Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

  • 34 479
  • 292
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 6 777
Fior,възхитена съм от тортата.Абсолютно майсторство  Peace .И определено не си  #Crazy ,щом като правиш всичко с удоволствие.
А вафлени кори мисля,че се продават в "Новажел" .Ако се не лъжа Скарлет беше правила торта с една кола и спомена,че е купила такива кори от магазин "Торнадо" в Пловдив.Дано само не те подвеждам с грешна информация.   bouquet

# 271
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
2в1, там са направо готови плаки за отгоре, а не такива с които можеш да си направиш цяла вафлена торта. Поне аз така си мисля  newsm78

# 272
  • UK
  • Мнения: 1 351
 Здравейте момичета  Hug
 Поздравления за прекрасните торти...
 Та имам една молба  Praynig В края на месеца ще правим кръщене на малкия и искам да направя торта с чаршаф, та бихте ли ми дали идеи как да я украся, че нищо не ми идва на идея  Embarassed

# 273
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Мегита, тук има няколко семпли торти точно за кръщене. Може и да потърсиш като напишеш christening cakes в google

# 274
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Момичета, минавам само да се похваля с какви красоти за тортоправене се сдобих днес - подскачам от радост направо:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=60
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&view=1&photo=65

# 275
  • Мнения: 484
Asti,пропуснала съм поста ти със страхотната ти торта!А розите са чудни!  bouquet

# 276
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
neleto, много приятни торти. Изчистени и с много хубави цветове  Simple Smile

# 277
  • Мнения: 2 185
Момичета, минавам само да се похваля с какви красоти за тортоправене се сдобих днес - подскачам от радост направо:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=60
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&view=1&photo=65
Честито, със здраве да си ги ползваш, много вдъхновение ти желая   bouquet
Аз пък влизам да се похваля, че днес случайно в една книжарница си открих много готина книжка с много идеи за торти и фигурки от фондан , ето я тук http://www.oztion.com.au/vshops/previewpic.aspx?itemid=3227057&a … picnum=1&#pic на 7-то небе съм  Heart Eyes
Поздравления на всички за прекрасните творения, та чак по 2-3 наведнъж правите  Shocked, как успявате не знам   bouquet

# 278
  • София
  • Мнения: 1 163
Страхотни торти сте направили и продължавате да правите, а тази на Fior е уникална.
Джемма, Clairette честити придобивки!


# 279
  • Мнения: 1 117
Asti много добър и сполучлив първи опит. Simple Smile Поздравления , а за разликата между Варната и готовата моделираща маса, наистина е огромна  Wink

Neleto , тортичките ти са страхотни  Simple Smile

Момичета имам питане  Simple Smile
 Брат ми ме помоли да му направя торта за 30 човека за рожденният ден. Ще си опека пандишпанови блатове, но за крема не искам да е сметана , /аз съм скарана с маслените и ги използвам само за мазане Wink/ и се спрях или на домашен млечен , или на пудингите на Йоткер, но дали се връзват с желатин? Не искам крема да потича отстрани по блата , искам да си стои стегнат. Или, е по-добре да смеся разбита сметана с млечен крем , или пък с Йоткеровия?
Приемам всякакви съвети и предложения Hug

# 280
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Момичета имам питане  Simple Smile
 Брат ми ме помоли да му направя торта за 30 човека за рожденният ден. Ще си опека пандишпанови блатове, но за крема не искам да е сметана , /аз съм скарана с маслените и ги използвам само за мазане Wink/ и се спрях или на домашен млечен , или на пудингите на Йоткер, но дали се връзват с желатин? Не искам крема да потича отстрани по блата , искам да си стои стегнат. Или, е по-добре да смеся разбита сметана с млечен крем , или пък с Йоткеровия?


Защо не направиш муса на Tannita? Той не е маслен Wink
И аз наскоро бях дала предложение за крем който не се разтича и е без желатин
За голяма торта за 30 души бих използвала следното кол-во продукти
300-400 (3 пак от 125гр.)гр. сирене крема
250-300 гр. масло
300-400 мл. течна  сметана.
Ще го опиша пак накратко (важно е всичко да е стайна температура)
сиренето се разбива с маслото и с пудра захар (всеки си преценя сам количеството) и ванилия. Сметаната с пудра захар се разбива да стане доста гъста, след което се добавя с лъжица към другия крем. Бърка се вече с лъжица. Стяга от маслото и няма нужда от желатин, а не отава натрапчивия сметанов вкус заради сиренето крема  Wink

# 281
  • Мнения: 6 442
Neleto,много нежни тортички-май само си търсиш повод да направиш някоя!Направо нямате умора,момичета  Laughing

Джемма,Clairette,честити ви придобивки!
Джемма,разясни,моля те,на по-некомпетентните за какво точно е това на втората снимка? Rolling Eyes

# 282
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
Момичета, минавам само да се похваля с какви красоти за тортоправене се сдобих днес - подскачам от радост направо:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=60
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&view=1&photo=65
Мога ли да попитам от къде се купуват тези фигурки?

# 283
  • Мнения: 4 358
Добър вечер момичета. Що не си лягам ами пак торти гледам и пак съм заровена във Готварския #Crazy
Neleto - страхотни свежи тортички си спретнала. Каква хубава изненада за бременна жена - страхотно да и подариш торта.
Джемма - страхотни тортоправещи пристособления. Да са ти честити и скоро дане се похвалиш какво спретна с тяхна помощ.

# 284
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Момичета, минавам само да се похваля с какви красоти за тортоправене се сдобих днес - подскачам от радост направо:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=60
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&view=1&photo=65
Мога ли да попитам от къде се купуват тези фигурки?

Ей от тук:
http://www.cakedecoration.co.uk/merchant.ihtml?id=60&step=2

Грозно пате, за кое по-точно питаш? Ако е айсинг скулптора- много е готин, има 64 елемента, могат да се правят различни комбинации от елементи и с тяхна помощ да се оформя тортата отстрани с крем.Тоест придава определен релеф на крема.

Общи условия

Активация на акаунт