410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 205
  • 627
  •   1
Отговори
# 270
Гледах Масларова по Тази сутрин, но не спомена нищо за майчинството. Стана ми любопитно, какви ще са исканията на СБНМ от тук на татък и каква позиция ще заемете,момичета?

Струва ми се, че с това решение за майчинството се працакват основните хора, благодарение на които 1 година високоплатено майчинство стана възможно - настоящите и бъдещи(в буквалния смисъл - бременните) майки. А това именно са хората благодарение, на които петицията се подписваше и разгласяваше. Това е и причината може би недоволните в темата да са толкова много (макар, че в моята отчетна като че ли мамите са доволни от решението, но притеснени дали ще огрее и завареното положение Simple Smile )
Момичета, за съжаление по въпроса с 1-та година нищо не може да се направи. Това е предложение на Масларова (даже е искала 18 месеца) което за първи път е коментирано в петък.
в момента се опитваме да включим завареното положение, което в петък не е било включено и това да не се преизчислява обезщетението на заварените случаи за 12 месеца назад.
Опитваме се и да изясним няма ли да има някакъв вариант за тези, които нямат 12 месеца стаж.
Клеопатра, голямо благодаря за всичките усилия, които полагате с другите момичета. От много време се колебая дали да подам молба за членство в СБНМ (спираше ме фактът, че не бях сигурна колко време мога да отделя) Но щом като вие успявате да отделяте време за такива важни въпроси и най-вече ги решавате, не се съмнявам, че и аз ще мога да отделя макар и малко време за по-малък проект Simple Smile

# 271
Аз съм в заварено положение, така да се каже. В момента съм в 45 дни болничен преди термин, който е на 29.12. Мен пък ме устройват идеално промените, ако се приемат в такъв вид. Ако се изчислява за 6 месеца назад ще вземам по-малко със 100тина лева, в сравнение с изчисление за 12 месеца назад. Все пак съм РАБОТИЛА реално в 2 училища до юни и така е редно -да вземам повече. Едно е да се осигуряваш само допълнително на още 4 часа, друго е да препускаш в 2 училища  в два близки града и да се занимаваш с ученици в първите месеци на бременноста/знаете как е/.

# 272
От много време се колебая дали да подам молба за членство в СБНМ (спираше ме фактът, че не бях сигурна колко време мога да отделя)
Hug, дано да отделяш повече от мен  Embarassed

# 273
Мен пък ме устройват идеално промените, ако се приемат в такъв вид.

Не само теб , не само  bowuu
И майка ми е учителка , та знам за какво пишеш   bouquet

# 274
Според мен усилията трябва са се насочат към  вече бременните жени,да се включи завареното положение особено в напреднала вече бременност ,тъй като новите правила за майките влизат в сила от 1 януари, и точно те ще бъдат най потърпевши от силата на закона,
някой няма да имат нужния стаж по новия закон и вероятно ще са направили завишаване на осигуряването според сегашния  закон/ от съветите  на счетоводителите,вестници и т.н./ и накрая може да им дадат смешните 100 лв. помощи...,за сметка на  това че нямат 12 м. труд. стаж преди раждането .
Ето това прави бременните гневни ,защото иначе вече  са се разписали за нищо,
А някой ако има желание да чете може са влезе в http://www.odit.info/?s=3&c=3,да види какво пишат счетоводителите и др. за нас бременните

# 275
Според мен усилията трябва са се насочат към  вече бременните жени,да се включи завареното положение
Върху това се работи упорито  Hug

# 276
Поздравления за всички, които се радват и с борят за това решение! Бях много учудена, че има недоволни и жени, които това решение ще засегне, но в негативна насока! Не бях мислила за това. Мога само да кажа, че е нормално в осигурителната система да има някаква справедливост. Не може да получаваш 1 година някакво обезщетение, а преди това да не си внасял осигуровки поне за същия период и за същата  сума. Иначе разбирам, че има много майки, които са в изключително затруднено положение, но не мисля че нашата държава е стигнала до там, че наистина да подкрепя майките и майчинството-на всяка цена. Не че няма причини за това! Правилно са отбелязали момичетата, които се борят зо всички нас, че има ужасно много други въпроси, които трябва да залегнат в измененията на закона-като уреждане на заварените положения, подкрепа на майките с близнаци, също така не съм срещала да е уредено някъде дали тези 315/410 дни могат да се прехвърлят на бащата или друг роднина, какво му се плаща в този случай, дали може да се прекъсва този отпуск, и при какви условия. Успех, и нека изчакаме финалното решение.

# 277
Моля за отговор от по-компетентните - моето платено майчинство 315 дни изтича на 12.12.2008, тоест към дата на гласуване на новото платено майчинство 410 дни съм в заварено положение. Осигурявана съм от 10 години назад - тоест новата клауза за 1 година назад не е проблем. Откога влиза в сила новоприетото (от дата на гласуване или...) и как стои въпроса с тези, които са в заварено положение, тоест предишните 315 дни все още не са изтекли??

# 278
Първо , тези промени още не са приети. Ще се гласуват на 12.12. Излишно е да задавате такива въпроси. Не се знае нищо още за бременните жени в момента, камо ли за такива като теб. В крайна сметка ти си си взела паричките, нали?

# 279
Поздравления за всички, които се радват и с борят за това решение! Бях много учудена, че има недоволни и жени, които това решение ще засегне, но в негативна насока! Не бях мислила за това. Мога само да кажа, че е нормално в осигурителната система да има някаква справедливост. Не може да получаваш 1 година някакво обезщетение, а преди това да не си внасял осигуровки поне за същия период и за същата  сума.

разбира се, че всички не могат да бъдат доволни.
Но нека да благодариме на тези, които са жертвали от своето време и са направили нещо по въпроса!!!!  bouquet
Много е лесно да си седиш в къщи и да казваш - това ми харесва, това не!Да, много е трудно да се преценят нещата от всички страни,винаги ще има недоволни.

Аз лично, ,макар и да не ме огреят промените съм благодарна на тези мами, защото са се борили да направят живата ни по-добър!  bouquet

# 280
Момичета, радвам се, че има хора, които оценяват усилията ни, защото това ни дава стимул да продължаваме да се борим. Hug

# 281
  • Бургас
Без значение.дали приетото ще е благоприятно за мен.оценявам усилията на тези жени обединили се и помагайки на младите майки.

# 282
Момичета, радвам се, че има хора, които оценяват усилията ни, защото това ни дава стимул да продължаваме да се борим. Hug

Мили момичета от СБНМ, сигурна съм че всички оценяват труда и усилията, които полагате за доброто на българските майки! Някои от думите казани тук, бяха необмислени и първосигнални. Пожелавам ви сили и късмет от тука нататък, за да успеете да договорите най-добрите условия за всички нас!  Hug

# 283
Момичета, за съжаление по въпроса с 1-та година нищо не може да се направи. Това е предложение на Масларова (даже е искала 18 месеца) което за първи път е коментирано в петък.
в момента се опитваме да включим завареното положение, което в петък не е било включено и това да не се преизчислява обезщетението на заварените случаи за 12 месеца назад.
Опитваме се и да изясним няма ли да има някакъв вариант за тези, които нямат 12 месеца стаж.

Голямо БЛАГОДАРЯ на всички ВАС!!! Ако има как да помагаме и ние, споделете, с радост ще се включа с каквото мога!

# 284
  • СОФИЯ

Мили момичета от СБНМ, сигурна съм че всички оценяват труда и усилията, които полагате за доброто на българските майки! Някои от думите казани тук, бяха необмислени и първосигнални. Пожелавам ви сили и късмет от тука нататък, за да успеете да договорите най-добрите условия за всички нас!  Hug

Да договаряме е невъзможно. Правим предложения, част от които се възприемат други, за съжаление - не.

Общи условия

Активация на акаунт