За ПАП 3 *Б*

• 269 402
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 435
Вече работели за цитонамазките с нови четчици, които са били с по-твърд косъм и много по-надеждни от предишните.
Да, сравнително отдавна работят с тези четчици. Моята док. е коментирала, че това си е почти биопсия.
Емоли, айде спри цигарите  Simple Smile , към нищо хубаво не водят.  Иначе ще трябва да удвояваш дозата на полезните храни, половината ще трябва да се борят с отровата причинена им от цигарите... Wink
Чакаме хубав резултат!

Искам да се похваля и аз с хубав резултат. Simple Smile
Бях пуснала тази тема преди известно време. При мен ситуацията изглеждаше така: PAP IVA, CIN III, конизация. Днес бях на контролен преглед след конизацията и същевременно си получих резултатие от хистологията. Новините са добри. Simple Smile
Ръбовете са свободни. Ура! Grinning Потвърждение на ЦИН 3 (Карзинима ин ситу) и няма инвазивен карцином. Раната от операцията ми заздравява бързо и добре.
Много съм щастлива. Дано всички момичета, които са засегнати в една или друга степен да се похвалят и те скоро. Важното е да останем оптимисти! Това, според мен, е част от лечението. Знам много добре колко е фрустриращо да разбереш такова нещо... Аз се бях отчаяла доста в началото. Особено на фона, че от година и половина бебеправим.
В момента се боря с висок пролактин. Надявам се скоро да се похваля и с две чертички! Simple Smile

Искам да споделя и мои впечатления за четчиците за цитонамазка. Наистина (според думите на няколкото гинеколога, с които имах контакти напоследък) четките са по-добри. Пробите, взети с тях са по-чисти и дават сигнификантно по-достоверни резултати. Само че пробата, взета с тях, не може да се сравнява с биопсия. Това са две различни изследвания, следователно база за два различни вида категоризация. Тук съм писала по какво се различават.

И последно - цигарите. Embarassed Още не съм ги спряла. Пуша по десетина на ден (плюс / минус 2-3). Срам, срам! Blush

# 436
Много се радвам за теб, Cubbit!
Мнозинството от пишещите тук знаем през какво си минала, пожелавам ти бързо възстановяване   bouquet
А след това и успешно бебеправене  Hug

# 437
  • Sofia
Искрено се радвам!

# 438
  • София
Ейййй cubbit ти се появи!   Simple Smile  Hug Много се радвам че всичко е наред и резултата от хистологията е ок! И раната заздравява! Супер! А как е при теб кървенето 1 седмица след конизацията? При мен продължи слабо до 3 седмици!

# 439
Ейййй cubbit ти се появи!   Simple Smile  Hug Много се радвам че всичко е наред и резултата от хистологията е ок! И раната заздравява! Супер! А как е при теб кървенето 1 седмица след конизацията? При мен продължи слабо до 3 седмици!

Здрасти, alpha_beta Simple Smile
Както вече знаеш, конизацията ми беше на 2. Март. Кюретаж на матката не ми беше направен, само взеха проби от стената на матката. По принцип менструацията ми трябваше да дойде на 5. Март и затова очаквах по-обилно кървене (мензис + евентуално следоперативно кървене).
В деня след конизацията и на следващия нямах никакво кървене. На 4. Март ми дойде и тече нормално като за първи менструален ден. На втория и третия ден беше мноооооооооооого слабо. От тогава до сега (3 дни) само зацапва по малко - ползвам ежедневни, а не нормални превръзки.
Надявам се да спре скоро. Не ме притеснява (днес гинеколожката ми напомни пак, че е нормално), но е неприятно.

А ти кога си конизирана? Доколкото разбрах от постингите ти, е било в България. Всичко наред ли е с хистологията ти? Ако вече си писала, можеш да ми пуснеш ЛС с линк към темата.

Поздрави Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 440
  • София
cubbit, моята конизация беше на 7.12.06г, кървях 3 седмици но сигурно поради абразиото на матката а и метода на рязане със скалпел. Последния конец падна точно в деня на 2-я месец - за голямо учудване и на доктора даже! През 2-я месец се установи че са ми "подарили" ешерихия коли в болницата, та лекувах тия гадинки. При вас може би понятието вътреболнична инфекция дори не съществува!  Wink
Хистологията на конуса е добра, т.е. с чисти краища е "отрязаната мръвка".
1-та менстр. дойде по-рано и беше твърде оскъдна - само един средно силен ден и 2 дни спиращо, нещо подобно като при теб.
Сега съм добре, но ми наближава 1-та цитонамазка и много ме е страх от резултата,  но трябва да се преживее, самоуспокоявам се като давам кураж на други!

# 441
 Момичета имам въпрос към тези на които е правена конизация. Моля ви кажете, втория месец след  конизацията мензиса обилен ли ви беше или както обикновено!?

# 442
  • София
nadq, при мен втория беше леко по-обилничък, но не нещо страшно, поне нямаше големи съсиреци, от които много страдах преди конизацията. Дано вече да нямам съсиреци.

# 443
Alfa_beta, дано нямаш вече съсиреци никога! На приятелката ми сега е 2рия и мензис след конизацията, при първия направи кръвоизлив и я приеха в болница. Сега е доста обилен, 3 ти ден и е.. , лекарката е изписала дицинон..

# 444
  • София
О nadq, сега като спомена приятелка и си спомних твоите постинги. Много съжалявам дано тази менстр. мине безпроблемно. А какво стана като я приеха в болница, установи ли се причината за кръвоизлива, имаш ли повече инфо?

# 445
просто се е отворил по-голям съд, защото докторката рязала повече за да е сигурна че до здраво, в последствие се разбра и за анаеробна инфекция, която пречи на раната да зарастне... и така  са се допълнили .  Хистологията показа, че не е изрязано до здраво и най-вероятно ще се стигне до хистеректомия. Проблема е, че след конизацията все има нещо и тя не се чувства добре, лежи вече 2ри месец, а и психически е много уморена....

# 446
  • София
Не знам какво да напиша освен че съжалявам за страданията на твоята приятелка. Пожелавам и да се оправи, пиши как се развиват нещата, ще има ли хистеректомия и т.н. Стискам палци и успех! Ако има нужда - насреща сме за евентуална виртуална помощ.

# 447
 Благодаря ти!

# 448
  • Sofia
И аз стискам палци!! Дано бързо вземе решение и да се възстанови, че това психическо натоварване не си е работа.

# 449
Днес по БТВ новините говорят за ваксината за рак на маточната шийка. Но за първи път чух, че имало и ваксина, не само тази за  профилактиката, но имало и ваксина за лечение, т.е. за лечение на хора носещи човешкия папиломен вирус, от гадните видове. Свиркайте, ако намерите инфо някакво  Simple Smile, за какво точно става въпрос. Френска ваксина някаква.

Общи условия

Активация на акаунт