410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 211
  • 627
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Според мен, въз основа на това, което пишат момичетата от Сдружението във форума, позицията им ще бъде, че са постигнали велик успех в борбата със сивата икономика и са поставили майките -"мошенички" на мястото им. Честита им пирова победа!

# 256
Според мен, въз основа на това, което пишат момичетата от Сдружението във форума, позицията им ще бъде, че са постигнали велик успех в борбата със сивата икономика и са поставили майките -"мошенички" на мястото им. Честита им пирова победа!
Съжалявам, ако съм груба, но ме интересуваше позицията на момичета, които са наясно с проекта и са вложили часове доброволна работа в него  Peace

# 257
  • Варна
Ами аз пък съжалявам, че не ти отговарят, аз написах собствените си изводи. Нищо лично.

# 258
Здравейте мами,радвам се че платеното майчинство стана 410 дни!
Имам един въпрос-вчера разбрах че съм бременна и днес се разчетох по темата.Питането ми е следното:до сега са ме осигурявали нa минималната заплата-220 лв,от другия месец ще искам да се осигурявам на пълната работна заплата-значи ли това че понеже се осигурявам на по висока заплата по- малко от 12 месеца,след това като съм по майчинство няма да получавам 90% от по-голямата заплата на която се осигурявам применрно 8 месеца.
Май не го обясних много добре но ако някой ме е разбрал нека ми отговори. newsm78
Благодаря предварително!

# 259
  • До хладилника, който обичам
Значи, да.

Ето тук порови и потърси, мисля че Клеопатра беше обяснила как се предполага, че ще станат нещата.
Още не е гласувано/прието, така че не е на 100% ясно.

Честита бременност Simple Smile

# 260
А не смятам, че майките, който са се осигурявали специално за майчинството са "прецакани", защото те прецакват нас останалите, като лъжат държавата.

Wink И аз, така...

Продължавам силно да се надявам, да ни хване и нас в заварено положение. За мен няма да има по-добра новина от тази, да мога да бъда близо до детето си още 3 месеца!

# 261
Поздравления за СНБМ!
Успяхте да изпълните мисията на правителството да осигури парите за увеличение на пенсиите!
Браво!

# 262
Вижте тук какво пишат за майчинството http://www.moreto.net/novini.php?n=30615. Доколкото разбирам от текста няма да засегне вече бременните, аз съм в трети месец дали ще ни пожалят Praynig.

# 263
......
Е, имам новини за вас - съществува т.нар. граждански договор, по който също се получават пари, но не се изплащат болнични и майчински.
......

След като си имала редовно допълнителни граждански договори, си имала възможност и да се осигуряваш допълнително върху сумите, получени по тях. ......

Извинявам се, но не ми е много ясно как точно става това. Бихте ли ми обяснили? Според мен е невъзможно, освен ако нямам БУЛСТАТ. Аз нямам и не мога и да имам, защото нямам законово основание.
Информацията ти за гражданските договори (че те се съставят когато хората искат да си спестят някой лев от данъци) е меко казано едностранчива, информирай се повече преди да говориш.

Поздрави!

# 264
     Уважаеми настоящи и бъдещи родители,

По повод възникналите противоречия и неясноти във форум БГ-Мамма, бихме желали да Ви напомним, че Сдружение „Настоящи и бъдещи майки” (СНБМ) е:
     • неправителствена и независима организация;
     • доброволно сдружение, в което работят майки от цялата страна;
     • организация, изградена от майки в подкрепа на майките, бащите и децата в България;
     • сдружение, постигащо реални и конкретни резултати в интерес на родителите, избрали да отгледат децата си в страната.
     За повече информация относно инициативите на Сдружението, моля посетете нашия сайт: www.snbm.org.

СНБМ не е:
     • сателит на политическа партия;
     • не изразява политически интерси и не се обвързва с политически идеологии;
     • не обслужва отделни прослойки от населението.

Във връзка с предложението ни за удължаване срока на платеното майчинство от 9 месеца на 1 година в размер на 90% от доходите на осигурената майка, категорично заявяваме, че СНБМ не е поставяло никакво съпътстващо или обвързващо условие! СНБМ не участва в обсъжданията на тройната коалиция и няма възможност да оказва влияние при вземането на решения. Петицията, върху която повечето от Вас положиха подписа си, бе публикувана коректно спрямо нашите искания и предложения. Гарантираме за истинността и искреността си!
     Ние, майките от Сдружението, също като Вас, научихме от медиите за увеличаване срока на осигуряване от 6 месеца на 12 месеца. Все още не разполагаме с конкретен текст, както и с допълнителна информация. СНБМ продължава усилено работата си по Бюджет 2009 с оглед изясняване положението на майките в заварено положение, семействата с близнаци, майките студентки, както и за промяната в минималния срок на осигуряване.

Тези от Вас, които следят работата ни през изминалите години, познават усилията, които положихме за увеличаване на платеното майчинство още през 2006 г. Вярваме, че огромна част от Вас и в този момент, се ползват от постигнатите резултати.

Надяваме се на разбиране и подкрепа от Ваша страна, тъй като Сдружението няма друга цел, освен подобряване качеството на живот на семействата в България!

Поздрави,
     Изабел Басмаджиян-Минева
     Заместник-председател на УС на СНБМ

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 16:20 от Бръмбазела

# 265

Значи са направили майчинството 12 месеца?А дали е гласувано или е само проект?

А за заварено положение това важи ли или само за "новите бебета" ?

# 266
Честито на всички майки и благодарности на СНБМ. Да мисията е възможна. Искам само да попитам как стои въпроса с майките в заварено положение. Моето майчинство на 90% приключи на 10 ноември тази година. Синът ми е роден в края на февруари. Имам ли право да получавам отново 90% от заплатата си и за кои месеци ако отговорът е ДА.

# 267
Момичета, правим всичко възможно ситуяцията да намери възможно най-благоприятен изход за най-широк кръг майки.
Най-вероятно тази седмица ще има заседание на Комисията по бюджет и финанси и след като там приемат текстовете в пленарна зала следващата седмица ще се гласуват.
Имайте малко търпение и не се притеснявайте излишно преди да е прието още каквото и да е било  Peace

# 268
Гледах Масларова по Тази сутрин, но не спомена нищо за майчинството. Стана ми любопитно, какви ще са исканията на СБНМ от тук на татък и каква позиция ще заемете,момичета?

Струва ми се, че с това решение за майчинството се працакват основните хора, благодарение на които 1 година високоплатено майчинство стана възможно - настоящите и бъдещи(в буквалния смисъл - бременните) майки. А това именно са хората благодарение, на които петицията се подписваше и разгласяваше. Това е и причината може би недоволните в темата да са толкова много (макар, че в моята отчетна като че ли мамите са доволни от решението, но притеснени дали ще огрее и завареното положение Simple Smile )
Момичета, за съжаление по въпроса с 1-та година нищо не може да се направи. Това е предложение на Масларова (даже е искала 18 месеца) което за първи път е коментирано в петък.
в момента се опитваме да включим завареното положение, което в петък не е било включено и това да не се преизчислява обезщетението на заварените случаи за 12 месеца назад.
Опитваме се и да изясним няма ли да има някакъв вариант за тези, които нямат 12 месеца стаж.

# 269
Искренно се надявам да се стигне до благоприятно решение за всички.
Инъче аз съм от тези майки "мошеннички" , които никой не ги пита дали са съгласни или не да бъдат осигурявани на мин.р.з. , а им се налага.
Подписах петицията! Peace

Общи условия

Активация на акаунт