Отговори
# 1 080
http://docs.google.com/Doc?id=dd3sr72z_0dpvvpngw
 Използвам предложените на стр.46 точки от ninyo
 На мен ми се събират 20т.
 А на вас?
 Сигурна съм че с толкова точки пак ще съм в края на опашките.
 Може би да добавите вариант за точки за децата от чисти ясли,понеже ги няма в предложението й.

25 т. ги докарах.

# 1 081
По адрес- 10 т
родител инвалид 70 % 10 т
друго дете до 3 клас 5 т
работещи родители 5 т, но се учудвам да се гледа единия- според мен тук задължително двамата
общо 30 т

обаче не вярвам да се приемат тези критерии в този вид newsm78
по- скоро гледайте поста на куки и по него разсъждавайте!там пише критериите, които ощината иска да обсъждаме- така че няма смисъл да си губим времето за други
както казах- притесняват ме служителите от нар просвета и районирането- минчева не поясни какво значи това
за пост адрес в софия за 1 или 2 години- искат да е задължително изискване, но какво е райониране?

# 1 082
  • София
Аз събирам 20 точки и то защото има желаната градина, макар и отсреща се води в друг квартал, но в общината! Освен това т.2 на критерий 2 и т.3 на критерий 3 са трудно доказуеми. Документите са си документи, но действителността може да бъде различна!

Но Фейчката е права, да не се отклоняваме от предложението на общената и затова предложих следващата анкета да е по техните точки като всеки да има право да гласува за всички критерии, т.е. кликне ли на даден критерий, значи е съгласен този критерий да участва!

# 1 083
  • гр.София
При този огромен недостиг на места "някоя друга точица" ще коли и беси.  Naughty

Исках да видя,като си преброим точките-наистина ли 1 точица ще коли и беси. И дали ще има много хора със съвпадащи точки-т.е. пак ще се иде на критерия време.

Съгласна съм да гласуваме предложенията от поста на Куки.

За работещите в с-мата на Просветата,май сме единодушни,че трябва да има точки само за децата на служител в конкретната градина.
 Не знам ,какво ще става със служители в общинските администрации. Сигурно и те смятат,че трябва да са с предимство.

# 1 084
  • София
При този огромен недостиг на места "някоя друга точица" ще коли и беси.  Naughty
Има и райони, в които няма нито една ясла, а има ЦДГ. Там какво ще правят майките, като дойдат ясленчета и запълнят местата.  Stop
След като няма ясла откъде ще дойдат тези ясленчета? Логично е прехвърлянето да става от ясла в градина в един и същ район. Така беше преди, даже директорките се разбираха помежду си, кога да отпишат детето от яслата и да го запишат в градината. Ясно е, че ако идваш от ясла в Люлин, няма да имаш предимство е ЦДГ в Младост.

# 1 085
  • Върху лъчите на Слънцето.
Цитат на: jam в неделя, 29 юни 2008, 11:09

случаят е същият, както с предимството за близнаци, което се дискутира и оспорва сега в работната тема. предлага се предимство да има само, ако е успял да влезе поне единият близнак. тогава да влиза автоматично и вторият. но самият факт, че някой има две деца, не може да е предимство за ДГ.

Когато близнаци кандиатстват в някое училище или ВУЗ те нямат предимство да са приети на всяка цена! Но ако единят е приет, то се отваря място и за другия. Мисля, че е редно и за ДЗ да бъде така.
(Копирам от съседната тема, защото мисля, че тук му е мястото.)

Съгласна съм да гласуваме предложенията от поста на Куки

Да, и на мен ми е интересно какви са нагласите!

# 1 086
  • София
За близнаците - незнам кога се прокара идеята да влизат автоматично/ а четях ежедневно тука/, но съм против това решение! Никъде го няма това - излезе, че близнаците са по-равни от единаците! Знам, че на родителите на близнаци им е по-трудно, но на родителите на породени им е най-тежко според мен, а за тях предимство няма!

