За правата на децата ни!-тема 3

• 65 699
  • 786
  •   1
Отговори
# 255
При 30% ТЕЛК освен училищна стипендия друго нищо ,даже и двойни детски не се полагат!
А при 51% всичко ,което е било и преди навършване на 16г.+ учищната стипендия.
Писах ти и на лични!

# 256
  • Русе
Тук пак не мога да се справя с изтеглянето,но прочетох,че се изисква молба и документ,доказващ инвалидността.За % никъде не се спомена.Надявам се да не я лишат от тези 20 лв 16 годишната девойка.Писах и в другата тема за правата на децата ни.И още нещо-не мога да разбера как се смятат и сумират %.За...50%,за друго 10%.И крайният процент инвалидност става 51.Вчера пак така-за.....20%,за......10%.Краен резултат 21%.Разяснете ми.

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 13:50 от otmiana-Diana

# 257
  • Русе
Една крачка си преди мен LaughingЗначи обжалваме!

# 258
  • густо майна Филибето
Тук длъжността Социален асистент е по общинска програма и тъй като по принцип трябва социалния асистент да обслужва двама души за минимална заплата, за родители са го направили половин работен ден за собственото дете. Същото могат да правят други роднини на детето, а и не само, стига да са избрани от родителите, като заплатата е 100лв.Минах интервюто, доколкото разбрах успешно Grinning Сега чакам да се определят дните за обучение и после - да бъда назначена.

# 259
При 30% ТЕЛК освен училищна стипендия друго нищо ,даже и двойни детски не се полагат!
Детето ми е в първи клас, полага ли му се такава стипендия?

# 260
Тази степендия се дава на деца завършили основно образование ,навършили 16г. и ТЕЛК,независимо от % инвалидност! Peace

# 261
Тази степендия се дава на деца завършили основно образование ,навършили 16г. и ТЕЛК,независимо от % инвалидност! Peace
Ясно, благодаря, реших, че отново нещо съм пропуснала.   bouquet

# 262
имам въпрос ако детето посещава дневен център,а аз по4на работа и съм ла ще ми спрат ли парите за придружител?
Какви пари за придружител,нали не си ЛА newsm78
Никъде в закона за ЛА не пише,че детето трябва да е все у дома-  bouquet

# 263
Здравейте!
Аз пак имам въпрос към вас, тъй като "компетентните" в соц. не успяха да ми отговорят.
Датата на издаване на ЕР е 16,10,2008г., датата на инвалидизация е 03,11,2003г. Следва да ми бъдат изплатени три год. на зад- до тук добре.Днес ми се обадиха да си подпиша и получа заповедтта. Оказаха се 2 бр. на едната от м 11,2005 до 09,2008г. там са 35 месеца. На другата 10,2008г.Моя въпрос е: м 10,2008 е датата на издаване на ЕР, което значи, че от този месец трябва да започне плащане, а 36м. на зад е от 09,2008г. до 10,2005г., а те са ми я пуснали до 11,2005г. Или се получава 35м. на зад и 1м. нов, който не би трябвало да влиза в 3- те години . Права ли съм?
от м. XI 2005- XII 2005                - 2 месеца
от м. I 2006- XII 2006                  -12месеца
от м. I 2007-XII 2007                   -12месеца
от м. I 2008- IX 2008                   - 9месеца
Общо стават 35 месеца, а месец X 2008 е новия и не би следвало да влиза в 3-те години на зад. Факта, че е на друга заповед говори сам по себе си. Моля ако някой е имал такова плащане да ми обясни

# 264
Ако някой е запознат моля да ми обясни ,какви права ,повече  от здравите деца,има синът ми с ТЕЛК-50% степен на интеграция???Или всичко е поредния театър-дават ти 156лв. и двойни детски и се опитват да забравят,че си жив.Той е с астма с тежко протичане.

# 265
  • в полите на Балкана
Повече хора с увреждания говорят евтино по телефона
http://news.ibox.bg/news/id_1544920379

# 266
Мамо Раче, мерси за информацията  Hug
Не пише само че, колко ниски да са доходите  newsm78. Ако някой разбере нещо повече да пише  Peace

# 267
Прочетох и аз това инфо за БТК, обадих се на една мама, която до сега не можеше да се възползва от план инвалиди на БТК, че детето е с 80% ТЕЛК, казах да провери, ако има инфо ще го споделя тук Peace

# 268
Здравейте на всички майки!Аз съм от Хасково и искам да пиша за проблема на моите родители.Имам брат на 29 г.който е 100%инвалид с диагноза ДЦП,нито може да говори,нито може да се движии да се храни сам ,винаги трябва да има човек до него който да се грижи за него.Моят баща сега е безработен и се грижи за брат ми,а майка ми работи като пощальон.ОТ миналата година насам му се отказва правото да бъде личен асистент ,затова че майка получавала 200лв заплата.Миналия месец пак беше подал документи за личен асистент и сега пак получи отказ от социалните. #Cussing out От социални грижи дошли в къщи за оглед ,видяли че брат ми е (хич не ми е лесно да го пиша )жив труп ,и знаете ли за какво се захванали ,затова че прозорците били PVC дограма  #2gunfire ,кажете ми това не е ли е поредната тъпотия?Те се подиграват направо с моите родители  newsm78 ,то е очевидно че брат ми неможе без  човек да него.Ако може някой да ме посъветва към кого да се обърнат ще съм му много благодарна,ааа забравих още нещо да напиша ,сега мама е решила да пише писмо до ВАЛЯ АХЧИЕВА и да я помоли да дойде в къщи да направи репортаж ,за да види цяла БЪЛАРИЯ какви са социалните грижи в ХАСКОВО и как се подиграват с тях.Мили мами ,аз като майка на две деца и като кака на болен брат ви моля кой каквото знае за програма личен асистент да ми даде съвет какво да правиме,предварително ви благодаря.Лека вечер Praynig Stop

# 269
Здравейте , искам да ви питам вие представяли ли сте удостоверение в социалното  че децата ви през тази учебна година посещават училище.Лично аз такава бележка  представям само когато попълвам молбите но не и  през новата учебна година днес ми  връчиха решение че се прекратяват поради тази причина и се налага нова молба  изобщо със всичките му процедури. Казаха ми че било нещо ново  изобщо имах чувството че днес ще ги избият тези в социалното безгрижие  бяхме толкова много хора все с тези проблеми и всеки недоумаваще  поради какви причини се спират детските.Моля ви кажете  и при вас ли е така или само на местна почва.

Общи условия

Активация на акаунт