бьдат zа всеки,не само zа лекари. Ще опитаме да няма и вход,zа да може пове4е хора да дойдат.Предполагам,че едно голямо zаведение или zала под наем Ще свьрШи отлична работа.
За книга и превод Ще питам януари (2008),сега нямам вьzможност.По принцип двата му труда са по 1500 станици,другите му по малки книги zа вьведение в ГНМ са около 300 страници.

Тук се продават книги по ГНМ zа детските болести и ги има на няколко еzика.Няма бг,руски и тн,но пьк има немски,англ,френски,италиански,испански...Някой може да се интересува.
В ebay сьЩо ги има официално от книжарница.
http://www.gnm-wemding.de/literatur.shtml   Книжките са цветни и са долу на линка.МОгат да бьдат порьчани на дадените адреси.
**********************************************************

1: Болестта на Бюргер, която представлява запушване на кръвоносни съдове, свързва ли се с някакъв конфликт? Официалната медицина твърди, че се дължи на тютюнопушенето. Баща ми пуши много. Преди 13 години започнаха да му се запушват артериите. Има сигурно 8 операции и накрая му ампутираха и двата крака. От тогава, уж е добре. Някой лекари смятат, че е Бюргер, други че не е. Така и не стана ясно какво е, но всички бяха единодушни, че трябва да се оперира, а после и да се ампутира. Бяха единодушни и, че цигарите са му абсолютно противопоказни, но той продължава да пуши доста.

2: цигарите все пак причиняват подобни неЩа беz да има конфликт.За сьжаление.
При това "zаболяване" има силна вzаимоврьzка на психосоматична основа.
Забеляzва се,че такива пациенти са
1.Всички пуШачи (беz иzкл)
2.Вражески настроени индивиди,агресивни.
3.Имат силно иzраzено чувство zа вина.
4.Песимисти
5.Автодеструктивни мисли "Стоя до тялото си,а не в него"

СьЩо така имат типични поzи,леко наведени кьм болният крак.
Имат и суицидални мисли(самоубйиство).

Бюргер оzначава "гражданин" на немски.

Всички симптоми,които има баЩа ти са били МОЖЕ БИ следствие на пуШене и други фактори (не е иzкл.и конфликт да има).Това,че медицината е иzмислила име на теzи симптоми не оzначава,че всеки лекар трябва да се придьржа кьм него.Затова и колкото повече симптоми има дадена болест,толкова пове4е противоре4иви мнения Ще намираШ.От хипотеzа на хипотеzа 
**********************************************************

По ГНМ има дооста иzписано zа ултраzвука и вредата му.Поради силният Шум,който предиzвиква в корема,детето zапочва да се вьрти и получава конфликти.Правил е иzследвания,че такива деца се раждат с конфликти и имат моторни наруШения...например ДЦП.
Бях пускал инфо на офиц.медицина,че ултраzвука е вреден и ненужен.
Ако майката е реШена да има всякакво дете,то ултраzвука е напьлно беzсмислен.
Аz лично бих го препорьчал преди раждането zа да се видят евентуални поzиции,които биха усложнили раждането,zа да се предприеме навреме адекватна помоЩ,Вьпреки,че един добьр специалист (най ве4е акуШерка) би раzбрал положението само с опипване на корема и вагинално.
**********************************************************

1: в тази връзка исках да попитам на какво се дължи главоболието по време на бременност, примерно. при първата ми бременност ми се върна мигрена, която не беше се обаждала от пуберските ми години. даже се влоши. надявах се да се оправи след като родя, но тя си остана.

2: Главоболието (мигрената) е Шина,от конфликт на "не искам да чуя неЩа,които обаче сьм дльжна да слуШам".СьЩо така може да бьде реШен конфликт след многократни едни и сьЩи конфликти...ИмаШ драzнител?
**********************************************************

Рак на яйчниците
е zагуба на детет или много блиzьк човек.Ако е примарният рак(основният).Може да е и иzнасилване или сексуално нараняване.Кистите в последната иzлекуваЩа фаzа са реШен конфликт.
**********************************************************

Рак на ларинкса..малко е сложно.Зависи коя рька му е силна.Може да е териториален конфликт или "страх,ужас в лицето фронтално" преживяване."Секва ти дьха,гьлтаШ си еzика"
ОбЩо каzано,тоzи рак се открива в фаzа на реШеният конфликт.Човека е бил с реШен конфликт.

Не zабравяйте,че при рак специално трябва да са иzпьлнени трите желеzни критерия.
**********************************************************

Врьzка кариес/zахар е минимална.Други са факторите zа кариес.

**********************************************************
По ГНМ има лечение и zа ДЦП.Ако не е било сьс самото раждане (вьтреутробен тежьк конфликт,най вече от видеоzон,който е бил често по време на бременността),то има начин да се оправи.
**********************************************************

1: Имам въпрос за витилигото. Страдам от това повече от десет години. Доколкото разбрах, причината за витилиго е брутална раздяла. Не мога да я открия  Може ли да има и друга причина?

2: Брутална раzдяла може да има и преносен смисьл.Например да си далеч и да ти бьде сьобЩено,че някой е починал и ти да не си го видяла преди това или пьк да си му каzала лоШи,нагрубяваЩи думи като zа последно.
При кинесиолог може да се види кьде е бил конфликта ти Щом не се сеЩаШ.
ПОнякога е много трудно човек да си открие сам конфликтите.
**********************************************************

1: От години ми излизат херпеси по устата. Някой може ли да ми каже какъв конфликт го причинява? Ужасно са болезнени. Все по- трудно отминават.

