приучване към гърне

• 89 796
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Аз ползвам тренировъчни гащи на Хъджис, ето тези: http://c1.diapers.com/images/products/original/KC-029.jpg

Смисълът е детето да усеща кога се е напишкало, защото с нормалните памперси, които държат сухо, децата не усещат никакъв дискомфорт и това удължава процеса на сядане на тоалетна. Тези гащи стават студени, когато пишка. Некомфортно е и окуражава детето да започне да пишка в тоалетна. Допълнителен смисъл има в самото действие "сваляне на гащите" - нещо, което за сина ми беше неясно, докато не се сдоби с гащи, които да може да сваля.
От къде ги купуваш?

# 796
Аз съм в Северна Америка, но във Франция също съм ги купувала. В Ибей има със сигурност.  Peace Във Франция има и местни марки, които бяха по-евтини. В другите европейски страни не може да няма също. Ако търсиш на английски пиши "pull ups".

# 797
  • София
Благодаря ти.Аз нещо съм скарана с тези сайтове.
Ще потърся някъде в София!

# 798
  • София
Значи има 2 вида тренировъчни гащи - перящи се и еднократни. Не знаех за перящите се. Прочетох отзивите на майки, използвали тези от линка на Бояна. Не са доволни и не ги препоръчват. Пропускали и не отговаряли размерите. Значи и те не стават за на вън   Thinking
Пропускат, разбира се, като всички тренировъчни гащи. Това не са памперси. Идеята е не да не се намокри, а пораженията да не големи. Имам същите и от други марки- същите резултати. Ако се слага памперс дали ще е с лепенки или под формата на гащи- това не е тренинг. Детето не усеща мокро, ако се изпишка и няма никакъв смисъл. Поне за мен.

# 799
  • София
А тези на Бамбино Мио?

# 800
Аз съм доволна от Бамбино Мио.

# 801
Големият беше на 2,8 г. с един ицидент, на втория ден от махането на памперса. Малко преди това, гледахме специално направено за целта филмче с Елмо, което определено изигра основополагаща роля в случая.
Почти веднага махнах и нощния. Моментът с "ученето" си го спестих тривиално, къде от мързел, къде от нежелание да пера и тичам с парцала. Към момента, брат му с нищо не се отличава като поведение, така че, се движим по същата схема, бавно и спокойно. Този момент за мен е "уикенда, в който евентуално ще изпера един чифт мокри гащи".

Да се самоцитирам, но от събота е без памперс. Аз като махам, махам от раз, включително и когато сме навън. Имам пластмасова сгъваема дъска, за тоалетните навън, не е влязла все още в употреба този път.
В събота - 2 пропуска; в неделя - 1. Днес е 5:0 в негова полза.
Приемам и този път битката за бързо и безболезнено спечелена.  Simple Smile

# 802
Аз ги ползвах, но с памучна пелена отвътре, която да попива. Иначе мокри. Те не са направени да попиват, както памперс-гащите за еднократна употреба. И аз не ги знам за какво са направени. Не им схванах идеята изобщо.

Кейси, ясно ни е, че толкова голямо дете лесно се учи. То е малко като да научиш петгодишно да си казва името. Но те поздравявам за откровеността, която единствено ти прояви.

# 803
Кейси, ясно ни е, че толкова голямо дете лесно се учи. То е малко като да научиш петгодишно да си казва името.

О, тук има много изстрадали майки и то с много по-големи деца. Понякога просто не е лесно, въпреки хилядите изписани теории.

# 804
Голяма част от тях са изстрадали, защото са започнали отрано с тормоз и са насочили резултата в обратна посока. Например майката с копривата и иглите няма да постигне резултат скоро. Също и тези, които раздават шамари за напишкване.
А на други пък децата им просто не са узрели  Mr. Green

Та в тази връзка, ти как разбра, че твоето вече е узряло? И какво щеше да направиш, ако случайно не беше узряло още? Въобще допускаш ли такъв вариант? Питам съвсем добронамерено и нереторично, в случай, че пак стане някое недоразумение.

# 805
Аз го наблюдавам от известно време, особено в моментите, когато влетява в тоалетната, докато брат му си върши номер 1 или номер 2  отвращението или потреса, с които реагираше до онзи ден. Дори го пробвах миналия месец, но, след като с огромни усилия и неиздържащ накрая вече да стиска, си свърши работата с рев, просто му върнах памперс гащите.
И така, до миналия ден, когато си събу доброволно гащите, за да имитира целенасочено брат си.

Изобщо, не смея да давам мнение в такива теми, защото познавам и доста деца, който до 3.5 г. и нагоре, се стискаха с дни, да си свършат номер 2, докато не им бъдеше сложен памперс. И това, не в резултат на насилствени действия по махането му.
Пиша го, за вид окуражаване, особено на тези с по-големите деца. За мен, няма късно започване. И филмчето с Елмо е много добро, ако вече го има преведено (преди 3 г. го нямаше) препоръчвам го .  Simple Smile

# 806
  • Пловдив
И още едно фимче  Simple Smile - Potty Training!

# 807
  • София
А на други пък децата им просто не са узрели  Mr. Green
Еми не са узрели. Има ли проблем? Да не би да сме на някакво състезание?

# 808
  • София
Е,добре,де!Какво се прави в случаите когато детето не е узряло,
а на 3 годинки тръгва на детска,а не искат да го вземат,защото
все още е с памперс?

# 809
  • На дивана, под юргана
... ти как разбра, че твоето вече е узряло?

Придобива жълт или червен цвят и тупва от дървото...  Laughing

Абе, чета последните 5 страници и не вярвам на очите си... прекалено разгорещен стана този спор - толкова ли е трудно да приемате свободата на хората да имат мнение, различно от вашето?

Общи условия

Активация на акаунт