ИЗРАЕЛ 6

• 43 705
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
   Момичета , ето малко снимки от днес :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238897

Оказа се , че в този парк е забранено да се карат велосипеди и тракторони, та сложихме тракторона на малкия и отидохме в нашия парк с големите палми (градската градина) , от  който много пъти съм пускала снимки.Поне беше сянка.В този новия парк  едни малки дръвчета и  млади палмички....едно слънце се облещило ...  ooooh! Като се раззелени ще стане много добре там.До него има тенис кортове и една детска фитнес  зала.

# 151
аз тъкмо мислех моят докторат да бъде на тема свързана с библията и старобългарската литература.Но темата ще е много обхватна и малко ме страх,ще видим до края на месеца ще реша окончателно

Хубава тема - ако имаш нужда от помощ свиркай - все пак каква спец. завършваш ???

# 152
Добро утро, момичета!

Очертава се хубаво време и днес ! Лек ден!

Лабриут , хубава информация свързана с  темата някак.Покрай Песах и християнските празници.Интересно е.Браво!

# 153
Момичета черпя, днес ставам на 30 години  Hug

# 154
опа...израелките Heart Eyes,

не съм писала скоро,щото незнам какво /не съм много навътре в израелските неща/ но затова пък от вас разбирам много неща. Peace

Ханд , хапи бърдей   bouquet Хубави години навършваш, жива ,здрава и щастлива!

Петя ,хубави слънчеви снимки пускаш.Тук при нас едно дъждовно,мрачно....аман вече. Приятни събирания и разходки с мама,веселяци сте вие хубаво ще си изкарате . Simple Smile.....а какво си пиете като сте събрани ? дайте идеи и на нас. Simple Smile

# 155
Кока Кола , к'во   Mr. Green Hug

ЧРД, ханд!

bouquet

# 156
Да знаете , нещо немога да виждам личните съобщения (кутията ми е почти празна).Незнам какво става....затова тук да си кажа....виждам , че съм получила 1 ново съобщение , но като отворя - само старите.Освен това все ми се отваря форума от 17 април !! Сега сме 21 ...зациклена работа.

# 157
Ами аз съм завършила бг.филология и продължавам по специалността си.в момента събирам всякакви материали ,свързани с библията и старобългарската литература.

# 158
  • София-България, Израел - където си поискам
         Ч.Р. Д hand !
newsm59 newsm59 newsm59

# 159
Ч.Р.Д. на  HAND  (малко късно но от сърце)

айде живa и здравa и всичко което ти пожелаят съфорумичките го добавям към мойте пожелания

# 160
  • T"A
hand,  nbirthday  party023 Gift

(родена си на една дата с мъжа ми, за това закъснях с пожеланията си) Simple Smile

Много щастие, здраве и любов и да си заобиколена все с положителни хора  party002
Как е да посрещаш рожден ден вече като майка? Grinning

# 161
Момичета как изкарахте празника,пуснете малко снимки.

# 162
  • T"A
Криси, при нас празникът мина горе-долу както при Петя - пяхме, четохме (мен пак ме освободиха от тази работа, но пък и нямаше упреци Simple Smile), след това ядохме като че ли ни беше за последно и мъжете изпозаспаха на канапета и фотьойли, дори по земята.... Прибрахме се много късно от празника - към 2:30-3:00 през нощта, защото останахме да помогнем с разтребването. Иначе на домакинята би и било много тежко - голямо семейство е, много хора; дори и това, че тя не готви всичко сама, а всеки от гостите донася или салата, или десерт, или пък нещо друго - но пак остава да се разтребва - 3 пъти пуска миална машина жената, представи си колко прибори и чинии е имало  ooooh!

В новините съобщаваха, че 500 000 израелци са резервирали полети за чужбина по време на празника, а около 200 000 - екскурзии вътре в страната - голямо движение е по празниците (особено за семейства с деца, които нямат избор, защото градините и училищата са във ваканция)  Crazy

А снимки не сме правили, може би на втория празник (последния ден от Песах е седмица след първия ден и тогава пак се реди празнична трапеза)

Разказът на Labriut ме подсети да дам един линк с презентации на снимки:
Посрещане на Цветница в Ерусалим  - http://www.guyshachar.com/Jerusalem_Palm_Sunday_Guy_Eng.pps

Ако горният линк не ви се отваря, пробвайте тук:
http://www.guyshachar.com/pps_dl.htm#snow

В по долната част на списъка с презентации, пише Holidays, Religions and Pilgrimage и там ще намерите Palm Sunday in Jerusalem - Commemorating Jesus entry into Jerusalem - Easter - 4/4/2004
 Simple Smile

Има и други хубави снимки на същия фотограф - Гай Шахар се казва, дано ви харесат  Peace

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 14:56 от Mentha

# 163
 Момичета, то Песах  е една вечер празник за посрещането.После дни наред сме в празнично настроение и отпускарско, защото не се работи.На мъжо се събраха 10 тина дена  вкъщи.Прес 10 мин. е гладен  Crazy и все иска да го лигавя.Ту му се дояде плод , после пък кафе .После гладно - мръвка с нещо си.После пък ядки , семки.После пък да си заслади нещо.Само се мести от  хола на компа и разпуска .Това с изключение на излизанията де.Не че  само ядем и спим  hahaha и лежим.Вънка е жега мор.Климатика работи, затворили сме се и чакаме довечера да се захлади да идем до Градската градина - има шоу , концерт.Общината пак се е погрижила добре - наредили са едни столове  , има сцена ...нали знаете ....концерт.Освен това  са вечери на изкуството и ще има сигурно  нещо като скулптори, картини ... Ще идем надвечер по хлад да се разходим ....много е красиво , а и край водата в градината е прохладно.Иначе сега сме се  скрили от жегата , гледаме ТВ , ядем , пием и пак  същото редуваме  hahaha От време на време кафе Rolling EyesКолко пъти мих кафеварката и зареждам миялната машина.А моя ми вика - горката   ooooh! 10 дена съм в отпуска  ooooh!
  hahaha Mr. Green Такива работи .....Утре  го дават още по-мор жега .Размина се тия  дни Мъртво Море ....Ще дебнем по-хладен ден.

До скоро ви!

# 164
  • T"A
Пете, мъжът ти е късметлия с 10 дни ваканция  yes

Иначе официално почивни са първият и последният ден на Песах - което сега се пада в неделите (ерев хаг в събота спестява и половин ден почивка за съжаление Sad). Останалите дни от седмицата са почивни само за държавните институции и за образованието. Който си взима отпуска заради децата, тя е неплатена отпуска, а в службата на половинката ми има много хора, които си идват на работа с децата  Simple Smile На местата, на които аз съм работила, не се допускаше такова нещо, но в неговата фирма много държат да покажат, че са едно голямо семейство и дори е имало години, в които са отделяли стая за деца или пък са правили базари със забавления на първия етаж на фирмата Party Друг положителен елемент е, че дават щедър подарък за празника - не само на Песах, и на другите празници  Sunglasses Аз на две от работните места, които смених, получавах скромно бутилка вино, а той получава нещо като кредитна карта, заредена с определена сума, с която може да се пазарува в един куп магазини (нещо като гифт карт, но за много магазини). Други работодатели пък дават шай лахаг (=подарък за празника) вид купони за пазаруване на определена стойност. Изобщо е хубаво като има празници в Израел newsm03 веселба newsm10

Общи условия

Активация на акаунт