Тортено предизвикателство Февруари 2009

• 52 648
  • 848
  •   1
Отговори
# 540
  • у дома
Албена  Hug

идея и замисъл:
обожавам морето, обожавам лятото. Именно затова страшно много ми допада идеята.  Party
аранжировка:
нищо не ми липсва, всичко ми допада. Точно там, къде трябва да бъде. 
изпълнение:
справила си се отлично, поздравления.  Hug Всичко е изпипано и страшно много ми харесва.   
въпроси и забележки:
въпроси нямам. Единствена забележка ще се повтори и от мен – размера на джапанките, просто се набиват в очите.  Peace може би някакво човешко присъствие, загатнато я с някой шнорхел, я с някое дупе в морето.. може би  Laughing

eli_c  Hug

идея и замисъл:
ГЕНИАЛНО хрумване! Поклон!  omm Скри ми шапката.  Shocked
аранжировка:
няма нищо излишно, просто си се справила страхотно.  Peace
изпълнение:
какво да говорим, изпипано до най-малкия детайл. Поздравления.  Hug
въпроси и забележки:
въпроси – как успя да я направиш толкова приказна?  Crazy  Laughing
забележка – там на едно местенце покритието не е добре, наби ми се в очите, малко нагъчкано.  Peace   Hug

# 541
Албена, много свежа и притяна торта, като тихоокеански остров е!  Peace

eli_c, уау, уау, уау! Сгря ми душата просто!  Hug

# 542
  • На небето
Ели нямам думи направо, УНИКАЛНА Е, а лампичките я правят още по.... главозамайваща.  omm newsm20  smile3501 За мен на този етап си на 1 място в класацията.

# 543
  • варненка от София
Днес двете торти са в двата крайни сезона, като ботевия стих силон да любя и мразя, тук са лято и зима.

Избива ме на поезия сутрешно, но няма как да е иначе след творението на Ели. Нищо не мога да намеря като кусур, не че това е целта де. УМОПОМРАЧИТЕЛНА торта, лампичките са невероятна хрумка, борчето е като истинско, гледах го няколко пъти да видя пластмасово ли е или моделирано, нямам думи. Ели, шапки долу!
Единствената ми молба е да споделиш рецептата за блатовете. Адски вкусни ми се виждат.

Албенка, тортата ти носи много ведро и топло настроение, от кога го чакам това лято беееее.
Морето е едни път, много реалистично, пясъка също. Фигурите ми идват малко големи и несъразмерни. Джапанките са почти колкото чадъра, чантата също, но като цяло духа на лятото е там. Харесва ми.
Това е първата лятна торта до сега. До този момент не сме видели есенни торти, остава да чакаме изненадите.

# 544
Дойде имоят ред .Първо да кажа на Ели_с :поклон до земята за твоето произведение на изкуството.Направо останах без думи. smile3501 smile3501 smile3501
Сега да дам разяснение по моята торта.Идеята ми беше есен с много дървета в парак стълби и къщичка,но тази торта е изцяло по въображение на дъщерите ми ,които обожават морето..Не посмях да моделирам хора.С рисуване и сметана се спавям,но с моделиранета все още не.
Ванче ,джапанки такъв размер мила незнам ,защо ,но от тях започнах ,но в последствие направих малка торта,защото в къщи никой не яде .
Красимира благодаря ти за мнението,за чадъра няма нищо сложно.Дръжкатае от шоколадов фондан в който поставих шиш и боядисах с перлена боя ,а одгоре е руска мастика ,разточих ,изрязах един кръг ,съхна върху купа за ядки,след като изсъхна отцветих(децата по точно )с маркери.Да си кажа претупах тортата,но нямам никакво време,но все пак пробвах нови неща за мен.За мен точно това означава предизвикателството.Благодаря на всички за коментарите.  bouquet

# 545
Ели , почти не влизам в тортената тема и не познава стила ти на работа , така че не знаех какво да очаквам.По принцип рядко дочитам дълги публикации , защото нямам нужното търпение , а и ако не ме грабне от второто изречение и ми става скучно.Пиша това , защото не само , че твоето описание на процеса на създаване на тортата е , може би втората дълга публикация , която успявам да изчета във форума , но и защото я прочетох на един дъх и непрекъснато имах чувството , че въпреки всичко ще видя най-невероятната торта до момента.
И не останах излъгана ! Невероятна, приказна ,зимна нощ си сътворила ! По принцип не говоря със суперлативи , но ти ги заслужаваш - моите поздравления , не само за майсторството , но и за емоцията и чувството , което успя да създадеш в мен , а то беше толкова истинско !

Албена , много хубава лятна торта.Морето е като истинско , да се гмурнеш и да забравиш жегите !
За несъответствието в размерите няма какво да пиша повече , важното е настроението , което създава тортата , а то е слънчево и ведро !

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 14:42 от ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨

# 546
  • Карнобат
Албенка чудесна лятна торта. Изработката е без забележки просто. Липсва ми само фигура на човек. Поздравления  за избора и изработката.  bouquet

Eli онемях от красотата която си създала. Прилича ми на картичка....уникална е[smilie=smile3501.gif] newsm17
Въпроса ми е имаш ли снимка на тези лампички и как ги сложи в самата торта? Къщичките от бисквити ли са и как ги закрепи? Борчето разбрах вече е от гъм пейст ,но как оформи самите "иглички"? Снежинките с формичка ли са изрязвани? Ох много станаха въпросите ми, но съм така силно впечатлена ,че искам всичко да разбера как си го направила. Поздравления  за изпълнението  невероятна е тортата.  bouquet  bouquet

# 547
  • Plovdiv->Toronto
Олеле Shocked, недейте така Laughing, наистина нищо особено не беше тази торта отблизо, виновни са лампичките  Simple Smile, ето ги :

Светлинките предават уюта, иначе самата торта беше ужас, Блуай, не само че е нагърчен фондана на втория етаж, ами и ако знаеш колко се радвах че успах да го втъкна и да го задържа с бордюра, закопчан с перли Twisted Evil, смях. Така се беше втвърдил от това нишесте по края ....
Лицата на къщичките са гъмпейст, никакви меденки не са Confused, даже не успях да ги лакирам, та малко кирпич ефект имат  Laughing. Крисче ли питаше за фитилите, ами Крисче Simple Smile и те като перлите от нужда са прибавени. Виждаха се ръбове снаждан фондан в средата в чупката на тортата и направих няколко тънки фитилчета , намазах с вода и забодох ги с перли на прага на горната къщичка за да висят и да крият дупката. Хареса ми и взех да топля фондан и да дърпам, накачих където можах Simple Smile. Чак накрая ми просветна че едната къщичка е по-висока, а няма покрив, само стена с прозорец и висулки Laughing. Нямах повече фондан, щеше ми се и там до елхата да лепна нещо като покрив, но не стана.
Елхата най си я харесвам. Две вечери труд след работа. Снежинките са изрязвани със същата формичка като белите и сините на тортата, закрепени са по около 3-4 на края на всяко клонче. Не е рентабилно и писва ужасно Simple Smile. Отгоре сложих малки парчета фондан и пъхнах на слаба фурна само леко да омекне и протече - 1 мин. В микровълновата пробвах - на третата секунда запуши ...
Повтарям се, сори, едно и също като в обяснението пиша  Rolling Eyes ...
Лампичките, изгребах една лъжица от тортата и ги пъхнах една по една. Има и парче пергамент, колкото да не падат трохи навън  Joy

Благодаря още веднъж на всички, торгната съм    bowuu bouquet ... Мисля че това е уникално начинание и уникална група от хора, с много фантазия и щури идеи, затова беше мое задължение да направя нещо неочаквано, както съм видяла много такива неща от магьосниците тук  Grinning. Радвам се че ви хареса, чакам и аз още изненади прекрасни през идващите дни   bouquet...

