Кодрит кадир - сладост от Ориента

  • 92 644
  • 216
  •   2
Отговори
# 135
  • Варна
  • Мнения: 945
labrex нещо не се чувствам добре днес и само го опитах, но утре няма да му се размине  Wink
Благодаря - да ти се връщат пожеланията   love001

# 136
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Дидник, чуден е станал Peace!
 А сладурковците само как го гледат с блеснали очичкиии - да ги нацелиуваш от мен  Heart Eyes- ей заради това огънче в очите на близките обожавам да готвя Grinning!

# 137
  • Варна
  • Мнения: 945
mari_eta благодаря за комплимента - наистина ужасно вкусен се получи   bouquet, но голяма мъка беше печенето  ooooh!
За сладурковците - каката въобще не обича крем карамел и винаги ми е отказвала. А сега нямаше търпение да опита, каза че така на торта го обичала  Grinning
А за готвенето и друг път съм казвала - ако не са децата няма да пипна тиган и тенджера. Мразя да готвя, мия чинии и т.н. домакински задължения  ooooh!. Но както казва дъщеря ми - нали съм майка, трябва  Peace

# 138
  • Враца
  • Мнения: 94
Здравейте момичета
Имам въпрос относно сладкиша.
Мога ли да карамелизирам захарта в тефлонова незалепваща тортена форма?
Притеснява ме да не се съсипе покритието
Благодаря предварително  bouquet

# 139
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ако това те притеснява - карамелизирай в друг съд, пресипи и облей дъното на тортената форма с готовия карамел Peace.

# 140
  • Враца
  • Мнения: 94
  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug
Благодаря!!!!

# 141
  • Мнения: 1 352
Вчера се бях сетила за този сладкиш и смятах да го правя, и сутринта гледам, че тамата подновена. Тъкмо на време  Simple Smile, да не ровя за рецептата.
Сложих го да се пече, но на долния ред сложих и едни картофи със свинско в плик. Дали няма да ми се омирише сладкиша така Rolling Eyes?

# 142
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Щом са в плик мисля, че няма да мирише чак толкова Thinking...

# 143
  • Мнения: 1 352
Не мирише, но не го изчаках да изстине напълно и като го обърнах крем-карамелът ми се разля Tired. Ще трябва да се явявам на поправителен. Иначе на вкус си е супер.

# 144
  • Мнения: 3 353
И аз ще се явявам на поправителен, та затова тук да попитам вторият път да нямам проблеми. Mr. Green
На вкус стана един път и половина, охладих го за около 3 часа, сиропирах го и като го обръщах се изложих  Embarassed Не мога да го извадя от формата. С нож леко отделих от стените , пак не пада, втори път, пак същото. Потупвах формата отстрани, отгоре - пак не иска. Накрая тупна, но естествено се разцепи  ooooh!на камара ужас просто.
Формата ми не е тефлонова, а алуминиева. Да не би това да е проблемът? И друг въпрос ми хрумна - в тавата топла или студена вода наливате. Аз сложих студена. newsm78
Не, че има от него - унищожихме го, но бях го насипала в купички. Ще ми се следващият път да прилича на снимката в началото на темата. Crazy

# 145
  • БГ
  • Мнения: 1 263
cecunka76, не съм пробвала да направя сладкиша в алуминиева форма, но и от тефлон до тефлон има разлика.    ooooh!   Преди време бях взела едни формички от Кауфланд, уж тефлонови, нооо яко се затрудних с отлепването на кремчето от тях и то точно на 14-ти февруари,    Rolling Eyes   така че внимавайте в избора при покупка!   Peace 





А за водата в тавата - винаги студена, ако случайно започне да завира по време на печенето, добавяш кубчета лед!    Peace

# 146
  • Видин
  • Мнения: 4 991
Направих го. Умопомрачително вкусно е Simple Smile Снимков материал утре, че сега леко ме мързи  Blush

# 147
  • Мнения: 1 111
хайде да побутна темата с някой друг въпрос  bouquet

Снощи направих сладкиша и сега все още  е в хладилника...Направих го по първата рецепта,в началния пост, а чак сега изчетох темата...При мен кексовата смес също не потъна в млякото,както при повечето, а си остана отгоре...сега прочетох за тези 100-ина гр. мляко,които трябвало да се добавят в сместта,за да  е"тежка" и да не  е гъста,но....дано се  еполучил сладкишът,че ми трябва за довечера и не искам да се изложа /е,за всеки случай направих и един Ябълков коблер от Йоли,че винаг ими се получава добре... Laughing /
Та въпросът ми е такъв - моето кексово тесто е доста твърдо, не  е меко като при кекс...така ли се получават и вашите? Ще го сиропирам с горещо мляко,предполагам,че от него ще омекне newsm78
И вторият ми въпрос е относно сладкиша в купички - как преценявате колко крем-карамел и колко кексова смес да изсипете в купичката?

# 148
  • Видин
  • Мнения: 4 991
Най-добре наистина го напои с прясно мляко. На мен кексовата част ми беше сухичка, щото не се сетих да я сиропирам  Crazy

# 149
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Да, след сиропирането ще омекне Peace.
А за този в купичките - ами Embarassed...на око Whistling. Първо разсипвам по равно крем-карамелът и после пак така - каксовата смес. Че някъде е била повечко, а другаде - по-малко - мисля, че не е фатално.

Ще чакам отзиви довечера.

Общи условия

Активация на акаунт