тест за овулация

• 274 388
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мдам, днес направих тест, въпреки че вчерашният ми беше (+). Днешният е (-).
Моля, кажете дали това е нормалният развой на нещата  Crazy
Честно казано, очаквах днес още един (+) тест с още по-наситени от вчера черти. Tired

Съвършено нормален. Пикът на ЛХ може да е по-дълготраен, а може и по-кратък - и това няма особено значение. Тия 36 до 48 часа се броят от първия положителен тест нататък. Peace

Здравейте момичета.
 Имам въпрос към вас.Дали по-късната овулация( 17 ден) се счита за проблем?МЦ е 29-30 ден.

Не мисля. Пък и 17 ден не е чак толкова късно.

Не е така
Ако има 2 /последователни/ (+) теста пика на ЛХ е посредата и от там се смята 12 до 48 час

# 301
Когато преди време започнах да се тествам, независимо от положителния резултат, пробвах и на другия ден, но в няколко последователни месеца теста беше отрицателен.
В последствие като видех + тест...спирах с тестването и така ми оставаха и тестчета за следващия месец.
Оххх, нямаше по-голямо щастие от това, когато един ден видях и двете чертички!
Пожелавам ви ги от сърце! Hug

# 302
За този цикъл спирам с О тестовете, след вчерашния (-) след онзиденшния (+).

Denis_d,
много ти благодаря за отговорите, които ми даваш из всички теми   bouquet

Във връзка с последния ти пост по тази тема, а и с подписа ти и друго мнение в тази тема - защо има разлика в часовете на настъпващата овулация след (+) О тест? В твоя подпис пише, че тя настъпва 12 до 48 чАса, а по много други места казват/пишат от 36 до 48 чАса... За кое мнение да се заловя?  Crazy

# 303
  • София
За този цикъл спирам с О тестовете, след вчерашния (-) след онзиденшния (+).

Denis_d,
много ти благодаря за отговорите, които ми даваш из всички теми   bouquet

Във връзка с последния ти пост по тази тема, а и с подписа ти и друго мнение в тази тема - защо има разлика в часовете на настъпващата овулация след (+) О тест? В твоя подпис пише, че тя настъпва 12 до 48 чАса, а по много други места казват/пишат от 36 до 48 чАса... За кое мнение да се заловя?  Crazy
По добре си го смятай 12 -48 часа.
Яйцеклетката се пука при определено ниво за ЛХ /най-просто казано/, което за всеки е индивидуално, както е различно и за всеки МЦ. На О. влияят различни неща, не само ЛХ Simple Smile
На теория  О. настъпва 25,9+/- 1,5 часа след пика на ЛХ.
НО - когато правиш тест ти засичаш пик на ЛХ, който според  теста е ниво  на ЛХ над определена стойност , напр. 30 mlU/ ml , но дали е 32 или 42 - незнаеш. Ако при теб фоликулите се пукат при 35 mlU/ ml  О.ще е след 12 часа, ако се пукат при 45  mlU/ ml- може да е след 40 часа.

# 304
Момичета, бихте ли погледнали моите О. тестове: http://media.snimka.bg/5761/017776894.jpg  
Те са от ден 12, 13 и 14 при редовен цикъл от 27-28 дена. При първия тест контролната черта ми се струва леееко по-бледа, а пък според момчето ми били еднакви Rolling Eyes Знам, че беше редно при тази дължина на цикъла да започна ден по-рано, но не успях, за което съжалявам. Мисля си, че може би тогава е бил пикът на отговорния хормон, но сега може само да се гадае. Иначе личи, че тестовата черта вече избледнява.
Съжалявам, че снимката е малко бледичка, но се надявам, че повече очи по-добре гледат - вие какво виждате?
Благодаря ви предварително!

# 305
 Девора , според мен първият от ляво на дясно е с най-изразена тестова линийка, тогава е бил пикът на хормона, но овулацията е настъпила ден , два след това.Ако си правила последният тест днес, действайте Hug

# 306
Здравейте момичета.
  Благодаря на CARITAS и DENIS D за отговорите.
   Днес отново си напрових тест(17 ден) и той бе положителен,но половинката ми работи тази вечер.Дали утре тестът ще ми покаже отново наситени две черти?Ще успея ли да използвам овулацията или ще пропусна този месец?
 ДЕВОРА съгласна съм напълно с MARI ROUGE.

# 307
Благодаря ви, дами!  bouquet Да, най-десният тест е днешен - ден 14; сутринта сме се постарали, пък от още глава не боли Wink

# 308
Във една друга тема тук бях писала за тестовете за овулация на Проктър и Гембъл, които са достъпни и в нашата страна вече. Това е максимално лесен тест за овулация с 7 накрайника, където няма да сраняваш чертички, цветове, себелини и други. Ако с в овулация се показва едно бебе, а ако не си празно кръгче. Няма какво да му се двоумиш. Същото е и притестовете им за бременност- имат дигитален и един по- елемнатрен но евентуалниата бременност е или ПЛЮС или пак усмихнато бебе.
Clearbue e марката под която се продават.

# 309
А тестът, който аз правех този месец- Овю- вчера не можах да го купя. Нямали го вече в склада.
Да не взема и аз да си харесам нещо.Simple Smile

# 310
  • Пловдив
аз този месец 2 черички не можах да видя..и естеествено ми дойде МЦ,сега съм твърдо решена да ги започна пак още на 5 ден след цикала и ако и този месец не ги видя спирам защото ще се психясам!

# 311
Здравеите и от  мен скоро  не  сам писала и попаднах на една интресна статия която искам  да  споделя с вас     дано ви  хареса;                                        http://kangaroo.roditeli.info/archive/arh27/kakbebe/ newsm53

# 312
Здравеите и от  мен скоро  не  сам писала и попаднах на една интресна статия която искам  да  споделя с вас     дано ви  хареса;                                        http://kangaroo.roditeli.info/archive/arh27/kakbebe/ newsm53
Благодаря за статията. Интересна е!
Не им е лесно на спермитата...  Laughing

# 313
Здравейте момичета! Аз имам малко тъпо въпросче  Blush
Ползвам тестове clear ovu на кутията пише "проби от урината могат да се вземат по едно и също време всеки ден в продължение на 5 поредни дни" та се чудех вие по едно и също време през деня ли ги правите. За трети път ги ползвам, последно ги ползвах миналата година и тогава се стремях да са в един час. Не знам това дали оказва някакво влияние? Първия ми беше в събота в 16ч, но вчера го направих с час и половина по-късно дали е проблем?  newsm78

П.П. Вчерашният тест беше с по-силно изразена втора чертичка, но по-слаба от контролната. В събота беше едва забележима втора черта и двата теста ги отбелязах като (-), но сега се чудя щом пика на ЛХ  е толкова малък и ако няма проблем с часа на тестване днес кога да го направя.  Tired

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 11:32 от pepito21

# 314
Пепито, направи теста в същия час като в събота. Може би ще хванеш пика днес!  Peace Ако имаш +, Овуто предстои и ще е до 2 дена най-късно! Може да започвате с опитите! Успех!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт