asyalein, на снимката изглеждат съвсем като истински На мен не са ми се разтваряли, крайчета само ги притискам с пръсти Предполагам, че има някакви разлики в брашната и способността им да набухват, може би на това се дължи
Ще помисля за дребни сладки, на мен повечето са ми по-вкусни на следващия ден (цветенцата с мармелад поемат от мармелада след престояването, тахановите - също - след ден-два ми бяха по-вкусни), така че винаги правя сладките ден преди поднасянето им. Кантучините си ми бяха вкусни докато не ги унищожихме (което не ни отне дълго време... )...
bliznacite, при първа възможност ще покажа снимката на бабата, ако нямаш нищо против, разбира се Маслинки за мезе, към салатка или нещо друго пролетно-лятно, можеш да пробваш увити в тесто - ползва се същото тесто като за пая с гъби, от него откъсваш малки топчета, които разточваш (може и на ръка с леки раздърпвания), слагаш маслинка по средата и затваряш тестената опаковка. После се пекат във фурната до златисто
И близнаците могат да помагат в увиването, ако обичат да са част от готварския процес с мама