Машина за хляб - 11 част

  • 96 679
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 4 512
Мда,за пръв път ми е и аз стигнах до този извод,че е от това.Значи да се отчета-хляба е божествен,на външен вид не е кой знае каква красота-от всякъде си е много правилен,само отгоре,където е втасвало е излязло много,после като е спаднало се е вдлъбнало надолу и е грозно,а отдолу бъркалката остана в хляба и направи дупка във филиите,но пък самият хляб е страхотен на вкус(на диета съм Embarassed),мъжа ми го изяде почти целият вече и е изпечен невероятно добре. HugТопъл е божествено вкусен-станах фен на машинката. Peace

Не се притеснявай. Машината пуши, когато я пуснеш за първи път. Изгарят разни неща по реотана. Повече няма да ти прави проблем.
Щом ти е спаднал хляба, значи е превтасал. Намали маята, ползвай по-кратка програма и провери гъстотата на тестото. Тестото трябва да е на еластична топка, да не маже под бъркалките и да не лепне по стените. Докато машината меси, спокойно можеш да отваряш капака и да добавяш брашно, вода или каквито добавки слагаш.
Аз слагам продуктите, когато контейнерът е извън машината. Така си спестявам внимателното сипване на брашното.
Успех

# 436
  • Мнения: 941
Здравейте момичета   bouquet
От доста време само ви четях, но от няколко дена се сдобих с фурничка....и вече имам зад гърба си и лимонов кекс, и кекс с ром и бадеми и бял хляб.
Много се гордея със себе си  Blush  , защото и на вид и на вкус ми се получиха.
Сега ми се ще да пробвам един хляб с маслини и лют червен пипер - ако и той ми стане, вече ще го снимам и ще споделя с вас гордостта си  Laughing

ще ми дадете ли някоя рецепта за царевичен хляб?


ето ТУК има много рецепти.
Аз съм зле с руския, но се сравих и сама с рецептите....

дрожжевой хлеб = хляб с мая

# 437
  • Мнения: 106
Днес правих питка която стана много хубава.Ще Ви напиша рецептата ако някой желае да пробва.Ще направя и снимка но когато фотографа се прибере от работа.
По 1/2ч.ч. грис и пълнозърнесто царевично брашно-накъснах за около 4-5 мин.с 100-150мл..вода леко затоплена.
1 ч.ч. типово брашно
1 и 1/2 ч.ч.бяло брашно-ако се наложи добавя се още 1/2ч.ч.
1/2 пакетче жива мая или 2 и 1/2 ч.л. суха(аз сложих жива този път)
2ч.л.сол
1ч.л.захар(аз сложих кафява тръстикова)
4с.л.олио
350мл.вода-от тях-в 50мл.разтворих маята със захарта и оставих да втаса и 100-150мл. за накисването на гриса и царевичното брашно.
Добавих и по 1с.л.сусам и ръжени ядки.Щях да слагам и трици на забравих.
Омесих всичко и накрая с 1-2 с.л.олио доомесих за да може после по лесно да се отделя и къса.Втаса около 30 мин.(бях го сложила на терасата на слънце).с намазани ръце с олио направих топчета и пак втаса за 30 мин.(пак на слънце).Пекох на 200гр за около 30-40 мин..Аз слагам хартия отгоре,защото моята фурна не мога отделно да включа горен или долен реотан.

# 438
  • Мнения: 65
Афродита, най-добре е да си купиш кантарче, има в ТСМ-те .Моето е до 2 кг и струва 8 лева.Потърси и ще ти е по-лесно.

# 439
  • Мнения: 2 908
Така е,ама нямам място в кухнята си за кантарче-ако знаеш как са ми наблъскани машинариите една до друга,в моята тясна кухня,наистина нямам място и за такова чудо на техниката,то плота ми,е свършил вече.Аз се чудя,че искам кафемашина-нямам къде да я сложа. Crazy

# 440
  • Мнения: 65
Афродита, то и при мене е тясно, но кантарчето е малко и плоско и се събира в чекмедже, но ти най-добре си знаеш  bouquet

# 441
  • Мнения: 4 358
и вече имам зад гърба си и лимонов кекс, и кекс с ром и бадеми и бял хляб.
Сега ако и рецепти за кейковете ми дадеш, цена няма да имаш Hug.
В машината ли ги пече newsm78

# 442
  • Мнения: 2 123
За мерките - аз имам едно мерително канче - разграфено отвсякъде сътветно на литри, на грамове за брашно и  т.н. Продават се в магазините за битови продукти /кофи, перилни препарати и т.н./
Афродита, аз изчетох щателно книжката на английски и от всичко разбрах, че моята програма за месене е HAUC - №7  newsm78 А сега де?! Днес мислех да направя едни козуначени кифлички, та ще видим...

# 443
  • Мнения: 4 664
От днес и аз си имам машинка за хляб newsm44
Мулинекс ! Мъжът ми я купи ... Той имаше повече желание , като че ли ...  Rolling Eyes
И за да не е само запис , мога ли да попитам нещо - в указанията пише , че маята не трябва да се докосва до никой от мокрите продукти / олио , вода , мляко / . Това какво значи ? Смесва се с брашното или просто се слага върху него ?
Извинете , ако ви е смешно , ама съм много скарана с месенето и втасването , въпреки , че уж съм голяма готвачка  Grinning
Благодаря предварително  Hug

# 444
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 441
Сухата мая аз я слагам отгоре върху брашното.

# 445
  • Мнения: 4 664
Мерси .
Отивам да се преборя с първият хляб в живота ми  Simple Smile

# 446
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 441
Успех в битката  Mr. Green

# 447
  • Мнения: 4 664
Направих го . Като за първи път стана супер - идеално бухнал , с много добре изпечена коричка ...
Единственото , което не ми хареса е , че стана сладък за моя вкус  Confused
Правих някакъв хляб с мляко и спазих всичко по рецептата в книжката , но мисля , че захарта е много .
Погледнах и другите рецепти - всичките са с почти същото количество захар  Rolling Eyes Защо е така ?
Аз сега правя един пълозърнест и намалих чувствително , количеството захар посочено в рецептата ... Да видим какво ще излезе  Simple Smile

# 448
  • София
  • Мнения: 10 211
Pipinka ,въпрос на вкус.И някои наши гости са казвали,че хляба им сладнее,на някои им е безсолен,просто различни вкусове.Слагай по-малко захар,но задължително слагай. Peace

# 449
  • Мнения: 1 033
Pipinka ,въпрос на вкус.И някои наши гости са казвали,че хляба им сладнее,на някои им е безсолен,просто различни вкусове.Слагай по-малко захар,но задължително слагай. Peace
Аз не слагам изобщо захар, хлябът ми става чудесен, но ползвам маята на кубчета.

Общи условия

Активация на акаунт