тест за овулация

• 274 391
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 330
Аз този месец имах два положителни теста за овулация и питах док, в такъв случай кога ми е била овулацията и той каза след първия положителен тест. Имаш ли снимки на тестовете, добре е да си ги снимаш за да имаш база за сравнение за следващия месец, така каза моя док  Blush Моя цикъл е 26-29 дни и О ми е на 15-16 ден. Подкрепям Mary_Angel за дължината на ЛФ.  Peace
Успех следващия месец!   bouquet

# 331
Момичета, искам да попитам как да разбера кога предстои овулацията, при условие, че 5 поредни теста показват предстояща овулация. Първият тест беше със силно изразена контролна черта, много по-контрастна от тестовата, а следващите четири поредни дни, контролната и тестовата черта са еднакво наситени. Месечният цикъл ми е през 28-29 дни. Първият тест е правен на 10.03, а следващите са на 11,12,13 и 14.03.
Също някъде из форума бях чела, че МЦ идва 12 дни след овулацията. Тъй като ми дойде на 25.03, значи ли че овулацията е била 12 дни по-рано, т.е. на 14.03? А +теста показва предстояща след 10.03. Пообърках се - дано някой ме разбра.  Rolling Eyes
Така или иначе този път отново бебето "не стана", но искам да си направя някой извод за следващия/те път/и.
Благодаря предварително!

Аз мисля, че е напълно възможно О да е била тогава - погледни инструкцията на теста, който си ползвала. Различните тестове предвиждат О, която варира от 12-24-48 ч. след положителен резултат.
Аз обаче съм чела, че типичният случай е, М 14 дни след О.
Така че... май никога не можем да знаем с точност. Освен това дори и при една и съща жена може периода да варира - един месец 12 дни след О, един 14.
Но ти пожелавам да няма следващи "пъти", а само "път"  Wink

# 332
Благодаря ви момичета!   bouquet
Сега се чувствам по спокойна. Значи след първия +тест, който беше на 10.03, овулацията е била на 11-12.03 и плюс 14 дни, МЦ си дойде на 25.03. Изясних за себе си и следващия месец надявам се да имам късмет.  Heart Eyes
pepito21, аз не съм ги снимала тестовете, но си ги пазя засега в кутийката и съм ги надписала.  Crazy

# 333
  • Пловдив
най-накрая след два месеца ежедневни тестове за ову и аз да видя две чертички..но противно на очакването ми на другя ден да ги видя пак и то по наситени те изобщо не се появиха. аз с тестовете бях до тук -давам си почивка на мислите от всичко..

# 334
най-накрая след два месеца ежедневни тестове за ову и аз да видя две чертички..но противно на очакването ми на другя ден да ги видя пак и то по наситени те изобщо не се появиха. аз с тестовете бях до тук -давам си почивка на мислите от всичко..

аз правех тестове на овю, не можах да преценя колко са наситени чертичките, но имаше едни няколко часа, в които май бяха с еднаква тъмнота:))
при мен се появиха два поредени дни, което малко ме обърка кога точно се очаква да е овулацията, но така или иначе и с две ову чертички, този месец пак съм си неразположена.

# 335
Аз този месец имах два положителни теста за овулация и питах док, в такъв случай кога ми е била овулацията и той каза след първия положителен тест. Имаш ли снимки на тестовете, добре е да си ги снимаш за да имаш база за сравнение за следващия месец, така каза моя док  Blush Моя цикъл е 26-29 дни и О ми е на 15-16 ден. Подкрепям Mary_Angel за дължината на ЛФ.  Peace
Успех следващия месец!   bouquet

не съм лекар, но според мен овулацията трябва да е някъде по средата между двата теста, иначе пикът на хормона не би се задържал и втория ден.

# 336
  • Mostly in my mind

според мен това е нормално Peace при мен два поредни месеца вече след деня с двете чертички, на следващия ден втора няма. не се шашкай  Hug

# 337
Момичета , случвало ли се е на някой 6-7 дни след предполагаема овулация да има слуз примесена със съвсем леко светло, почти розаво зацапване?

# 338
mari_rouge Thinking На мен не ми се е случвало, но знам че  към 7-ия ден след овулация е имплантирането. Дано да е това!  Praynig
При първата ми бременност си знаех че съм бременна и някъде една седмица след О. (засичана с тестове и мерене на БТ) имах болки ниско долу и ми беше много изморено и сънено, сега като се замисля си обяснявам тези симптоми с имплантирането.  Embarassed
Успех!  Hug

spasdidi, тестовете които ползвам след 10 минута стават с две еднакво оцветени ленти затова ги снимам.
Ripple  Peace  Hug

# 339
pepito21 , благодаря за бързият отговор Hug

# 340
Здравеите момои4ета отново!Предния месе4  тестовоите ,които си правих  няма6е нито една наситена втора 4ерти4ка  правих ги 10  дни  и  спрях  с  тестовите,и    запо4нах да  4акам  да  менструа4ия  и  о6те  4акам  трябжа6е да ми  доиде на  17 март(на  мен  винаги  ми закаснява от  2 до  10 дни),правих си тест за бременост но  отри4ателен noза  сажеление.Много мои познати ми казаха поради смяната  на  сезоните  и  на  тях  и  е  закасняло с няколко дни.Надявам се да не ми  доиде и да  сам  бремена  newsm53,вапреки   4е  нямам  никави призна4и .Мислех  и  втори тест за бременост да си правя,но  знам  4е  отново  6те  е отри4ателен,толкова  много  тестове  сам правила и ме  е  страх  да  не  е отножо  отри4ателен!

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 21:49 от didi8103

# 341
  Кога си прави теста за бременност? Ако е било на 17.03, пробвай тези дни пак и дано видиш  EFP

# 342
  • Пловдив
mari_rouge Thinking На мен не ми се е случвало, но знам че  към 7-ия ден след овулация е имплантирането. Дано да е това!  Praynig
При първата ми бременност си знаех че съм бременна и някъде една седмица след О. (засичана с тестове и мерене на БТ) имах болки ниско долу и ми беше много изморено и сънено, сега като се замисля си обяснявам тези симптоми с имплантирането.  Embarassed
Успех!  Hug

spasdidi, тестовете които ползвам след 10 минута стават с две еднакво оцветени ленти затова ги снимам.
Ripple  Peace  Hug
извинявам се за въпроса предварително ,но какво е имплантиране?

# 343
  • Mostly in my mind
извинявам се за въпроса предварително ,но какво е имплантиране?

Цитат
Имплантация (вгнездяване) - 7 ден

На седмия ден след оплождането, или на 21 (22) ден от началото на последната менструация, външните клетки на бластоцита започват да проникват в клетъчния епител на матката, поставяйки началото на имплантирането, което действително става през втората седмица след оплождането.

# 344
Имплантиране е закрепване на вече оплодената яйцеклетка в матката!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт