Тортено предизвикателство Февруари 2009

• 52 646
  • 848
  •   1
Отговори
# 525
Аз с последния влак, но четвъртъците ми е невъзможно почти да пиша.

Блуай
, трудно ми е да коментирам твоята торта поради причината, че идеята на тази, която аз правих беше доста близка и сме видяли нещата под доста различен ъгъл. Идеята е ясно, че е добра  Mr. Green , някои неща бих направила по различен начин. Много ми допада хрумването за конструкцията на дървото-много оригинално. Малко празно ми стои отдолу, липсва природата, но явно ти така си видяла нещата. Другото вече е обсъдено- гледала си двуизмерна картинка и правейки триизмерен проект само едно от дърветата ти всъщност е триизмерно. Поздравления и чакам с нетърпение да видя следващата ти торта  Peace

Ванче с цветята хич ме няма, така че не мога да коментирам, харесват ми като цяло- малките косури вече са казани- дръжките на нарцисите. Другото, което ми стои малко неестествено е зеления нюанс в цветовете на нарциса.
Оградката е много сполучлива. Добре, че беше Американския телешопинг, та да видим и твоята градинка  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Аз сигурно бих добавила и някоя буболечка- калинка нещо туй-онуй...не за друго, ама са ми слабост. Ами това е..всичко друго сте изкоментирали...

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 04:02 от Clairette

# 526
  • Plovdiv->Toronto
...Бла-бла-бла... (Кларет знае) Всъщност беше замислено да е конструктивно и казано като шега. Излезе по-иначе. Сори  Simple Smile ...

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 04:04 от eli_c

# 527
 newsm75 newsm79

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 04:03 от Clairette

# 528
  • Vaudreuil Canada
Пепи чакаме включване от теб с новите торти - не те юркам само съм нетърпелива за някои елементи Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 04:46 от shemet_neveroiaten

# 529
Шемет   bouquet

...Бла-бла-бла... (Кларет знае) Всъщност беше замислено да е конструктивно и казано като шега. Излезе по-иначе. Сори  Simple Smile ...

Хаха, бе доста по-иначе излезе ама карай  Laughing , чак ми е смешно сега  Hug . Шемет да си жива и здрава  lalalala cheers айде наздраве .

Ели между другото тортата ти страшно ми харесва, от началото гадая на кой е тази приказна торта и се кокоря да гледам мъничката снимка, едва я дочаках  Laughing . Ама айде да пуснат първо обясненията и после ще се изкажа  Peace

# 530
  • Plovdiv->Toronto
Конкретен пример как попрекалената конструктивна критика никому не е угодна Laughing, даже и на мен Naughty. Но за торти, кой каквото ще да каже, аз съм файн, захаросани комплименти не ми трябват, право куме в очи дето се казва  Sunglasses Laughing...
Майтап Simple Smile, аз така си говоря  Joy.
Шемет   bouquet
А тортето ми, хех Twisted Evil, знаех си аз че се дупите пред монитора  Joy,мерси за вниманието ...
Ето още една, изостанала снимка.

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 14:54 от eli_c

# 531
  • у дома
thedragonbg  Hug
Clairette    Hug
недей да очакваш кой знае какво от овтората ми торта   Joy

Благодаря и на Вас за коментарите, както и на всички останали  Hug  bouquet

приемам всеки един коментар, записах си внимателно забележките и ще се постарая да не ги повтарям при следващи проекти  Blush  Hug  bouquet

# 532
  • Пловдив
6 МАРТ

Обсъждане на тортите на Albena и Eli_c

Малко за правилата на обсъждането:
Форматът на обсъждане ще е свободен, както предния път. Моля както наблюдателите, така и участниците да имат чувство за такт при коментарите си, като се стараят да предложат конструктивна критика!
В първият постинг на всяко обсъждане ще пускам описанието на изработилите тортата точно както са ми го пратили.

Няколко съвета към обсъждащите:
- Моля, уточнявайте към кой е отправен въпроса ви!
- Преди да зададете въпрос, убедете се, че авторката не е отговорила на същия или подобен въпрос. Имаме само по 1 ден за 2 торти, времето не е много, така че постарайте се въпросите да не се повтарят!
- Моля, не обсъждайте други торти и не задавайте въпроси на други участници докато дискусията за настоящите тече!
Благодаря на всички ви за разбирането!

Albena
Тортата на Albena можете да видите тук:
http://flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157613215808283/

Описанието на Albena:

Два пандишпанови блатове.За всеки:4 яйца 6с.л. захар,6с.л брашно
сироп за заливане:2 ч.ч захар,4ч.ч вода есенция ванилия.
Маслен крем за слепване и за зафилване:250гр.масло ,250гр.захар,кристал и 125мл.вода.
За основно заглаждане 100мл. подсладена сметана.
За морето 200 гр кристалин.
за пясък 150гр.захаросан кокос.
За фигурките ползвах руска мастика по рецепта 1ч.л и половина желати, 2 с.л.вода,1с.л.и половина глюкоза и 2ч.л.глицерин,350гр пудра захар

Eli_c
Тортата на Eli_c можете да видите тук:
http://flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157613447731698/

Описанието на Eli_c:

Тази торта беше замислена много по-хубава, ама ха-ха, не стана. Толкоз неуспехи с нея, чак не повярвах накрая че стана запред хората и много си отдъхнах.
Идеята ме осени като се мотах около час из мазазина за сладкарски джинджурии. Видях малки лампички, последователно свързани с едно легълце за две батерии и това е, ни ключ ни нищо, слагаш батериите и светва. Made in China. Викам си, бре това за какво ли е. И ми светна, хихихи ...
Първоначалния план беше да е цяло село, хаха. Нямах обаче време грам. Не знаех и откъде да започна. Като начало изпекох, няколко вечери подред, блат по блат та 8-9. По основната рецепта на Тоба Гарет за жълт кейк, като люснах обаче и шепа смлени оpехи. Все още не знaex колко ще е голямо тортището и как да се конструира.
Така.
Викам си, след като лампите са ми готовия елемент, трябва да си омеся и покритие. Изпратих мъжа ми за маршмелоус и той домъкна 5 пакета по половин кило хаха. И той има нужда от запаси, прави си мус на микровълновата - шоколад, сметана и маршмелоус - топиш и бъркаш. Като стегне в хладилника става приказен крем.
Та маршмелоус тесто замесих, много лесно и приятно. Хлапето изяде голяма част.
Трябват ми борчета, започвам да правя. През сламка промушвам тел за цветя и режа на различни дължини, да стои като клонки. Облепвам с зелен гъмпейст, режа снежинки и ги лепкам по върховете на клонките да приличат на иглолистно някакво. Така - две вечери. Викам си, един бор стига. Сега сняг. Налепках парчета мaршмелоус тесто и в микровълновата, забравих обаче че в борчето има тел, на третата минута запуши страшно, детето се зарадва че ще дойдат пожарникарите, хехе ... Във фурната се постопиха задоволително ...
Времето напредва, решавам да правя тортището за нашата годишнина - 31 януари. Тъкмо гости ще има, да се изяде. Нямам идея още какво ще представлява. Напрявих си няколко нещастни плочки - лица на къщи и се чудя как ще ги използвам, мъка.
Видях една торта на Галя, дето прави тези kрасивите гланцирани торти, та тя беше разрязала една и едната четвъртина качена като втори етаж, много ми хареса. Разбърках крема на Наталина - рафаело, но вместо кондензирано мляко сложих варено такова - сгущенка, стана супер. Сиропирах три блатчета с ром и кафе и ванилов сироп и ги намазах, стегнато торте стана. Клъцнах го и мъжа ми се хили - "Гостите още не са дошли, ти вече я заопитва ..."
Извадих фондана, дойде часът на истината, по-скоро нощта, защото приключих около 3 сутринта ....
Та, фондана беше нещо прежълтял за една седмица, омесих нов. Взех да точа на нишесте, брех като се загърчи, стана не гладък ами като свинска кожа - набръчкан и изсъхнал отвън, къса се. Сгрях го пак малко, сетих се за Ванчето и разточих на оливце, егати нишестето, никога вече ... Покривам аз и спя, на нищо не прилича, има непокрити участъци, пъхам лампи под фондана и затискам, свърши ми белия фондан, кърпих със син, рязах снежинки, разтопявах парчета сух фондан и правих фитили, лепках, кърпих, тортата се размекна и се понагърчи, особено под по-тънкото синъо парче, майко мила ..... В последния момент измислих разположението на къщичките, запуших дупка c тази на втория етаж, добавих къщето най-отгоре защото беше празно, наплесках снежен човек защото и там нямаше нищо ... Останаха ми две лампички и ги направих на фенери, метнах ги и тях.
За малко да си забравя прекрасното шоколадово дърво, извадих го от фризера и го бучнах. То е от тел за цветя, намазано с разтопен шоколад.
Ами това е. После гостите не даваха да я режа. С радост я заклах, исках да ми се маха от очите вече, хаха ....

