Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 20-та тема

• 50 925
  • 367
  •   1
Отговори
# 135
  • сред люляците

Илрай78, прекрасни ванилови подковки!  bouquet

Embarassed Така е. Точно подкови станаха. И аз не знам защо, ама така ми дойде отвътре да ги направя Simple Smile

Селма, Dina 767,   bouquet

# 136
Pep-4o, може ли рецептата за яйчен крем!

# 137
Постният гювеч изглежда много вкусен, може ли да пуснете рецептата.Мерси предварително.

# 138
# 139
След толкова страници с красоти и вкусотии, не мога да изброя всички чудесни кулинарки поименно! "СтраОтни сте!" (както казва Бамбос от "Шоуто на Слави"  Grinning Hug). newsm51

marulka_s, честита бременност!  bouquet

smily_5q, благодаря за рецептата за Гръцката мусака!  bouquet

От мен едни спагетки от снощи:

# 140
Постният гювеч изглежда много вкусен, може ли да пуснете рецептата.Мерси предварително.

Тъй като страшно бързах, и трябваше да  сложа нещо набързо  във фурната, сътворих този постен гювеч. Използвах зеленчуци, които имах във фризера. Много лук,нарязан на полумесеци/4-5глави/, картофи, моркови, зелен фасул, брюкселско зеле, грах, царевица, домати, пиперки/по 1 зелена и червена/, гъби. От зеленчуците сложих по около една шепа. Използвах замразени грах, моркови,царевица,брюкселско зеле. И пресни домати, пиперки и гъби. Гъбките сложих цели, но ги избрах да не са много големи. Картофките като количество са в зависимост от броя на членовете на семейството. Всичко това посолих, поръсих с червен пипер,разбърках добре, налях повечко мазнина/аз използвах слънчогледово олио и малко зехтин/ и налях 1 чч пилешки бульон.
Всичко това се приготвя за около 8-10мин, след което го метнах във фурната и пекох докато придобие вида на снимката -или както казваше баба ми - да остане на мазнина. Сервирах го наръсен с магданоз. Наистина стана вкусно и особено ми хареса , че сложих брюкселско зеле, оказа се че добре подхожда на останалите зеленчуци.

# 141
  • варненка от София
Бамбинкамалинка, морковеният кейк е по рецепта на Селма, има го в нейните рецепти, невероятно вкусно нещо, но не е за бременни, отрових се от киселини, но нали съм ГГЗ и въпреки това ядох, ядох, ядох  Blush

Иначе за вчера правих бомбички от кайма и плънка изненада:

а тук се вижда и плънката:

Ягодка, сърдечно благодаря  Flutter Hug

И ако днес сред нас има Анита, да се чувствот поздравени от мен, честит имен ден!   bouquet

# 142
Здравейте момичета!
хайде и аз да се включа с едни кюфтенца с доматен сос

а за десерт маслени бисквити с крем

до скоро
много сте добри Peace

# 143
  • Варна
Привет, не устисках  Joy Пак с една мазна-мазна снимка, ама много вкусно беше снощи: отново питка, в комбинация с домашна руска салата.

# 144
Благодаря за рецептата, а може би тя да се направи с готов зеленчуков микс?

# 145
Здравейте , момичета !  Grinning Много отдавна не съм писала тук , но почти не готвя , а и съм основно на коледна вълна.Виждам , че вие не се спирате - шедьовър след шедьовър творите !   bouquet

Ето ги моите коледни приготовления :

Линцерови сладки , само заготовка , слепването по-късно  Wink -

Ванилени кифлички или кравайчета , в две форми :

Дрезденски щолен :

И разрез :

Райски сладки :

Забравих и АКК , с който всъщност започнах коледните приготовления :

И днешният ми опит за солената корона на Котка , която повече прилича на каскет  Mr. Green, но е много вкусна :

[/b]

# 146
Благодаря за рецептата, а може би тя да се направи с готов зеленчуков микс?
Със сигурност може, въпрос на фантазия, но гъбките са задължителни  chef

# 147
Ох, Диди, умори ме от смях с този каскет... Joy Joy Joy  Да не би да е била в много голяма форма и да се е разляла настрани? Rolling Eyes

# 148
Коте , голяма си беше тавата - плоската , която е комплект с фурната !  Mr. Green Обаче каскет не каскет , половината я няма - а , бях на диета !  Blush Със сигурност няма да я направя за Коледа - или трябва да сервирам само нея или друга , по-постна питка ! Разкошна е на вкус , то си е цяло ядене - хляб , сирене , салам , доматът липсва , но  и той може да си добави !   Joy

# 149
Натъпках се на обяд, с цел да разгледам спокойно темата, ама не става. Crossing Arms Сега заради вас пак ще ходя да разровя халадилника, иначе има опасност да ми изгърми лаптопа, да седя тук да точа лиги. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт