Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се постига "ефектът на далматин" в сладкиша?
Каква е рецептата за сладкиша, който се споменава в дискусията и се споделя в темата?
Как се постига ефектът "зебра" в сладкиша?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се постига "ефектът на далматин" в сладкиша?
-
Каква е рецептата за сладкиша, който се споменава в дискусията и се споделя в темата?
Рецептата за сладкиша включва разбиване на 2 яйца, 1 чаша кисело мляко, 1 чаша захар, 1/2 чаша олио, 2-2 и половина чаши брашно + бакпулвер. Тестото се разделя на две части; първата половина се изсипва в тава и се пече до порозовяване. След това намажете с масло и сладко, а останалата част от тестото, смесена с какао, се излива върху сладкото. Печете при 220 градуса за около 30 минути или докато клечка за зъби излезе чиста. Накрая поръсете със захар на прах и украсете по желание. Рецептата за сладкиша включва следните съставки: 2 чаши кисело мляко с 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 2 чаши захар, 1 чаша олио и 4 чаши брашно. Смесете съставките и изсипете в тава, добавете сладко или орехи отгоре и печете на 180 градуса до готовност. Вариантите за добавки включват течен шоколад, ванилия, какао, мед и различни плодове.
-
Как се постига ефектът "зебра" в сладкиша?
-
Какви са опциите за добавки в сладкиша?
-
Какви са алтернативите на използването на тава за мъфини при приготвянето на сладкиши?