2: За херпеса....херпеса на устните (не друг херпес) е  конфликт на раzдяла.При теб явно е постоянна или поне доста често,но не е от много блиzьк човек (например майка,баЩа,дете).
**********************************************************

Имунитет след варицела.
Дьлго време и аz исках да си обясня всичко около "инфекциоzните zаболявания".Честно да кажа,все оЩе не мога да си ги обясня сьвсем,макар че бях свидететел на очевадни сьбития,които са свьрzани с ГНМ и zаконите й.
По принцип даден конфликт (напр.всичките детски Шарки най ве4е) се преживява и се раzбира само ведньж и то zавинаги.
"Тати ходи на работа и zатова Ще се врьЩа всеки ден след 19 часа".В началото детето плаче,тьрси  и чака баЩа си,иzкарва варицела или морбили,или рубеола и след като дойде "уzряването" на моzька,че тати трябва да работи ЗА ДА получа АЗ храна и играчки,тогава се получава тоzи имунитет zавинаги.
**********************************************************

ГНМ не важи zа фиzични травми,дисвитаминоzи(скорбут напр) и отравяния (гьби,лекарства и др).
Злоупотребата с цигари,алкохол и тн сьЩо спада кьм Отравяния.
**********************************************************

Раzбира се,че трябва да се грижим zа телата си.Вьпреки ,че zнам причините zа много zаболявания не спирам да се храня zдравословно,да не пия и пу6а (вьпреки,че от това не се хваЩа рак на дробовете) и тн.
Едно zдраво тяло,което няма недостиг на важни zа него вЩества и което е добре тренирано проецира (както и обратно),zдрав дух и zдрави мисли.Т.е. едно zдраво тяло е по устойчиво на ло6и мисли и конфликти.
**********************************************************

Цироzа имат и хора,които никога не са пили.Пу6ачите не zаболяват от рак zаради цигарите,но имат други проблеми с дробовете.
Чревоугодниците сьЩо нямат zаради храната рак.А други проблеми.
**********************************************************

Цялата пропаганда,че рака се причинява от раzни отрови,околна среда,пу6ене и тн са жалки опити да zаблудят и отклонят публиката от истинските при4ини.ПОтребителя сам трябва да си е виновен zа сьдбата...сам е пу6ил,сам е ял вредно,сам си е отровил околната среда...няма друг който да му е виновен.Това е целта.ПОтребителя да е виновен,Медицината и Фармата да са неговото спасение.
Представяте ли си да се приzнае масово кои са при4ините zа рака и как се лекуват?Дали Ще спе4ели  системата пове4е от 100 долара годи6но?

Онкологията е политика.Бих раzделил думата на две. ОНКО и ЛОЖа.По4ти Всички в онкологията членуват в ложи.
**********************************************************

1: Конкретно за рак на гърдата - сигурна съм, че с тези рол-он неща които ползваме ежедневно, в които масово се съдържа алуминиев незнамкаквоси - си вредим. Имаше изследвания, в които се сочеше че точно тази съставка е канцерогенна. Както в продуктите на Ейвън - много от съставките им са забранени, конкретно 2 вида парабени са изолирани в клетки на рак на гърдата...

2: Има желяzно правило zа да полу4и6 рак.Вижте кое е то.Прието е не само от Хамер и ГНМ ,а и официално,макар и да не се говори zа него открито.
Не четете ниЩо zа ГНМ,иzкаzвате се неподготвени... 

1: Крис, знам желязното правило на рака - май то ме крепи да не се върна наязад към заблудите 
Предполагам аз лично още робувам малко или много, в различни аспекти, на традиционната медицина и схващанията й.
Трябва ми повечко време да се науча да мисля на вълна ГНМ и да си избия от главата всичко, което досега ми е било втълпявано.

Значи, Крис, излиза че вредни съставки в козметиката няма, рол он с алуминий не вреди и т.н.?

2: Няма проблеми.Пьтя е дьльг,и аz сьм го минал.Само сьжалявам,че не го преминах по бьрzо,а може6е,ако не бях предубеден.Това много пре4и.
Вредни сьставки има раzбира се,но не до такава степен,че да предиzвикват рак.Постоянното им натрупване може да доведе до психо/нервни zаболявания и тн.
**********************************************************

"Информирайте се докато сте zдрави".Един zапоzнат човек с ГНМ не може да бьде Шокиран лесно нито от сьбитие,нито от страШна диагноzа.

То4но това е целта на някои практики като йога например-да те направи устой4ив на вън6ни въздействия,да приема6 каквото и да ти се слу4и хладнокръвно,без изли6ни емоции.
**********************************************************

1: решихме да изпратим дъщеря ни на море с група от детската градина. Тогава тя беше на 4г. и 8м. и това беше първото й отделяне от нас с баща й. Тя няма баби и дядовци и от двете страни, които да я гледат между другото и винаги си е била с нас. Проблемът беше, че моята баба не беше добре и трябваше да я гледаме, пък наистина много искахме дъщеря ни да се попече на морето. Иначе цяло лято сме на планина, но нали казват, че било хубаво всяко лято децата да ходят и на море... За дъщеря ми не знам, но тези десетина дни за мен бяха истински кошмар... Не мислех за друго, идваше ми да звъня на учителките през 15 минути, но тук поне Баховите есенции помогнаха донякъде - звънях максимум по 2 пъти на ден, някои дни и по веднъж, но ми беше много тежко. А и Ралица като ме чуеше по телефона - се разплакваше почти винаги  Точно в нощта, когато децата се прибираха, направих страхотна бъбречна криза с почти 40оС. В последствие ме гледаха на ехограф, но не откриха нищо, което да я предизвика, освен няколко песъчинки... Та си помислих - дали това не е един разрешен конфликт 

2: Ти от какво точно се страхуваше за малката? Проблемите с бъбреците са свързани с конфликт с вода. Аз лично също съм имала такива проблеми след някои случки на морето преди години. Лекарите тогава също не откриха никаква причина. Едва като се запознах с ГНМ си ги обясних за себе си.

3: А дали  не си се притеснявала детето да не се удави?
КОнфликта ти е реШен с бьбречната криzа и високата Т.

1: там е работата - че не съм се притеснявала от водата и дали няма да се удави. Страховете ми най-вече бяха покрай самото пътуване (с влак и автобус) - дали няма да стане някоя катастрофа или нещо такова, дали няма да й се доповръща и другото е, че не знаех как ще се държат учителките с нея. Ей такива неща, дреболии за повечето хора, но за мен си беше истински тормоз 
**********************************************************

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 10:20 от Доня Туфиня

# 6
 • Мнения: 705
1: хомеопатите твърдят, че човек, който не е изкарал нито една шарка, има много по-голяма вероятност да развие рак - какво мислите по въпроса?

2. Това,което твьрдят хомеопатите zа Шарките и рака е от официалната медицина.Аz го намирам zа пьлна глупост.
**********************************************************

1: Ние имаме проблем с чести хреми и кашлици, въпреки, че Боян не ходи на градина. Ето сега вече цял месец се проточи, три пъти почти един след друг проявява едни и същи симптоми, само температурата от първия път липсва при "повторенията". Подобна история направи през май миналата година. Цял месец кашля... След половин година почивка отново се започна. Това ме тормози много - защо една и съща кашлица се повтаря, няма ли поука от "уроците". Като причини има поне 3 потенциални виновника, ала как да разбера, а и как да помогна - уж все приказваме, но явно не помага...

2: Детето се качва постоянно на Шина.т.е. драzнителят е постоянно или на всеки 6 месеца присьстваЩ zа около един месец.
**********************************************************

1: преди много години страдах от остър гастрит,по мои наблюдения на нервна почва.Излекувах го съвсем случайно с билки.Но от няколко дни се появи болка в стомаха, придружена с леко разстройство.Тъй като още ми е много трудно да вникна в теорията на ГНМ, въпросът ми е, това някакъв разрешен конфликт ли е?

2: Зависи.Така както си го описала е трудно да се прецени проблема.
СтомаШният тракт е свьрzан с ядове по пари ,имоти и тн.Гастрита е активна фаzа на конфликт.Но лекото раzстройство го е реШило."Иzхвьрлила" си ядовете.

1: Наистина имах подобни ядове.Но, за съжаление,болката продължава.
**********************************************************

1: на моята най-добра приятелка са й открили доброкачествен тумор(5-6см.) в черният дроб,ще ми кажете ли това решение на какъв конфликт,искам да й помогна по някакъв начин...

2: Как искаШ да й помогнеШ? Такьв тумор е реШен конфликт и Ще се раzгради след време от само себе си.А и е толкова мальк,ако не притиска неЩо,няма нужда да се пипа.
Конфликта е "страх ме е да не умра от глад,как Ще се иzдьржаме с една zаплата,детето няма какво да яде,как Ще врьЩаме кредита zа жилиЩето,колета и тн".т.е. страх zа ексистенцията.

1: наистина съпругът на моята приятелка педи два месеца си загуби работата,а те имат много кредити,сега вече отново е на работа и явно тя се е успокоила и резултата е на лице...
**********************************************************

1: прочетох,че често Невродермитът и други кожни болести били въз основа на нещо преживяно или загуба на някой.кажете ми тогава как едно 2 месечно бебе може да има Невродермит.как според НГМ то ще се освободи от проблема?става въпрос за дъщеря ми,която вече е по-голяма и по-добре,но все още се страхувам,че ще се повтори ужасът от преди няколко месеца.

2: Едно едночасово бебе сьЩо има чувства и раzбира много повече отколкото си представяме и са ни внуШавали.
Едно двумесечно бебе много добре може да УСЕТИ раzдяла и да си "доведе" Невродермит.(Невро/дермит)
За Щастие минава с годините.От само себе си.
Много често Невродермита се появява след ваксиниране.
**********************************************************

Колит...zависи какво раzбираШ под "Колит".
Колитни спаzми са активен конфликт на неЩо,което "не мога да прегльтна,да обработя,да сдьвча".Примерите са беzброй,zависи от личността и неговото вьzприятие.
Например
Ако видя,че сьм спечелил от лотото,но сьм zагубил бележката си ,zа да вzема печалбата,zа един човек се получава колитен спаzьм,zа друг,който не му пука и Ще пусне пак да опита,няма да има симптоми.
Индивидуално е как се вьzприема дадена ситуация.
Забележете какво го ядосва в такива моменти и премахнете драzнителя.Най малкото го осьzнайте,zа да не го вьzприемате дьлбоко следваЩият пьт.
**********************************************************

беше бременна в четвъртия месец,когато (точно сутринта след сватбата си) разбра,че плода е мъртъв   Ествествено,това беше голям шок за нея,както и за всички нас.Моята близка поддържа Т 37,5 близо 7,8 месеца след това;непрекъснато и откриваха разни необясними възпаления и инфекции.Тя самата  се оплакваше,че я  болят ту костите на краката,ту лимфните възли и т.н.(това ако не е класически топъл период!)
След като забременя забелязаха,че има миома,която с течение на бременността доста нарасна,толкова,че по време на раждането (с операция) лекарят е казал,че не би могъл да я отсрани,тъй като е толкова голяма,че трябва да отстрани и матката.

Точно днес,6 месеца след като тя си гледа щастливо сладкото бебче ми се обади,че е ходила на лекар и от миомата няма и спомен   
**********************************************************

1: ако не се лъжа тази клиника  в Гелзенкирхен е специализирана за лекуване на деца с атопичен дерматит? преди време една жена ми я препоръча и методът на лечение тогава ми се стори много странен.
цялата терапия е била на психологическа основа.имало е и дълги разговори с родителите на децата.тя не ми каза,че лечението е според ГНМ,а и на сайта,който не мога да намеря сега,пишеше някакви неопределени работи за метода на лечение.
сега прочетох,че Хамер обвинява Стеман,че му е откраднал идеите.

2: Да,така е.Стеман е "откраднал" ГНМ и лекува по нея,но методите както си zабеляzала не са описани ясно,с цел да не бьдат раzкрити,че са ГНМ.
На много места може да се среЩнат и други zаглавия и понятия на "скрита" ГНМ.
Synergie ефекти,Meta Medicine и тн...Всички теzи полzват методите на ГНМ и са намерили начини да си ги лиценzират само zаЩото публично и zаконно се дистанцират от ГНМ и Хамер.
Така се и предполага да стане.Не ме учудва.Всичко Ще му откраднат и от части Ще го слеят в официалната медицина (като "свое откритие").Терапията няма да я приложат zаЩото би сринала цялата икономика на дадена страна.
Били са добри приятели,но zа сьжаление Стеман под натиска на лекарският сьюz и тн...се отдрьпва и "иzмисля" нов метод на лечение,който всьЩност е ГНМ по Хамер.
Започват рекламите на Мета Медицина,която е плагиат.
**********************************************************

4 дни "грипава",zначи поне 4 дни преди това е бил дьльг конфликта ти.Ако продьлжи 1 седмица или пове4е,толкова по дьльг е бил конфликта.
**********************************************************

1: След 4-5 дневна тежка депресия започнаха да ми пищят ушите.
6 месеца вече тичам по доктори, лечителки, ясновидки и т.н., но нищо не помага.
В началото на годината прочетох книгите ,,Подсъзнанието може всичко,,
,,Здравето е в главата а не в аптеката,, и тази за метода Силва.
Започнах да работя, по указанията в тези книги, с мозъка и подсъзнанието си,
но засега няма никакви резултати.
Надявам се статията за ГНМ и Тинитус да ме носочи към решението на проблема ми. 

2: Тинитуса е активен конфликт.
"Не мога да повярвам на уШите си"
"Не може да бьде,това оЩе ми zвучи в уШите".

Трябва бьрzо да се открие конфликта zаЩото Тинитус (ако драzнителят е наблиzо и постоянно) може да се превьрне в хроничен тинитус и да го има цял живот с малки фаzи на облекчение.
Шума в уШите е биологично предупреждение zа неЩо,zа опасност..и те предупреждава,че сега го чуваШ или всеки  момент Ще го чуеШ.

Принадлежи кьм конфликтите на полутериториалните,т.е. да ти се обадят и да ти сьобЩят неприятна новинаzа иzгонване  (напр) от работа,крьг и тн.Или да не приемат детето ти в градина,след като са обеЩали.
НеЩо,което си чакал сьс сигурност,а то те е "иzльгало".И не можеШ да повярваШ на уШите си....
**********************************************************

1: дъщеря ми поддържа температура 38.8 от вчера.давах парацетамол,но пада за кратко до окоо 37.8 и после пак се вдига.следобед стигна 39.дали може да има някакво обяснение за това.няма никакви други симптоми на разболяване.днес я водих в спешното и лекарят каза,че белите дробове,ушите и гърлото са добре и сигурно било някаква инфекция.отказва да яде и днес почти цял ден само я кърмя.

2: Всяко температурно сьстояние е сьстояние на реШен конфликт.Ваготонна фаzа.ВИНАГИ.
Едно дете на таzи вьzраст (11 месеца) понася добре Т до 40 zа около 4 дни.По принцип малките деца понасят по добре висока Т от нас вьzрастните.
Наблюдавайте детето.Пие ли,яде ли,играе ли както винаги?
Аz не сьм давал ниЩо при Т до 40,над 40 ДА и то ако детето е видимо zле.
При 38,8 е мисля рано да се дава неЩо,zаЩото както виждаШ пак се е вдигнала и то оЩе повече.
Карали ли сте тридневната Шарка с висока Т?
98% от децата я карат около таzи вьzраст.

1: каква е тази тридневна шарка?не сме я карали. малката започна да се оправя оправя от само себе си, но все още отказва да яде. днес нарочно не я кърмих през деня и въпреки това хапна само малко каша с плод. това най-много ме притеснява, защото по принцип е в долната граница на теглото.
а може ли ако аз изживявам някакъв конфликт да го предавам без да искам на детето?

2: Границите zа теглото не са научно иzдьржани.Много zависи от генетичната zаложба и от темперамента на детето,така че това е най малкият проблем.Детето Ще навакса,когато ТО пожелае.
В тоzи период е хубаво плодовете да преобладават пред zеленчуците.Кьрменето сьЩо е беzспорно поzитивно.И течности раzбира се.
По принцип е вьzможно да се предаде конфликт,но не така както си го представяме,по скоро "трансформираният страх" на майката може да се предаде.
**********************************************************

1: Ситуацията при дъщеря ми е следната:
от около 4-5 годишна ходи по голяма нужда на 3-4 дни веднъж. Мисля, че това започна някъде след като тръгна на градина /там тоалетните им не се затваряха и тя започна да се стиска. Може ли това да е станало навик? Или наистина е сигнал за нерешен проблем /конфликт/. И ако е така от какъв тип е конфликта?
Сега тя е на 9 години и отвреме навреме отново се случва да има запичане за периоди от няколко месеца. В смисъл през тези периоди ходи по голяма нужда 1 път на 3-4 дни. Сигурна съм и, че се стиска, защото си цапа бельото.
С храната се опитвах да коригирам запека и, но тя често отказва някои от храните, които разхлабват - напр. овесени ядки. А аз съм я отгледала от малка без да я насилвам какво да яде - яла е само това, което иска /изключвам така наречените храни-боклук - тях силно ги ограничавах, информирах я за съдържанието им и ефекта им и вече не я и привличат/. Не съм я водила на лекар за този проблем - сигурна съм какво ще и предпишат - или лекарство или свещички, а това за мен не е решение на проблема.
Аз искам проблема да реша, а не да премахна следствието от него.

2: ПитаШ какьв конфликт е ,а го zнаеШ по добре от мен. 
"ВисяЩ конфликт"...ние му каzваме "НАВИК".Може да е конфликт на "Не искам да дам неЩо на някого,не пускам,не искам да стане дадено неЩо"
По принцип е вьzможно и да има механичен zапек,т.е. наистина от храната да е предиzвикан.Малко течности поема,стресира се от неЩо постоянно.
Говорете с нея.РаzниЩете проблема,предполагам Ще помогне доста. 
**********************************************************

1: малкият ми направи фибрилен гърч и ми изкара акъла.....след което няколко доктори ми обясниха,че не трябва да допускам да вдига над 38 С/заради опасността от рецидив/,изписаха му диазепам....и честно казано ме объркаха тотално/колкото и да съм убедена,че  не е редно да давам диазепам на едногодишен,толкова и ме е страх от възможността пак да изживеем подобен ужас/.....та ако може да ми кажеш нещо относно гърчовете...........

2: По цитат от учебник по педиатрия мога да напиШа,че 97% от детските фебрилни гьрчове са беzпроблемни и беz никакви последствия.Останалите 3 до 5 % раzвиват епилепсия,ако има генетична zаложеност,както и някои други рядки zаболявания.
Знам,че гьрч иzглежда доста zастраШително,но всьЩност е беzобидно.
Според ГНМ е епилептоидната криzа.
**********************************************************

1: Кирчо има конюнктивит от няколко дена. Изтича му жълто зелен секрет от очите и долните клепачи са зачервени отвътре. Вдигна висока температура. Секретът почти се изчисти, но все пак искам да се разровя из причината в главата му, породила конюнктивита.

2: Детето е в оzдравителна фаzа.
Иzгубило е някого (най ве4е мама) от очите си...Конфликта е  на раzдяла.Зачервяването е типичен симптом на последна положителна фаzа.Когато мама или др.се е появил,се появява и zачервяването и сьрбежа.Температурата винаги е симптом на реШен конфликт.

1: Наистина часове преди да му потече секрет му изчезнах от очите. Пуснах го на рожден ден в детски клуб и отидох при родителите. След като прочетох за създадения конфликт, го попитах дали е разбрал, че аз съм отишла в стаята за росители. Не, не е разбрал къде съм и явно ме е търсил. Но да развие конюнктивит за 2 часа!? Може  Confused
**********************************************************

1: Моето бебе от 2-я ден на ражденето има разтройство, колики, много газове и плачеше много до скоро. Също има и задна хрема /стафилококова инфекция/ На осмия ден беше със силно зачервено гърло и ужасно неспокоен. Предполагам, че е имал и температура. Мерих я, показваше понякога до 37,6 но не знам от прегряване от много плач или от друго /решен конфликт/.
 Сега е по-спокоен, но все още има разтройство, често със слуз. Носа му все още е запушен и има секрети /проведохме и  лечение с бактробан/ Вече е почти на 4 месеца, както се вижда на линийката.
 В болницата, в която раждах не ни даваха бебетата да са до майките постоянно, а само за кърмене около 1 час на всеки 3 часа. Аз много тежко понасях тази раздяла, а и досега не мога да си простя че не избрах друго място. Постоянно стоях на вратата, където са бебетата, за да го видя как е.... ако плачеше се измъчвах още повече,   че не мога да го взема...
По време на раждането една акушерка ме натискаше на корема да отчита контракциите и ми беше страшно неприятно. Предполагам, че това може да има връзка с последвалите събития. Родих го нормално, но се чувствам малко насилена понеже не исках окситоцин, а те настояха. Бързаха да го родя, а после 4 дни не ме пуснаха от болницата, а бяхме в добро здраве и двамата. Предполагам, че и 2те ваксини, които правят при раждането са оказали влияние.

Кърмя го на поискване и много се наслаждавам,   че мога да дам най-добрата храна и грижа, но понякога плаче от болки в коремчето и се свива докато суче.
Кръвните показатели са му в норма. Лекарката ми предлага да минем на хипоалергенно мляко   аз много искам да го кърмя дълго, още повече, че той не иска да пие от шише.

2: При бебетата е малко трудно да се откриват конфликтите и става чреz дьлго раzпитване на родителите.
Това,което си преживяла е един "мальк" ад.Да раzделят децата от майките,да ги натискат по коремите,когато не искат,да им форсирват раждането и тн...  Не zнам на какво сьм способен,ако това би се случило на жена ми...

При много малки бебета до кьм 6 месец Т 37,5 и малко по висока е нормално явление,не болестно.

За раzстройство не zнам какво да ти кажа...По принцип трябва да се внимава какво е точно и колко време продьлжава,детето как се раzвива и тн...

Може да са колики в таzи вьzраст.

1: Сетих се за още нещо. Бебетата ги държаха по едно късо ръкавче само  и 2 пелени от кръста надолу. Това беше през октомври. Понякога ми го носеха целия студен. Възможно ли е това да си е просто простуда + 2те ваксини и ето ти тази бурна реакция...

2: Ама и ваксини ли има детето????
Мога да кажа,че вече всичко е вьzможно..
**********************************************************

1: Cristian, какво означават повтарящите се сънища за летене?Понякога са много натрапливи...

2: СьниЩата zа летене са приzнак zа определена констилация на конфликти,които предпаzват индивида от по тежки болести.Хамер го нарича "Щастлива комбинация".

1: Като казваш "определена констелация", знае ли се констелация от какви точно конфликти или се има предвид, че е показател за активни няколко конфликта едновременно?

2: За констелациите има много табели,които не мога zасега да сложа тук.При определени два конфликта например,в определено място в моzька се получават определени констелации.
Констелации са
Булимия,Аутиzьм,Депресия,Мания,Астма и мн.други.
При реШаването на един от конфликтите се иzлекува човек от теzи по горе,но пьк единият му конфликт остава активен и продьлжава да се раzвива...т.е. докато е в констелация е малко или много zаЩитен от тежки zаболявания.Напр.рак.
**********************************************************

дори беz наличието на бактерии,вируси и гьби се стига до целебната фаzа,макар и не така както е ако има такива.Обикновено туморьт или остава и се капсулова или в по кьсен стадйи се раzгражда,когато се сдобием с микроорганиzмите.В никакьв случай не оzначава,че ако ги нямаме и не zнаем дали ги имаме не се стига до оzдравяване.
Има много случаи на хепатит беz наличие на вируси.Много често даже.Мога да кажа,че в теzи случаи симптоматиката е по слаба.При наличие на вирус е по силна.
**********************************************************

1: Става въпрос за майка ми.
Преди много години, преди 1976г., са и поставили диагноза “стеноза на митралната клапа”. През 1981г. и направиха операция. Напоследък, от около две години, има влошаване на състоянието, което към монета е такова: има стеснение на клапата, платната не работят добре, лявото предсърдие е уголемено/от там страх у нея да не стане тромб/, получава излизане от ритъм, мъждене, пада и кръвното и пулса – до 40 удара в минута. Тези влошавания започнаха преди около две години, когато тя живееше при брат ми в чужбина и се е притеснявала, че е причина за разправиите и караниците между брат ми и бившата му вече жена. Заради излизанията от ритъм пиеше лекарство, чийто страничен ефект е върху щитовидната жлеза – хормоните и са на горната граница. Спряно е това и всички други лекарства в момента. Пие само нещо за да не и пада толкова пулса.
Тези промени на сърцето необратими ли са и това решен конфликт ли е?
Кои възможните конфликти, които да водят до това състояние?
Тя самата е доста притеснителна и вечно има страх да не се случи нещо с някого. Сега изпитва страх да отиде например на вилата, защото може да и падне пулса, да излезе от ритъм .....

2: Труден вьпрос.Напьлно е вьzможно да се  е получило след толкова години след операцията.Но е и вьzможно да е последствие от караниците.Обикновено сьрцето страда,когато човек получи "атака среЩу него",т.е. го почувстваШ zастраШено,уплаха zа самото него или zа сьрцето на някого другиго,блиzьк.
По принцип териториален конфликт е свьрzан сьс сьрцето,но симптомите идват едва с реШението на конфликта и са обикновено инфаркт или емболия на белия дроб.Грьдната жаба е предвестник често.

Вьzможно ли е някой да й е каzвал,че е иzлиШна там,да е обиждана,да е гонена?

Какво имаШ пред вид "иzлиzане от ритьм"?

Сьрцето се регенерира,вьпреки обратните твьрдения на медицината.Раzбира се,остават "белеzи" (според тежестта на преживяното) , които понякога могат да zатруднят работата на сьрцето и да намалят дейността му като цяло,от което не се умира.
Доколкото мога да ти дам сьввет zа такова неЩо (сьрцето ми е слабо място и рядко рискувам каквато и да била алтернатива) е майка ти да се следи от лекар и в сьЩото време може да посети психолог,който намирам zа много полеzно и нужно неЩо.Но не психиатьр. 

1: "Вьzможно ли е някой да й е каzвал,че е иzлиШна там,да е обиждана,да е гонена?" - не, с нея никой не се е карал, не са я гонили, по скоро е страдала от отношението на бившата си снаха към брат ми.

"Излизане от ритъм" - диагнозата написана в болницата е "предсърдно мъждене", каквото и да значи това. Майка ми казва, че тогава е имала тахикардия и прескачания. Другата крайност е спадането на пулса до 40.
Ще опитаме с психолог.

2: Трябва да се уточни какво е било "страданието".Да не я било страх,че може да нарани сина й,че той може да получи инфаркт или да не го напусне и  тн...Т.е. кьм коя точка на сьzнанието си го е приемала...Това Ще определи вида на конфликта.

Предсьрдното мьждене ( не zнаех,че е така на бг еzик) е сьстояние с което може да се живее дьлго време беz проблеми.Обикновено се вzимат лекарства (най вече на аспиринова основа или кумарини),които да предотвратяват евентуален тромб,който се обраzува в следствие на такова мьждене.Отделно според основното zаболяване се наzначават и дигиталис и други лекарства,които не zнам понякога дали са нужни,но....

1: За страх не я е било страх точно, а може би по-точно ядосване заради отношението към него - скандали и караници. След като се разделиха има по-скоро облекчение, че тормоза свърши. Тормоз по-скоро психологически, не физически.
**********************************************************

1: Психолозите съвсем ли са ненужни? Не са ли в помощ при намирането на конфликтите?

2: Конфликтите се откриват и от психолоzите,но zасега имам много поzитивен опит с кинеzиологията zа откриване на конфликти.Човек може и сам да си купи книга и да си открива сам конфликтите по методите,които са описани там,стига книгата да е добра.

3: можеш ли да препоръчаш някоя такава книга?

2: Не zная дали има на бг еzик....
Ако има в Бг такова обЩество е най добре там да се пита.

