РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 263 625
  • 788
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 5 173
Т. к. нямам кантар, може ли да ми кажете колко квадратчета са 50 гр натурален шоколад?
половината на 100 грамовия Mr. Green
ooooh! аз си мислих, че е 125, затова hahaha.

# 421
  • Мнения: 746
  bouquet

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 22:16 от Шанс

# 422
  • Русе
  • Мнения: 410
Дайте рецепта за ресторантска мусака , съвсем друг вкус има?
Белият сос на пълнени чушки и сърми също ме интересува?

Хайде и аз да кажа за мусаката - научи ме да я правя един готвач, който е завършил ТОХ, а след това работи по корабите.

Запържва се каймата /аз правя с 1 кг/ заедно с 1 гл. кромид лук. Преди да се свали от котлона слагам подправките - червен пипер, чубрица и черен пипер.
В тава слагам нарязаните на дребни кубчета картофи, смесвам с каймата и лука, прибавям 250 мл. доматен сок и малко вода /така че да не се покрива напълно сместа/ и пека във фурната докато изври водата.

ЗАЛИВКАТА, която според мен е най-важна, за да се доближи вкуса до ресторантската
На котлона в тенджера се налива половин водна чаша олио /значи около 100 мл/ не мога да кажа тоно, започва да се сипва брашно, което да се запържи в олиото, но брашното трябва да попие олиото /а не обратното/,т.е. става нещо като топка и към него вече започва да се налива постепенно прясно мляко и се бърка /както си варите крем/. Отива приблизително 1 литър прясно мляко. Консистенцията, която трябва да получите е като на крем, малко по-гъста. Прибавя се щипка сол и 1 жълтък, който се разбърква в крема. С така получената заливка се залива мусаката и се пече до готовност.

# 423
  • Мнения: 580
Карчита,тортичката ти е великолепна-днес я направих и я нападнахме още преди да стегна  Blush страхотн е .Един   bouquet и от мен !!!!

# 424
  • Мнения: 519
  Ми не се отваря тази тортичка  Crossing Arms

# 425
  • в резерват
  • Мнения: 3 722
Крема Милена стана страхотен  Peace

# 426
  • Варна
  • Мнения: 522
Не съм следила от начало темата,така ч е може и да съм пропуснала.
Срашно харесвам панираните кашкавалчета на ХЕПИ.
Знае ли някой , как се прави панировката.

# 427
Не съм следила от начало темата,така ч е може и да съм пропуснала.
Срашно харесвам панираните кашкавалчета на ХЕПИ.
Знае ли някой , как се прави панировката.

Поне първият пост да беше прочела.

# 428
  • в резерват
  • Мнения: 3 722
Не съм следила от начало темата,така ч е може и да съм пропуснала.
Срашно харесвам панираните кашкавалчета на ХЕПИ.
Знае ли някой , как се прави панировката.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.0

# 429
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
 Simple Smile

# 430
  • Мнения: 1 461
Крема Милена стана страхотен  Peace

много се радвам че ви е харесал крема  Hug

denik радвам се че ви е харесала тортата  Hug

# 431
  • Варна
  • Мнения: 522
Не съм следила от начало темата,така ч е може и да съм пропуснала.
Срашно харесвам панираните кашкавалчета на ХЕПИ.
Знае ли някой , как се прави панировката.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.0
Да но това което предлагате няма нищо общо с панировката на сиренцата и кашкавалите на Хепи.
Изпробвах не стават същите, поне във Варна са други.

# 432
  • варна
  • Мнения: 263
Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган
Радвам се че ви харесват

тези са по рецепта на хепи от Варна

# 433
  • Мнения: 5 173
Яла съм ги в Хепи, сега ще мога да си ги правя и вкъщи Twisted Evil.

# 434

Общи условия

Активация на акаунт