РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 263 563
  • 788
  •   2
Отговори
# 405
  • Мнения: 487
Каr4ita много добре звучи тази унгарска салата - записах я.

# 406
  • Мнения: 34
 дали някой собственик на ресторант няма да се излъже да изтипоса тук целото си меню (с рецептите разбира се). Супер ще стане.  box

# 407
  • Мнения: 34
никой ли няма да допълва мммммммммммммм страхотните рецепти за пицата на "Верди", кашкавалчетата... Thinking

# 408
  • Мнения: 6 390
само запис... големи вкусотии видях  Sunglasses

# 409
  • Мнения: 1 461
Здравейте момичета
пускам рецепта за едно много вкусно кремче

Крем Милена



100 гр. сладкарска сметана
200гр. цедено кисело мляко
3 с.л.  захар или пудра захар
50гр.натурален шоколад или кувертюр
3,4 супени лъжици олио
за по добър вкус може да се смеси 50 гр. натурален шоколад с 2 по малки супени лъжици или една голяма супена лъжица сладкарска или готварска сметана каквото имате под ръка  Peace


Сметана се разбива с захарта  до сгъстяване прибавя се цеденото кисело мляко и се разбива на бавни обороти с миксера .Шоколада се разтапя на водна баня с олиото ,след като сместа е готова се слага в една чаша лъжица крем  и малко от шоколада пак лъжица крем и отново малко шоколад. Шоколада може да се сложи по стените на чашката , кремчето е много приятно може да смеси с плод става и за торти  Peace



аз лично си изцедих сама млякото като използвах 6 кофички по 125 гр.  



още малко снимки от приготвянето на крема


Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 15:33 от Кари_

# 410
  • Мнения: 5 453
kar4ita, много благодаря за рецептата, ако знаеш от кога я издирвам  Hug

# 411
  • Варна
  • Мнения: 1 887
kar4ita, много благодаря за рецептата, ако знаеш от кога я издирвам  Hug
И аз така. Преди 13-14 години за пръв път ядох крем Милена в кафе "Париж", на бул. Приморски. Никъде е съм яла толкова вкусно приготвен крем от тогава. Ще го приготвя по тази рецепта и ще кажа дали е същият  Peace

# 412
  • Мнения: 506
от както слагам на мусаката сминдух се доближи повече до ресторанстката Peace

# 413
  • Мнения: 1 271
Карчита, за кремчето ми  е въпросът-става ли достатъчно стегнат(искам да го пробвам в комбинация с едни нови блатове, за торта), ако ли не да добавям стабилизатор за сметана или желатин?  newsm78

# 414
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
никой ли няма да допълва мммммммммммммм страхотните рецепти за пицата на "Верди", кашкавалчетата... Thinking
има ги,поразрови в началото на темата. Heart Eyes

# 415
  • На небето
  • Мнения: 5 530
kar4ita, много благодаря за рецептата, ако знаеш от кога я издирвам  Hug
И аз така. Преди 13-14 години за пръв път ядох крем Милена в кафе "Париж", на бул. Приморски. Никъде е съм яла толкова вкусно приготвен крем от тогава. Ще го приготвя по тази рецепта и ще кажа дали е същият  Peace

Аз от него правя, бисквитено руло, редя крем и бисквити оставям в хладилника за няколко часа и режа по диагонал. Ползвам и за торти и други сладки и десерти с пълнежи.

# 416
  • Мнения: 1 461
silrai   мисля че крема е стегнат ,аз лично си цедих сама млякото сложих го вечерта и на другия ден беше станало като сирене след като го смесих с разбитата сметана  си стана стегнат крем много приятен на вкус  Peace
Този крем е от варненските сладкарници

# 417
  • Мнения: 5 173
Т. к. нямам кантар, може ли да ми кажете колко квадратчета са 50 гр натурален шоколад?

# 418
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Т. к. нямам кантар, може ли да ми кажете колко квадратчета са 50 гр натурален шоколад?
половината на 100 грамовия Mr. Green

# 419
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Оу за крема Милена.... Аз забравих да кажа, че го правя с обикновен течен шоколад, понеже в къщи никой не обича натурален шоколад. И съответно не слагам захар.

Общи условия

Активация на акаунт