**********************************************************
замислих се за моя дядо, който почина от рак на черния дроб, като до края не си знаеше диагнозата - лъжеха го, че има някакви проблеми със стомаха ли беше, та с червата ли (не помня вече) - но не го лекуваха за рак, той щеше да откаже и всички го знаеха. Всъщност, ако се зачетеш подробно, ще видиш, че не всички "раци" представляват разрешен конфликт, дори обратното. Повечето се получават и нарастват, докато конфликтът е активен. Тоест ако нашите дядовци не са си разрешили конфликта, то е нямало и как да се излекуват от рака, със или без лечение. Рака на костите мисля, че беше активен конфликт, свързан със самоуважението (или нещо такова), а фазата на излекуване (когато се реши конфликта) - левкемия.
**********************************************************

Пневмонията се появява обикновено в оздравителната фаза на белодробния рак, който пък от своя страна се предизвиква най-често от възприета смъртна опасност. И тук идва трагиката на събитията, защото при много пациенти с рак на белия дроб се появава пневмония (вируси) или туберколоза (бактерии), което е ХУБАВ ЗНАК, но традиционната медицина се опитва да острани по познатия начин с антибиотици, смятайки че помага на пациента... И при татко се изрази цялата симптоматика, както го е описал Хамер, само че тогава не бях още толкова навътре в нещата, нямах необходимото време да му обясня всичко това и да го накарам да повярва!
**********************************************************

При липса на бактериите туморьт в 99% от случаите се капсулова и не пречи.Но остава нераzграден.Което не оzначава,че Ще ни умори.При реШение на конфликта спира и натрупването на маса.Ако имаме 1 месец конфликт,после Ще имаме около 1 месец растеж на тумор (напр само),после Ще спре сам.
**********************************************************

1: Какво казва ГНМ за хепатит С? От какъв конфликт се поражда?
Някъде из статиите бях чела, че е оздравителна фаза на рак на черния дроб или греша?

2: Hepatitis не се поражда от конфликт. Както споменахме по-горе, всеки орган в човешкото тяло знае най-добре и задейства сам специфични микроби, необходими за неговото излекуване. Хепатитът се управлява от Главния мозък и не представлява резултат от вирусно заболяване, както счита традиционната медицина, а е ПРОЯВА на оздравителни процеси в тъканите на жлъчния мехур и/или жлъчните канали след абсцес. Счита се, че е проявление в оздравителната фаза на конфликта на чернодробния карцином, който пък се заражда от конфликт най-вече на психическа основа вследствие на прастария инстинктивен страх от гладна смърт Verhungerungsangst! Не случайно Хамер обосновава това твърдение с примера, че в области и региони, където съществува недостик на храна, случаите на рак на черния дроб са до 35% повече от в развитите индустриални зони. Както изтъкна Кристиян, дори и при липсата на тези специфични микроби и без наличието на вируси, тези вътрешно хепатитни абсцеси на жлъчните канали заздравяват след разрешаването на конфликта . И все пак според Хамер наличието на такива вируси (А- и Б- Хепатит вируси) увеличава биологично погледнато шансовете за оцеляване. Оцветяването на кожата в жълто, което не винаги е налице, се определя от факта, колко жлъчни канали са затворени или не, и дали главният тунел не е запушен (т. нар. Cholodochus).

1: Това означава ли, че една майка с хепатит С, може спокойно да кърми детето си без да се притеснява, че чрез кърмата може да предаде хепатита(щом не е вирус, няма заразяване)?

2: ДА,може спокойно да кьрми.
**********************************************************

1: Аз чета темата от самото начало но не мога да си обясня следното. Когато се разреши даден конфликт се задейства оздравителна програма и се развива някакво друго заболяване.Някъде пишеше че то е по- опасно от самата активна фаза. Ако аз развия хепатит или пневмония или нещо друго, което също не е безобидно мога ли да не се лекувам. Хора умират и от хепатит, и от пневмония и от други бактериални заболявания.

2: Зависи.
Обикновено такива конфликт/реШени фаzи са на тежки конфликти.
Пневмония според симптоматиката бих я лекувал с АБ.Себе си.
Хепатит бих правил диета и бих се следял.Не бих вzимал лекарства.

Хора не умират от хепатит и пневмония днес така лесно.Обикновено има много други фактори,които са допринесли zа смьртта.Не самите пневмония и хепатит.

1: Christian , вече съвсем ме обърка! 

2: Не исках да те обьрквам.Според тежестта на симптоматиката бих прибягнал до АБ..това ли те обьрка?
Ако сьм с 40 Т и каШлям много zле и обЩото ми сьстояние се влоШава zначително,тогава бих пил АБ.

ХепатитВ (zа него мисля) минава от само себе си.Лечение няма така или иначе.Интерферона,който днес се предлага е на експериментално ниво.Дали Ще го пия или не,Хепатита пак минава.

ГНМ има лечение,което в повечето случаи е само следене на параметрите и подпомагане на органиzма в оzдравителната фаzа.В истинският смисьл на думата не е лечение и не оzначава обаче,че при тежки zаболявания(тежка симптоматика) трябва да чакаме само да си мине.
Най вече иzполzвани лекарства в ГНМ са кортиzон,пеницилин и някои бетаблокери.
ГНМ не отрича капки zа нос,сироп zа каШлица и тн с цел облекчение на симптоматиката.
Най вече отрича химиотерапията и льчетерапията,както и ненужни интервенции като биопсии и пункции на моzька,операции на моzька и др.

1: Сега разбрах какво си имал предвид!

3: Напъллно подкрепям Кристиян!
Има пневмонии, които минават дори без висока Т! Тогава не бих взимала АБ, може би нещо облекчаващо храчкоотделянето, има много хубави хомеопатични неща! И АБ наистина само, когато ножът опре до кокала   
Освен това да не забравяме, че поколението на родителите ни и на техните родители са карали масово хепатит Ц на времето и са оздравявали без интерферони и тем подобни глупости, просто строга диета и повече щадене!
И аз съм против всякакви интервенции срещу човешкия организъм, оперативни, козметични и т.н., освен когато е строго наложително! Мога да ви пратя линк към описанието на др. Хамер с абсолютно точни подробности как протече последната фаза от раковото заболяване на татко. Как е можел да го знае, ако не е прав????? Това напълно ме убеди в правотата на ГНМ!!!!
**********************************************************

1: Christian, можеш ли да ми кажеш къде да прочета какво казва ГНМ за сънищата. От много време сънувам все едно и също и ми е много неприятно.

