Отговори
# 150
A Арниката мога ли да си я самоизпиша?  newsm78

# 151
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
A Арниката мога ли да си я самоизпиша?  newsm78

Пате, аз си я самоизписах!
Повечето, които пихме арника от нашата отчетна си я самоизписахме. Аз четох основно от тук.
Ето и как я предписва др. Михайлов:

Цитат
Arnica действа във всички потенции, но все пак за ефект на физическо ниво са за предпочитане по- ниски потенции- 5 СН примерно. Влиза и в стандартните предоперативни профилактики и следоперативна грижа. Назначаваме месец преди термина, примерно 2 х 3 зрънца. Когато раждането започне, може на 1/2, 1, 2 часа по 3 зрънца. Така и деня след раждането. След него, пак 2 х 3 зрънца.
Actea racemosa 9 CH 5 зр/през 10 мин. - много силни и нередовни контракции.
Caulophyllum 15 CH | контракции със спазми на маточната шийка. Бавно разкритие.
.........
Арника действа добре във всички потенции. 9 СН е добре.
Назначавам профилактично по 1- 2 приема по 5 зрънца един месец преди термина. В момента на раждане може и по- често, през 1/2- 1- 2 часа, в зависимост от това колко са изразени болките, как върви разкритието. Средно на 2 часа.
След раждането- 2 пъти дневно по 5 зрънца 2 седмици примерно. Подкрепя бързото възстановяване.

# 152
Момичета, внимавайте с Арниката и всички други хомеоптачини лекарства. Дори ниските потенции работят и може да си докарате обратния на желания ефект. Ако лекарството не е за вас, една или две дози, няма да ви повлияята, но системно взимане в продължение на седмица (да не говорим за месец), може да има сериозни последствия...
Арника действа добре при застояло, болезнено раждане (разбира се когато други методи като смяна на поза, масаж, топлина не облекчават болката) и веднага след раждането за бързо възстановяване и евентулано ако е имало физически наранявания. Това вземане един месец преди раждането всеки ден може да има много неприятни последици.

# 153
И аз да споделя за моето раждане. Значи почнах да пия чай от листа от малина, но доста късно, едва в 38-39 седмица. Така че едва ли е имало някакъв ефект от това пиене.
Раждането ми беше по-различно този път, защото контракциите в сравнение с първото, бяха много, много по-силни дори и на 4 см разкритие. Първият път до 5-6 см, изобщо не съм усетила кой знае какво като болка, но този път бяха доста по-болезнени, явно матката е станала по-чувствителна, обяснение нямам. Също и контракциите след раждането бяха много силни, направо в чудо се видях.  Rolling Eyes

Иначе по време на раждането:
 - непрекъснато ставах и се разхождах, до първият голям напън, тогава вече ме оставиха да лежа;
 - заставах на 4 крака и карах мъжа ми да ми правеше масаж на кръста, просто го карах да натиска силно Mr. Green,
 - също като Dendri , доста време прекарах в тоалетната, в ембрионална поза, много ме облекчаваше, а и точно нямаше сестри наоколо.
Опитах се максимално да избегна система, но в крайна сметка ме склониха Tired, след като изрично поне казах да пускат минимума, и то само за 40-50 минути и им казах да спират системата.
Иначе родих бързо, общо за 6 часа, като самото бебе този път го усетих как излиза, всичко си усетих, може и да болеше много, но не съжалявам, че родих без епидурална. Simple Smile Имам епизиотомия, но този път страшно бързо се възстанових, за разлика от първото раждане, когато имах епидурална.

# 154
  • София
Първият път толкова се бях шашнала, че не бях запомнила, че ме боли и твърдо заявявах че не  боли. Вторият път запомних.
Може би да се чете по-малко страхотии  Mr. Green

# 155
Момичета, внимавайте с Арниката и всички други хомеоптачини лекарства. Дори ниските потенции работят и може да си докарате обратния на желания ефект. Ако лекарството не е за вас, една или две дози, няма да ви повлияята, но системно взимане в продължение на седмица (да не говорим за месец), може да има сериозни последствия...
Арника действа добре при застояло, болезнено раждане (разбира се когато други методи като смяна на поза, масаж, топлина не облекчават болката) и веднага след раждането за бързо възстановяване и евентулано ако е имало физически наранявания. Това вземане един месец преди раждането всеки ден може да има много неприятни последици.

Подкрепям, дететнце на наши близки прекара два дни в интензивно след употреба на хомеопатични препоръчани от д-р по телевизията.

# 156
Аз съм си нагласила спешните капки на Бах, не знам дали има ефект, но поне ще е на базата на самовношението Simple Smile
Ако успея да родя нормално ще заложа на дишането, позите, визуализацията.

# 157
Купих си чай от малинови листа, но прочетох някъде (в интернет, ама къде точно  newsm78 ) че при близнаци не се препоръчва, защото матката е по-чувствителна и може да предизвика контракции и раждане по-рано.  Thinking
За всеки случай се отказах да го пия, дори и в минимални дози. Страх лозе пази.
Ще се радвам, ако някой има повече инфо по въпроса, аз също продължавам да ровя  Simple Smile

# 158
Чаят от малинови листа е тоник за матката, но се използва и за много други неща - просто има много приятно съдържание на микроелементи и витамини. Той няма да предиизвика родилни контракции, но при близнаци е добре да се потърси максимално много информация за приложението му. Лично аз ползвам известна книги за билки по време на бременност, раждане и след раждането, но издание 2001 г. Там няма прудипреждение за използването на чая от малинови листа при многоплодна бременност.

# 159
Ще се върна назад да ви изчета, дано не задавам глупав въпрос, който вече е обсъждан, но в книгата която си купих за бремеността, а тя е английска и сравнително скоро е издадена и във Великобритания се обсъждат различни пози при раждане, а се замислям, че в България, май позата е само една - лягаш по гръб и и вдигаш краката, която не е най-безболезната и удачна при голям процент у жените. Освен това там горещо препоръчват раждане във вода, защото намалява болките, което се практикува в болници, обаче на снимките виждам, нещо като голямо, кръгло джакузи в което и двамата партньори могат да влезнат, т.е. там много се поощрява участието и на мъжа в раждането, той може да седне зад жената и да й я придържа при напъните, по време на такова раждане, освен това, при нормално препоръчват задължително да присъства, да помага с масаж на гърба и други чудеса, които направо  Shocked изумявам, къде се случват в България, дотолкова ли сме изостанали или какви , не знам точно как да се изразя...

# 160
Чаят от малинови листа е тоник за матката, но се използва и за много други неща - просто има много приятно съдържание на микроелементи и витамини. Той няма да предиизвика родилни контракции, но при близнаци е добре да се потърси максимално много информация за приложението му. Лично аз ползвам известна книги за билки по време на бременност, раждане и след раждането, но издание 2001 г. Там няма прудипреждение за използването на чая от малинови листа при многоплодна бременност.

Meg!
благодаря за изчерпателния отговор.  Peace Но си мисля да се въздържа засега от чая. Винаги ще се намери за какво да го изпия Simple Smile

# 161
И само да попитам - в коя седмица трябва да е жената, когато започва масажите на перинеума ?

# 162
И само да попитам - в коя седмица трябва да е жената, когато започва масажите на перинеума ?
Прави се от 36-та  седмица нататък, но меже да се започне по всяко време след 36-тата седмица.

Релността в БГ е коренно различна от това което четеш в англоезичната си книга. Максималното което може да се направи тук е да си останеш вкъщи възможно най-длъго като имаш уговорка за ваната. Така ще можеш да сменяш пози докато си у дома си, а във ваната ще е по-добре отколкото на родилно легло.

Мила, запази чайчето за когато започне ражданети или за месеца след раждането (по 1 ч. на ден) - действа добре за възстановяването и лактацията Simple Smile

# 163
На листовката към масажното масло за перинеума на Веледа се препоръчва от 35-та седмица.
Но откоято и да е, важното е да се прави всеки ден.

# 164
Мег, а срещнала ли си нещо за босилека? Аз предния път последните месеци пих чай от босилек, ама не помня по колко и от кога почнах  Embarassed Само помня, че се пиеше по малко в продължение на целия ден - стрък босилек в 200 мл вода.
Ако не намеря лелята, която ми го препоръча, ще го почна в 9-тия месец.

Общи условия

Активация на акаунт