# 1 087
Има и райони, в които няма нито една ясла, а има ЦДГ. Там какво ще правят майките, като дойдат ясленчета и запълнят местата.  Stop
След като няма ясла откъде ще дойдат тези ясленчета? Логично е прехвърлянето да става от ясла в градина в един и същ район. Така беше преди, даже директорките се разбираха помежду си, кога да отпишат детето от яслата и да го запишат в градината. Ясно е, че ако идваш от ясла в Люлин, няма да имаш предимство е ЦДГ в Младост.
Нищо не е ясно! Знам ли ги дали ще приемат районирането.

# 1 088
  • София
Нищо не е ясно! Знам ли ги дали ще приемат районирането.

И освен, че трябва да приемат районирането трябва и двата критерия да носят равен брой точки поне, за да може ако не живея в Младост моето ясленче да не е с предимство в ЦДГ там. Не съм много сигурна, но на пръв поглед ми се струва, че добавянето към критериите на критерия "идва от чиста ясла" и е съгласувано с другите критерии е логично и правилно.
Иначе най- много ми хареса идеята на Бланк- никакви ОДЗта, само ЦДГ и сваляне на възрастта за градина на 2г., ама това не зависи от общината Simple Smile

# 1 089
Забрави,от години не можели да се преборят за възраст 2,5 г. , камо ли за 2 г., това не зависи от общината
утре ще пусна анкета за критериите от поста на куки,  който избере критерий,значи гоподкрепя,  значи опции за гласуване колкото са критериите, нали?
заблизнаците= и моето предложение е да са скачени, но не и авоматчо да влизат
всъщност автоматично- ако има член на сем инвалид или починал родител
останалите- по точки Crossing Arms, вкл близнаци, многодетни и т н

# 1 090
  • София
Забрави,от години не можели да се преборят за възраст 2,5 г. , камо ли за 2 г., това не зависи от общината
утре ще пусна анкета за критериите от поста на куки,  който избере критерий,значи гоподкрепя,  значи опции за гласуване колкото са критериите, нали?
заблизнаците= и моето предложение е да са скачени, но не и авоматчо да влизат
всъщност автоматично- ако има член на сем инвалид или починал родител
останалите- по точки Crossing Arms, вкл близнаци, многодетни и т н

Peace Точно!

# 1 091
извинявам се за ужасния правопис, но клавиатурата вкущи работи малко странно  и не винаги  Crazy
ще пусна накетата с предложените от общината критерии, които са в поста на куки, макар че имам забележки

# 1 092
В поста на куки включен ли е социалният критерий? А породените деца (или да го формулираме като "две и повече деца от едно семейство, кандидатстващи едновременно", защото това включва и близнаци, и породени)?

# 1 093
  • софия
За близнаците - незнам кога се прокара идеята да влизат автоматично/ а четях ежедневно тука/, но съм против това решение! Никъде го няма това - излезе, че близнаците са по-равни от единаците! Знам, че на родителите на близнаци им е по-трудно, но на родителите на породени им е най-тежко според мен, а за тях предимство няма!

Вени... не искам да влизам в спор с теб, защото по тази тема може да се спори до безкрай и всеки ще е прав от своята камбанария, само искам да отбележа, че

породените деца са плод на РЕШЕНИЕТО и СЪЗНАТЕЛНИЯ избор на двама възрастни човека, докато при близнаците/тризнаците и т.н. това си е ЧИСТА БОЖА РАБОТА, не само да ги заченеш, но да ги износиш до края и да им дадеш живот.

# 1 094
В поста на куки включен ли е социалният критерий? А породените деца (или да го формулираме като "две и повече деца от едно семейство, кандидатстващи едновременно", защото това включва и близнаци, и породени)?
поста на куки включва критериите, предложени от минчева
тези е знам дали да ги включвам мила, защото не знам дали ще се дискутират изобщо, ако пак ти не ги повдигнеш  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт