Коледни картички за децата в домове в БГ

• 21 380
  • 372
  •   1
Отговори
# 225
Aми да си кажа и аz, че моите Ще тръгнат на път в понеделник. Надписани са, но не остана днес време да ги пусна.

И аз така...
Да си призная честно, тая година бая се поизмъчих с надписването на картичките, предвид възрастта на децата (12-17 години), бая мислене и чудене падна, но накрая се получи!

# 226
Моите пък бяха от 6, та до 17  Laughing А и досега не съм писала, предполагам, че са съм написала най-дебилните картички  Joy, ама от сърце  Heart Eyes

# 227
Здравейте,

Сега виждам темата. Това е страхотна инициатива. Поздравления!

Дали е късно, да се включа и аз? Бих могла да изпратя около 6 картички ( като за 1ви път ).  Simple Smile

# 228
Здравейте  мами ,тази Коледа ще има пълна отчетност от наша страна ,за това ,колко и от кого картички ще са пристигнали ,но се върнах и изчетох цялата тема, надявам се нямате нищо против
Прочетох за вашата идея за нова инициатива за снимки от местата ,в които живеете
Затова  ние ,майките от ДБМ имаме предложение :
Бихме могли да развием идеята и да се превърне наистина в проект между нас ДБМ звено Видин и форум  Родители в чужбина ,
Можем да поставим заглавие „Пътуваме заедно по света „или нещо подобно ,казвам отново ,че това е наше предложение ,искаме да го обсъдим с вас
Като на всяка страна отделим по едни месец ,
Т.е  ние посещаваме домовете всеки четвъртък,работим с ДДРЛГ Ново село и ДДРЛГ Белоградчик  ,което ще рече два пъти в месеца ,
Идеята е да запознаваме децата с една от държавите ,в които живеете вие ,като за целта ще осигурим карта географска ,музика от държавата ,характеристики ,от вас –снимки ,някакви характерни сувенири или особени символи ,с което е известна страната ,като ние ще представяме държавата на първото ни посещение в дома ,а на следващото с децата ще го обсъждаме или те ще преразказват  запомненото или възпроизвеждане
ДБМ Видин работи с два дома ,за деца от 7-18 години ,възраст ,в която се ходи на училище и този вид занимания не са непознати на децата ,дори напротив ,
Майките от нашето звено много харесаха вашата  идея ,и това е на прима виста нашето предложение
Вече трети месец с продължение до Коледа ,нашето звено ,чете приказки с децата в тези два дома с мотото „ДБМ Видин чете приказки”,за по-малките приказки ,понякога прожектирани ,за по-големите разкази ,но и в двата случая в края се обсъждат поуките и  ситуациите ,и дали децата  са изпадали в подобни .
 Смятаме ,че тази наша инициатива е полезна за децата ,както и за евентуалната бъдеща ,свързана с Вашата идея
Майките доброволки от ДБМ звено Видин  се съгласиха да обединим усилия с вас ,и представят  държавата ,като тук във форума предварително обсъждаме така наречения открит урок ,като Вече началото е положено от Вас преди три години с пристигането на първите Коледни картички  в домовете
Възможно е да имам пропуски в описването ,но сме отворени за обсъждане и очакваме вашето мнение

Поздрави от Студен зимен Видин

/извинявайте ,за оффа в темата / ако смятате пък за редно ,пуснете нова тема ,за да има повече мнения от вас !

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 13:36 от lorys

# 229
Страхотна идея.  Peace

# 230
Гласувам ЗА идеята и отсега казвам, че мога да пратя материали от Палма де Майорка /Испания/ - снимки, сувенири, инфо,история и още други неща, които измислим. Само си мисля сега че уроците трябва да ги планираме доста време предварително, защото поне 2 седмици ще отнеме пристигането на писмата до дома.

# 231
Идеята е добра, съгласна съм.

Децата от зона Видин - чудесно, ами другите деца? Има ли координатори за другите окръзи, моите деца не са във Видинско - дали може да се появят майки за връзка от другите райони, за да потеглят снимки и неща по проекта и в тази посока?

После - предлагам момичетата от Америка да действаме заедно и да пратим по едно и също време нещата от тук, за да може да се представи целия континент с различните щати наведнъж, ако ме разбирате. Става/не става?

# 232
С две ръце съм за"ЗА" идеята така че бройте ме за Англия

# 233
После - предлагам момичетата от Америка да действаме заедно и да пратим по едно и също време нещата от тук, за да може да се представи целия континент с различните щати наведнъж, ако ме разбирате. Става/не става?

Става, става. От щата, в който живея ще има картички Simple Smile

# 234
  • Там,където се събуждам щастлива.
ЗА за идеята ( щастлива съм да видя, че нещо, за което си мечтаех придобива очертания и бъдеще). Ако искате мога да се разровя да видя нашите проекти какви са точно и да заимствате нещо и от тук ( обикновено има различни неща, които развиват различни способности на детето). Само тази седмица съм доста заета и ще мога чак от другата.

Поздрави на Видин   bouquet

# 235
Инициативата се очертава нещо като едновремешния лозунг "опознай родината, за да я обикнеш", но в доста по-голям мащаб.
 Peace

Предлагам и да измислим какво е нужно, за да се представи точмо една страна. Какви точно ще бъдат критериите??? Ето няколко, които се сещам засега:население, говорим език, снимки, популярни ястия, спорт, с какво друго е известна страната, снимки, песни, известни артисти.
Нещо като анкетна карта ми се върти като идея  newsm78

Можем да я обсъждаме в отделна тема?

# 236
Джи, аз съм за.

Пуснах картичките моите, Снежи.

# 237
Пускам нова тема по новия проект, за да не смесваме повече Коледните картички с него.

# 238
Здравейте и от мен-записвам се тук, сега ще отскоча и до другата темичка.
Ние от испанската темичка също изпращахме картички за дечицата от Дом Детелине-Плевен-по Великден.Сега очаквам директорката да ми изпрати списъка на децата за да можем пак да изпратим.
Тази инициатива е супер-много добре сте я замислили.   bouquet

# 239
Вчера ги иzпратих и се надявам да пристигнат на време.

Общи условия

Активация на акаунт