# 533
  • Пловдив
Момичета, много се извинявам, за времето през което пускам описанията, но и аз бях последните 2 дни доста болна. Извинявам се също, че до тук не съм коментуирала нито една торта, но нямах сили тези дни. Все още ми е отпаднало, но мотивацията да направя тортата не ме е напуснала.

# 534
А Добре, че беше Американския телешопинг, та да видим и твоята градинка 
Извадих си стреличката от дупето.... Явно си я заслужих.....  smile3534
Приемам критиката за бубулечките. Имаше една идея: Трябваше да има семейство калинки, "точещи се" по едно мини мостче а под него  един  бръмбар с бомбе, който ги поздравява с шапката си... ноооооо...... ще ги наместя друг път .... някъде.....
Я, новите торти дошли докато го напиша. Айде корекция на поста.....

Албена

ИДЕЯ И ЗАМИСЪЛ:
Най-сетне лятна торта.... Като цяло замисъла на тортата е много добър. Една хубава лятна сцена... ах, моретооооо......
АРАНЖИРОВКА:
Весела торта с живи летни цветове. Харесва ми идеята за разполовяването на тортата и пресъздаването на сценката върху 2 терена.  Елементите са много живи и истински. Водната част е много хубава, но ти си си майстор в тази област.
ИЗПЪЛНЕНИЕ:
фигурите са добре изпълнени. Чадъра е много готин. топката е ефектна. А джапанките, направо ме разсмяха.....
ВЪПРОСИ И ЗАБЕЛЕЖКИ:
 Малко ми пустее плажа, но пък човека сигурно плува под водата в момента, та затова. Джапанките вероятно са на Слави Трифонов с прословутия си №48. Малко едри ми идват на фона на останалите неща, но пък са страхотнии изобщо не бих ги изкоментирала на друго място. Поздравления за тази торта Албенче!!!
Въпросче: - Малко е извън предизвикателството. От известно време много работиш с ММ. Вдигна ли си малко цените на произведенията???

Eli_c 
ИДЕЯ И ЗАМИСЪЛ:АРАНЖИРОВКА:ИЗПЪЛНЕНИЕ:
Леле! Ели....  Shocked Отворих снимките и хлъцнах.... Гледах.... цъках..... клатих глава..... хълцах.... смях се....  Изобщо не мога да си спазвам разделението на коментара. ще го кажа на един дъх, тоест на половин дъх, защото толкова ми остана. Момиче... девойко... жено..... сразена съм от тази торта. Уникална е. То, аранжировката ли да ти похваля, идеята ли, изпълнението ли????? Лампичките така я отварят, че просто ми се иска да съм там вътре в къщичката и да ви се плезя през някое прозорче. Бора е невероятен. И без сняг и със него.... С две думи: ТОРТА СЪВЪРШЕНСТВО. Ако имаше гласуване - директно те изстрелвам на първото място.... засега!

ВЪПРОСИ И ЗАБЕЛЕЖКИ:
Нямам... нямам... нямам...... Само една шапка на Снежко бих сложила.... но и без нея е страхотен.... с тия клечести ръце милия е като истински.... Ели -   bouquet

# 535
Албена,много морско,топло....чак ми се приходи вече на море.А чадърчето е един път.Кажи повече подробности за него...

Eli_c, не знам какви трудности и колебания си имала,но това е тортата ми фаворит за сега!Като приказка е.Уж е зимна картина,а създава уют,чак си представям как зад всяко светло прозорче има хора,на топличко...Страхотна е,и дървото,и елхата, и снежко....всичко !За техническата част...може би е заслуга на фотографа   Grinning    но аз не виждам,нещо ,което да не ми хареса!  

# 536
Ели, много хубава торта. И аз ще запомня номера с четвъртинката като втори етаж, приятен стъпаловиден ефект се получава.
За китайската джаджа ти завидях, аз доста се дзверих да видя къде си напъхала чаените свещи и как така не ти топят покритието Simple Smile
Добре си се справила с елхичката, наистина има иглолистен ефект.
А стените на къщичките от какво са, меденки ли?
Харесват ми ненатрапчивите краски, тортата изглежда вкусна.

# 537
Аууу,от кога чакам да видя кой е твореца на тази торта със светлинките Laughing
Ели,поклон до земята newsm20,свалям ти шапка,........и още много ,но съм запленена от тази красота. Shocked
Каквито и трудности да си срещнала при направата и само ти си знаеш,но резултата е умопромрачителен!!!
Тези светлини са толкова романтични.........А елхичката е много истинска!
Поздравления за страхотната идея и изпълнението!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Отивам пак да я гледам и после ако се сетя да питам нещо ще редактирам поста си!
Албенка,определено ми дойде  лятното настроение с твоята торта!

# 538
Албенка, едната ми идея пък за сезонна торта, беше подобна на твоята, с тази разлика, че си представях тортата да е 3Д и да представлява шезлонг, демек самата торта да е шезлонга, а край нея да мисля разни украси и да има една мацка излегнала се с коктейл в ръка.... Морето ми харесва, защото изглежда реалистично, а не като моята капеща река hahaha И на мен джапанките много ми харесват. Peace
Но някак си като че ли ми липсват дечурлига из морето или по плажа. Може пък това да е картина от закътан оазис, в който Слави да се е скрил с любимата и както вече казаха, плуват под водата hahaha
Много топла тортичка.
Харесва ми, че днес двете торти са толкова контрастиращи - лято и зима.

Ели, твоята зима ми взе дъха. Толкова невероятно красива е. Толкова е магична. Направо..... Имаш ли снимки на тези лампички, или поне аз не видях да има. Направо не мога да си ги представя newsm78 И как си ги сложила така, че хем не се виждат , хем светят. А тези в самата торта, в ниша ли са сложени, #Crazy Просто е невероятно красива.... А снега, .....как е паднал на стичащи се като висулки.....ами по бора снега...... Невероятна красота. Това е тортата, която ми харесва най-много до сега..... Страхотия просто Hug Hug Hug Но като ти чувам перипетии, голяма емоция си е било явно Peace Много, много, много ми харесва тортата ти Peace

# 539
  • София
Е днес много сладки тортички  bouquet Контрастиращи Wink
Албенка, и мен ме зарадваха джапИнките, а чадърчето е боядисано отгоре с четка, предполагам newsm78
Ели  Shocked Shocked ами думи нямам за това творение. Невероятно  bouquet добре че се е скъсал мм и не е стигнал иначе тортата нямаше да има този невероятен завършен вид Hug

Общи условия

Активация на акаунт