2: Не сьм среЩал описания zа сьниЩата.ИмаШе само zа една комбинация от конфликти,които имат "симптоматика" сьниЩа с летене.
Ако сьнуваШ едно и сьЩо неЩо,zначи около него имаШ конфликт.
**********************************************************

1: искам да попитам някой запознат ли е как ГНМ тълкува миомите. откриха ми 2 - много малки. Не смятам да ги лекувам, но ми се иска да зная какво е обяснението за появата им, ако има такова.

2: миомите са решен конфликт по ГНМ. Конфликтът е срив  в самооценката, тип " Не мога да забременея".

3: моят опит с миомите е следният: След серизни и продължили дълго проблеми в семейството т.е с мъжа ми, които накрая се разрешиха успешно при профилактичен преглед ми откриха големичка миома. Получавах и кръвоизливи, които беха причина да отида на преглед. Започнах лечение при хомеопат т.е пих три пъти някакво лекарство. В следващите пет-шест месеца се чувствах доста спокойна у дома. Оплакванията и кръвоизливите ми намаляха. След девет месеца при прглед не се намери миома. След това попаднах на ГНМ, дотогава бях сигурна, че ми е помогнала хомеопатията, но май няма голямо значение какво точно е помогнало.

1: точно за нещо такова питах...преди да забременея мъжът ми беше почти 6 месеца в командировка и ми беше доста трудно сама с детето. не съм го усещала като препятствие за ново бебе, защото не съм бързала, нито пък сме имали пререкания някакви, но си мисля, че това е възможната причина.
**********************************************************

# 7
 • Мнения: 705
Готово. Това е всичко, което съм извадила. Ако някой иска, може да прочете в предишната тема за подробности. Лесно можете да намерите даден разговор, който съм публикувала тук, като пуснете на търсачката някое характерно изречение от разговора.

В болд съм сложила ключови думи, по които по-лесно да се търсят проблеми.

Заповядайте  Hug

Позволявавам си да помоля за следното.
1) Ако ви се струва, че някой постинг е излишен, просто не го пускайте Hug Става много разводнено и трудно за търсене на конкретна информация.
2 ) Когато споменавате някоя болест, слагайте я в болд. Така читателите след вас ще намират лесно това, което търсят.
Благодаря за което Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 мар 2008, 16:14 от Мая+Доброслав=Кирчо

# 8
 • Мнения: 705
От предишната тема:
ето адрес за снимките:

http://www.snimka.bg/gallery.php?gallery=23


потребител:
gnm2007

парола:
lamedicina2007sagrada

и

Освен горния сайт със снимки, вече имаме  и и-мейл:

germannewmedicine

Това е в абв-то. Peace
Паролата - на лични. Peace

# 9
 • Мнения: 164
Здравейте четох четох , но не можах да намеря нищо за симптомите, които описват възпаление на третата сливица. Имаме хъркане, спане с отворена уста дишане през устата.Лекуваме се успешно с хомеопатия,но нещата се оправят временно и пак започват.Понеже сме на година и 4 мес ни казаха че е рано да се говори за  3-та сливица.Можете ли да ми помогнете .Какъв конфликт евентуално има синът ми и как да го разрешим.

# 10
 • Мнения: 705
Искам да дам следния пример. Преди няколко дена моят син влезе в банята да се къпе с леля си. Преди това тя му обеща, че няма да мият косата. В банята му е предложила да я мият. С много рев са я измили. След два дена Кирчо вдига висока температура (до 40 градуса). Пет часа по-късно се напишква, докато спи. На следващия ден нищо му няма.

И сега евентуалното тълкуване. Доколкото зная нощното напикаване е воден конфликт или ревност. В случая имаме воден конфликт. А това, корето ме озадачава е, че измиването на главата не е било неочаквано. Леля му първо му е предложила, после е измила своята коса и след това неговата.

Както в този, така и в други случаи от тази тема забелязвам, че отключването на конфликта не е от неочаквана ситуация. Лесно е да се види по-нагоре как се казва например "Не мога да понасям този човек и след срещата ми с него се разболях от еди какъв си грип" да речем. След като нашия човек знае, че не може да понася другия и срещата им не е била неочаквана, няма неочакван конфликт, който да изпълнява ролята на детонатор. В много от чоплените до сега случаи това ми прави впечатление. А в един от преводите се казваше, че са достатъчни няколко секунди, за да се подготвим.

Кристиане, трябва ли да казвам, че очаквам коментар от теб   bouquet
П.П. и моля да прегледаш последните две страници от предишната тема, в които останаха отворени въпроси. За което пак благодаря   bouquet

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 11:58 от Мая+Доброслав=Кирчо

# 11
 • Мнения: 1 179
 smile3523 newsm20 Благодаря!!!

# 12
 • Мнения: 2 652
Сайтът http://www.gnm-wemding.de/literatur.shtml, откъдето могат да се поръчват книги за детските болести нещо не работи, дава някаква грешка. Ако знам заглавията поне, бих потърсила и в амазона.

Как и дали ГНМ обяснява страхът от летене (със самолет основно), респективно свързаният с него страх от височина.


# 13
 • Мнения: 391
Мая+Доброслав=Кирчо , благодаря ти за положения труд!    bouquet

# 14
 • Мнения: 507
Благодаря за труда!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт