Ето и една негова рецепта:
КЕКСЧЕТА С ТЕЧЕН ШОКОЛАД И СИНЬО СИРЕНЕ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
за ганаша:
200 г течна сметана
1 с.л. счукани зърна кафе
малко еспресо
синьо сирене Рокфор
120 г черен шоколад (70%)
50 г масло
за бисквитената паста:
2 жълтъка
90 г захар
110 г черен шоколад
50 г масло
40 г брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Сложете в сметаната 1 с.л. счукани зърна кафе и малко еспресо. Оставете сместа да заври и я махнете от огъня.
2. Добавете синьо сирене и бъркайте, докато се разтвори и се получи гладка смес. Прецедете я върху парченцата шоколад и маслото и бъркайте, докато се разтопят. Шоколадът се смесва със сиренето, маслото и кафето. Не бива да подлагате шоколада на твърде висока температура. Оставете го бавно да се разтопи. Това става за около 5 минути. Сипете сместа в съд и я оставете във фризера (минимум 12 часа).
3. Пригответе бисквитената паста. Разбийте с миксер жълтъците и захарта, докато сместа побелее и се надигне.Разтопете пак парченца шоколад и масло. Постепенно сипете разтопения шоколад в яйцата и захарта и бъркайте, докато се смесят напълно. Пресейте малко брашно над сместа и разбъркайте.
4. Сложете в тавата формите, облепени отвътре с хартия за печене.
5. Покрийте основата със сместа.
6. Нарежете на кубчета замразения ганаш. Сложете ги във формите и покрийте със сместа.
7. Сложете ги във фурната, предварително загрята до 190° С. Пекат се 10 минути.
8. За да ги извадите от формите, минете с остър нож по края. като ги разрежете, потича река от шоколад и синьо сирене.