тест за овулация

• 274 393
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 315
bebe26, много ти благодаря за бързия отговор, аз се чудех дали да не го направя сега в 12ч и после в 16ч пак, да видя дали ще има разлика в чертичките  Blush В началото на темата четох, че в една статия в зачатие препоръчвали да се прави по два пъти на ден  Tired от толкова мнения се забърках   ooooh!
а и БТ днес е по-висока,макар и с малко от вчера, та ме е страх да не сме изпуснали момента. По принцип цикъла ми е 26-29 дни

# 316
Първия ми беше в събота в 16ч, но вчера го направих с час и половина по-късно дали е проблем?  newsm78
Не, в никакъв случай разлика от няколко часа е проблем. Peace

# 317
Правила съм тестове за овулация само едни месец, но като ги правих не спазвах правилото, че трябва да са долу горе по едно и също време, тъй като не мога да стискам повецче от час, това правило също не спазвах, два дена подред имах ясно изразена разтеглива прозрачна слуз, болки в гърдите и тъпи болки в яйчниците, тоест всички признаци на овулация, но тестовете бяха отрицателни, дали е възможно да има овулация , а тестовете да не отчитат newsm78 или пък е по-скоро това, че не съм спазвала точно указанията? newsm78

# 318
mari_rouge, най-вероятно си имала овулация, но си мисля, че това, че не си спазила времето за въздържане от ходене до тоалетна е довело "-" резултат. Но само ако мериш БТ и тя се покачи, може да си сигурна в това.

И аз поддържам мнението на Фран Джонсън
Не, в никакъв случай разлика от няколко часа е проблем. Peace

# 319
Mary_Angel , много ти  благодаря за отговора Hug

# 320
Искам да ви попитам на мен ми идва на 40 дни,сега ми дойде на 45-я ден (за сега е още зацапване може да видите на графиката ми).От кога да почна тестовете за овулация?

# 321
Аз ползвам clear ovu тестове и на кутията пише при 40 дневен цикъл да се започне тестването на 23 ден, за по-голяма дължина нищо няма

# 322
Ок а 23 като броя от първия ден на кървенето нали.На мен гинеколожката ми каза от 9-и ден?!

# 323
 Rolling Eyes ами аз го считам от първия ден на истинското кървене, т.е. не зачитам зацапване ако има такова. Направила съм си календар в http://www.fertilityfriend.com/  и в зачатие, и от там се ориентирам за деня. До сега когато съм правила винаги съм брояла първия ден на МЦ и съм хващала О. Нямам и на идея защо док ти е казала така, но си мисля че ако ги броиш след 9-ия ден ще изпуснеш О. Може и моето броене да е грешно, и на късмет да съм хващала О.  Blush

П.П. Ето този линк го има в подписа на denis_d, дано ти помогне

# 324
Момичета, моля за малко помощ в разчитането на тестовете.  Praynig
До колкото знам, а и съм питала док. теста е положителен когато контролната черта е по-наситена от тестовата, или са с еднакъв цвят. Вчера контролната черта на теста беше видимо по-наситена, но днес пък и двете са с еднаква наситеност и не знам как да отбележа днешния тест  newsm78 но линийката е по-слабо наситена от вчерашната контролна.  ooooh!
Ето ги: от 22.03 и днешния, правени са в един час, като не съм пишкала 3 часа преди теста

# 325
Pepito, отбележи днешния тест като +, започнете с опитите от утре или още тази вечер. Следващиете 2 дни си действайте! Успех!   bouquet

# 326
Аз също мисля,че днешният тест може да се отчете като положителен.

# 327
kup74, bebe26 благодаря ви за отговора!   bouquet
Ами ние действаме още от първия положителен тест, т.е. от понеделник, дано не сме прекалили, защото док каза 7 дни въздържание преди деня на О. А след тези два положителни теста О май е днес  Rolling Eyes

# 328
Момичета, искам да попитам как да разбера кога предстои овулацията, при условие, че 5 поредни теста показват предстояща овулация. Първият тест беше със силно изразена контролна черта, много по-контрастна от тестовата, а следващите четири поредни дни, контролната и тестовата черта са еднакво наситени. Месечният цикъл ми е през 28-29 дни. Първият тест е правен на 10.03, а следващите са на 11,12,13 и 14.03.
Също някъде из форума бях чела, че МЦ идва 12 дни след овулацията. Тъй като ми дойде на 25.03, значи ли че овулацията е била 12 дни по-рано, т.е. на 14.03? А +теста показва предстояща след 10.03. Пообърках се - дано някой ме разбра.  Rolling Eyes
Така или иначе този път отново бебето "не стана", но искам да си направя някой извод за следващия/те път/и.
Благодаря предварително!

# 329
Не съм много компетентна по тестовете, но мога да кажа само, че нормалният период между овулацията и следващия цикъл е от 12 до 16 дни.

Общи условия

Активация на акаунт