Доматен сос(разядка)
Ще напиша един сос (разядка), много подходящ за Бъдни вечер.Без чесновата майонеза(бях писала някъде рецептата) и без този сос, не сядаме целогодишно на масата
2 глави кромид лук се запържват(задушават по желание) с 3-4 моркова.След като омекнат сипвам при тях две консерви домати.Оставам да поври сместта около 20 мин.След това слагам сол и 1с.л. без връх брашно за сгъстяване.Махам съда от котлона и слагам 1-2 глави чесън.След това пасирам сместта хубаво и връщам на котлона само да кипне.Като изстине леко се слага задължително 1 ч.л. захар.След това се овкусява по желание.Може да се добави още сол, черен пипер, желателно е и малко оцет.
Всички които са опитали този сос се пристрястяват към него, дано ви хареса След като престои един ден в хладилника, става невероятен.