необходими продукти
риба филе -принцесата на нил или друго филе без кости
6-7 скилидки чесън, нарязани на дребно
4-5 настъргани домати или 3/4 кутия от готовите + 1 с.л.захар(това не е в рецептата, но по съветите на мама,където има домат трябва да се "омекоти" със захар )
1-2 червени чушки нарязани на ивици
1 цяла люта чушка (или повече-ако обичате много люто)
1 голям морков нарязан на ивици
черен пипер
сол на вкус
малко кимион
(има и още една подправка (хаваидж която според мен е ужасна и разваля напъно вкуса и затова не я препоръчвам изобщо, но както се казва- на вкус и цвет товарищи нет )
много магданоз
олио
1 с.л супа на прах
рибата се накисва във вода и сок от лимон за малко за да неутрализира миризмата
В по- плоска тенджера леко се запържва чесъна,добавят се морковите, след това чушките подправките,половината от магданоза, доматите със захарта и когато морковите омекнат се добавя и рибата нарязана на парчета.
Покрива се с гореща вода и се вари на среден огън.
Ако забележите, че сосът се е сгъстил много разреждате с малко топла вода.
В последните няколко минути преди да свалите от огъня добавяте останалия магданоз
Наи важното- не забравяйте хала или топлия хляб за топене в соса