РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 263 632
  • 788
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 98
Търсех нещо ново с пиле да сготвя и ме прати тук, страхотна темичка  Peace

# 436
  • Мнения: 800
Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган
Радвам се че ви харесват

тези са по рецепта на хепи от Варна

с какво мога да заменя бирата?  сода дали би станало?

# 437
  • Мнения: 5 001
Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган
Радвам се че ви харесват

тези са по рецепта на хепи от Варна

с какво мога да заменя бирата?  сода дали би станало?
газирана вода

# 438
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 489
Търся рецептата на китайската туршия със зеле и моркови, която я предлагат във всеки китайски ресторант. Как ли не опитвах да я направя - става, но не е това, което е в ресторанта. Тайната е в маринатата, но не мога да я нацеля и това си е. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 439
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Търся рецептата на китайската туршия със зеле и моркови, която я предлагат във всеки китайски ресторант. Как ли не опитвах да я направя - става, но не е това, което е в ресторанта. Тайната е в маринатата, но не мога да я нацеля и това си е. Някой знае ли нещо по въпроса?

Прегледай, ако искаш тази рецепта -
http://www.astray.com/recipes/?show=Chinese%20pickles

# 440
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 162
Търся рецептата на китайската туршия със зеле и моркови, която я предлагат във всеки китайски ресторант. Как ли не опитвах да я направя - става, но не е това, което е в ресторанта. Тайната е в маринатата, но не мога да я нацеля и това си е. Някой знае ли нещо по въпроса?
http://www.mandja.com/index.php?option=com_garyscookbook&Ite … etail&id=4104

# 441
  • София
  • Мнения: 4 180
Unknown_lady , имаше тема в готварския за китайски манджи и от там бях взела рецептата точно за тази туршия, едно момче работило в кухнята на китайски ресторант беше обяснило подробно само, че количеството, което беше дало беше огромно. Ще се опитам да намеря темата и ще ти пусна линк, ако не успея в къщи я имам записана и ще ти я препиша, ако още ти е на дневен ред.

# 442
  • София
  • Мнения: 4 180
Ето заповядай  рецептата е на batence http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192750.45, аз лично я правих на вкус става сякаш я бях купила от китайски ресторант.

# 443
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 489
vangobi много ти благодаря  bouquet  bouquet  bouquet
Ако знаеш само от кога я търся! Веднага ще я изпробвам. Предполагах си, че ще е нещо лесно, ама от къде да знае човек.
Ти с каква количество захар и оцет я направи?

# 444
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 489
Благодаря   bouquet Това също ще пробвам, но ми се струва, че е малко по-различна.Също ще я опитам, много ви благодаря  bouquet

# 445
  • София
  • Мнения: 4 180
vangobi много ти благодаря  bouquet  bouquet  bouquet
Ако знаеш само от кога я търся! Веднага ще я изпробвам. Предполагах си, че ще е нещо лесно, ама от къде да знае човек.
Ти с каква количество захар и оцет я направи?
Аз на една средно голям зелка сложих една чаена чаша захар и една чаена чаша оцет, като леко по разбърках с ръце. През цялото време докато я правих си мислех, че от това нищо няма да излезе, но наистина е едно към едно. Добавих и 3 пресни люти чушки (в случай, че обичате люто).

# 446
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 489
vangobi Много ти благодаря   bouquet Hug
Веднага я започвам!

# 447
  • София
  • Мнения: 4 180
vangobi Много ти благодаря   bouquet Hug
Веднага я започвам!

Пиши после дали ти е харесала  bouquet.

# 448
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 489
ок  Peace

# 449
  • Мнения: 1 232
Има на кашкавалите в Пловдив една фурна, където правят много хубави закуски със сирене, кренвирш и др. Някой знае ли как се прави тестото?

Общи условия

Активация на акаунт