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 15:33 от eli_c

# 548
Албенка   много свежа торта. Морето е разкошно. За фигурката съм съгласна с Elena.  smile3501

Ели какво да кажа, останах безмълвна пред монитора. Уникална торта. И аз имам същите въпроси като Elena K. Шапка ти свалям.  bouquet

# 549
  • Plovdiv->Toronto
Благодаря Стаси76, отговорих на Еленка горе - къщичките са от гъмпейст, борчето е от зелени снежинки като белите на тортата   bouquet

Крисче ли пак попита Laughing, ей разконспирира ме, ами батериите не се виждат защото са винаги зад тортата, затова и нямам снимка точно отзад, жиците намуших, но батериите не мога да напъхам в тортата Laughing. Бутам ги като снимам отляво, теса отдясно и така  Joy Марулка - рецептата :

Жълт блат на Тоба Гаретт
330 гр. брашно
1 с.л/пак бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч / 230 г масло
2 ч / 454 г. захар
5 яйца
1 1/4 чаша айрян / батърмилк
2 ванилии
аз добавих и 60-70 г смлени орехи
Режа на 2 или на 3, зависи колко бухне, става различно с различно брашно, яйца  Peace.

# 550
eli_c благодаря за обяснението. Писали сме едновременно.

# 551
  • Vaudreuil Canada
Албена чудна лятна тортичка - аз имам питане за колко време стяга засъхва или не знам как трябва да се изразя кристалината та може да седи вертикално на тортата? По въпроса с джапанките - според мен размера им е съвсем тамана - чадърчето е малко  Mr. Green майтапя се. Поздравления че си направила лятна торта през зимата.

eli_c От първия ден чакам да видя на кого е тази торта и повече снимков материал. И аз много ги харесвам тия разпарчетосани торти - много идейни са. За идеята и изпълнението нали вече разбра - гениално чудесни са. Страхотна зимна приказка. Много оригинална направа на борчето - преписвам си я! Съжалявам че се си направила цялото селце Simple Smile Щеше да е още по приказно. Не знам как си си кръстила тортата ама "Тиха нощ" би и отивало много. Всичко е прекрасно а следващия път точи ММФ с пудра захар и няма да имаш проблеми. Ама това последното не трябваше да го пиша - я виж какъв резултат докарваш като имаш проблеми с покритието  hahaha Батериите можеше да скриеш под една купчинка сняг например  Wink Невероятна е тортата ти - просто фантастична. Голямо Браво!!!

# 552
Аз много благодаря за по-подробното разяснение. Идеята е велика. На мен никога, ама никога не би ми хрумнало това с тия лампички Wink Представям си те, как се буташ, мушкаш жички от тук от там, като ел техник Hug как се ядосваш, как се радваш като си я светнала. Просто е супер идейно това. То и май ще се краде де, поне на мен на такова ми намирисва Wink

# 553
  • София
Албенче,
изпълнение:Повечето неща в тази ти торта ги очаквах от теб, но малкото моделирани фигурки си направила чудесно. Чадърчето много весело!
забележки:Разбрахме се за пропорциите, винаги, когато идеята се разработва в движение или търпи промени,се получават такива разминавания.

Ели,
идея: от миналото предизвикателство очаквам нещо подобно от теб! Голямо удоволствие ми достави днес твоята торта!
изпълнение: Идеите, които неволята ти е подхвърлива са много ценни, догодина назима ще гледам да ги използвам:) Това с лампичките е голямо попадение и за една коледна торта ще е фурор!
въпроси, забележки: Всички въпроси, които ми изникнаха, докато гледах тортата, намериха своя отговор дотук. Аз имам една забележка само - тези снежинки по ръбовете ми идват малко разностилно спрямо останалата идея и техника, но пък употребата им в борчето е чудна:)

# 554
  • Plovdiv->Toronto
Дими  bouquet, крият ръбове снежинките, наложително беше да се сложат  Joy

Общи условия

Активация на акаунт