410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 203
  • 627
  •   1
Отговори
# 285
Мили момичета от СБНМ, сигурна съм че всички оценяват труда и усилията, които полагате за доброто на българските майки! Някои от думите казани тук, бяха необмислени и първосигнални. Пожелавам ви сили и късмет от тука нататък, за да успеете да договорите най-добрите условия за всички нас!  Hug
Присъединявам се към тези пожелания! Искам и аз да кажа голямо Благодаря на всички жени от СБНМ за всичко постигнато дотук и за всички усилия за в бъдеще! И за мен няма значение дали новоприетото ще ме засегне, все пак преди време не съм и мечтала да получавам такъв заместващ доход в продължение на 9 месеца. Ако получавам 12 месеца, още по-добре, ако не - здраве е, и това не е малко! И аз мисля,че не може да разчиташ на държавата да получаваш 1 година обезщетение, а преди това да не си внасял осигуровки поне за същия период.  Naughty Впрочем аз и мъжа ми не разчитаме на държавата да ни помага да си отглеждаме детето, направили сме си сметките отдавна и разчитаме само на себе си. Това е моята философия.

# 286
Момичета, радвам се, че има хора, които оценяват усилията ни, защото това ни дава стимул да продължаваме да се борим. Hug

Мили момичета от СБНМ, сигурна съм че всички оценяват труда и усилията, които полагате за доброто на българските майки! Някои от думите казани тук, бяха необмислени и първосигнални. Пожелавам ви сили и късмет от тука нататък, за да успеете да договорите най-добрите условия за всички нас!  Hug

Да договаряме е невъзможно. Правим предложения, част от които се възприемат други, за съжаление - не.

Мисълта ми беше точно тази - да бъдат приети повече предложения направени от Сдружението!

# 287
  • СОФИЯ
Момичета, радвам се, че има хора, които оценяват усилията ни, защото това ни дава стимул да продължаваме да се борим. Hug

Да договаряме е невъзможно. Правим предложения, част от които се възприемат други, за съжаление - не.

Мисълта ми беше точно тази - да бъдат приети повече предложения направени от Сдружението!
  Peace Дай Боже!

# 288
  • До хладилника, който обичам
...да получаваш 1 година обезщетение, а преди това да не си внасял осигуровки поне за същия период...
Нали за това ставаше дума, когато се обсъждаше петицията, докато се събираха активно подписи Rolling Eyes
И мъже, и жени, внасят докато работят. Вече кой на каква сума се осигурява, е друг въпрос, но някаква, била тя минимална по закон, сума се внася с години наред.

# 289
Мнението ми е ,че държавата трябва да поощри раждаемостта в България ,за да не се претопи нацията,и трябва да задейства механизми по който да го направи,кризата не трябва  да бъде използвана  от правителството ,(че ето  понеже сме в криза това не може  ,онова не може ,и т.н. да стане. Тя държавата е в криза вече 15 г. за разлика от др. държави.
Не знам някой дава ли си сметка ,че като цяло на брой населението е дори по-малко от хората в един американски град например.Истината е ,че бедност в България има и тя е голяма,хората са се депресирани и трудно живеят  и причината за абортите пак е финансова.
Не ми ясно защо трябва да се изкарва пред света ,че всичко ни е наред,имало пари в държавата ,ами като има защо не дават пари за деца -ни детски -там пак ограничения се поставят,ни прилични заплати - хората да се оправят кой както може.Искат да постъпват пари в държавата ама с тая политика скоро няма има данакоплатци ,т.е. няма да съществуват такива .
Успешен ден на всички и успех на СНБМ

# 290
  Момичета и аз искам да благодаря на всички онези мами които се борят за доброто на всички нас.
 Но искам и да изразя мнението си , че би трябвало да се приеме  за всички деца които не са навършили 9 м. и да могат те да се възползват от новото предложение.
 Така мисля ,че ще е най-справедливо.По аналогичен начин бе прието и платеното майчинство за 9м.

# 291
  • Варна
Аз пожелавам на всички майки следния Коледен подарък - една година платено майчинство на база на доходите от предходните 6 месеца, което да важи за всички в заварено положение:)) Тогава ще приема, че правителството мисли за всички майки и за децата на България. Другото са кръчмарски сметки на държавата.

# 292
  • До хладилника, който обичам
Клеопатра,
а наистина ли не може да се предложи да са 9 месеца поне осигурителните месеци, вместо 12?

# 293
ПИтанка-ако на някои от предходните месеци доходът е обезщетение за отглеждане на дете ( 220 лв) или болничен,от тях ли се смята 90 %??
Благодаря   bouquet

# 294
Искам да ви напомня ,че благодарение на инициативите на майките обезщетението е повече от 135 дни ! До преди 2006 г. никой не си помисляше да внася високи осигуровки 6 м. за да получи след това 90% от тях като обезщетение за 4,5 м! Хубавото е че тези 12 м. сега са само база за определяне на обезщетението, а не право на такова- т.е. дори и 6 м. осиг. стаж да имаш пак ще си обезщетен 12 м!
Туранага_Санka не съм компетентна, но поне до сега имаше мин. р-р на обезщетението , независимо дали 90% показват друго! Предполагам че и сега ще е така! Peace

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 14:15 от veni-b

# 295
  • СОФИЯ
Нищо не е сигурно и ясно докато не формулират конкретните разпоредби. Не може да се тълкува по предположение.

# 296
то и болничния си е обещетение и доход.мисля, че се взима в тия 6 месеца newsm78 :

# 297
то и болничния си е обещетение и доход.мисля, че се взима в тия 6 месеца newsm78 :
Да !

# 298
  • СОФИЯ
Да !

Така е. По този въпрос нищо не се коментира, дори и в медиите.

# 299
  • София
Здравейте, опитах се да прочета всички постове до момента. Аз съм майка на 6-месечно бебе и още не знам дали завареното положение 6те важи за такива като мен, но силно се надявам.Първо искам да кажа, че не може години наред да ощетяваш държавата като не си плащаш осигуровките и по този начин да минаваш в сивата икономика и изведнъж изкуствено започваш да плащаш големи осигуровки с цел да взимаш повече пари като родиш. Законите са закони и важат за всички. И на мен не ми е приятно да плащам данъци всеки месец по 500лв, но никой не ме пита. Не ви е виновна държавата. Може да се сърдите само и единствено на вас и вашия работодател.
Шапка свалям на правителството, че гласуваха този закон. Няма друга европейска страна с такава социална политика стимулираща раждаемостта.

Общи условия

Активация на акаунт