Домашните любимци

• 16 518
  • 174
  •   1
Отговори
# 60
постът на анастасия е СУПЕР-ще ги изпапкам и двамата сладурковци Heart Eyes

# 61
  • София
Аз съм против много пъти съм писала в подобни теми, че го казват от опита на човек, живеещ до ден днешен и с куче, и с котка.
Нито е хигиенично, колкото и да чистиш, нито можеш да обърнеш на животинките нужното внимание и грижи (а те не са по - малко от тези за едно дете), нито да се радваш на спокойствие и тишина.
Мое мнение, ако мога да върна времето назад никога не бих се вкарвала в такива филми. Peace Но вече съм на хорото и не мога да ги изхвърля. Tired

# 62
Темата наистина е полезна,защото някои хора наистина стигат до голямо раздвоение,животното  или бебето newsm78.Аз ли4но имах токсоплазмоза и по това време имахме котка у нас- естествено я изолирах (ние живеем в къща и я пусках навън) ignore2 исках да съм спокойна 4е не е от котката.Сега дъщеря ми е ве4е на 3,5години и ве4е съвсем свободно си гледаме котарака у нас.За детето е хубаво,хем си има другар4е хем се у4и да се грижи за някой,пита ме дали е яло,дали иска да спи Laughing Е,вярно 4е има ли животинка в къщи трябва двойно 4истене....но нали все пак е за щастието на детето.... thumbsup

# 63
Засега мисля, че няма проблем, но като се роди бебето, даже преди това задължително махни котката.

И защо да има проблем ? Котката си е вкъщи от самото начало на бременността ми и в момента също. Ограничихме само да не влиза в стаята на бебето, не че случайно не се е промъквала. Какво може да му направи една котка, при условие, че е обезпаразитена, ваксинирана и т.н.  А имам и две кучета на двора и постоянно играя с тях, не ми е попречило нито на мен нито на бебето.  Wink
Сега прочетох , че се чудиш как ще я отвикваш да не спи при вас. Аз направих следното: нагласих едно плитко кашонче и сложих дунапрен на дъното, да спи там, а за да отиде котарака там сложих една тениска на мъжа ми /непрана за да мирише на него/. Котарака подуши кашончето и сега само в него спи. Това го направих месец преди да родя за да има време да свикне, че в спалнята вече не се влиза. А и като ви изпишат с бебето от родилно най - вероятно котката ще прояви голямо любопитство към детето, просто ги запознай, дай на котката да  подуши детето и тя ще се успокои.
А пък за родата и мен ме натискаха да махна животните, дори имаше изказвания, че ако галя космато животно /разбирай котка/ ще родя космато бебе  ooooh! Това изби рибата направо. За справка бебето не беше космато  Laughing

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 13:29 от rosy_bosy

# 64
Не бих позволила животно вкъщи да се мотае около мен през бременноста,а около детето ми два пъти.

# 65
Не бих позволила животно вкъщи да се мотае около мен през бременноста,а около детето ми два пъти.
Ухааа... "животно" как го каза само  Mr. Green Може би, защото нямате домашен любимец.
Ние имахме кокерка, когато снаха ми беше бременна (вярно не живееше с "животното"), но като се роди малката водехме и Сара (кокерката) на гости... и пустото му животно се запъваше на врата, не влизаше при бебето, но и не пускаше никой да влиза вътре просто ей така  Mr. Green Голяма сладурка беше. Сега имаме друга кокерка, която пък си умира от кеф да слага глава на корема ми или да го облизва докато не й "изсъхне" езика... и ми е много сладка и приятна. Когато бебка се роди няма да живеем вече с кокерката, но само защото тя ще си остане при нашите, а ние в нов апартамент. И никога не сега не ми е минавало през ума да нарека, което и да е от кучетата ни "животно"... винаги са ми били сестрички... гледани и глезени точно колко и мен са ме гледали нашите  Peace

Някой от първата страница беше казал... "внимавай с токсоплазмозата".... Верно внимавай... лесно може да се заразиш, ако (тук предварително се извинявам за израза) изядеш котето живо или си напъхаш лицето в котешката тоалетна.  Peace

Изследвайте си се и си следете състоянието, както и състоянието на бебчо след като се появи за алергии и такива неща... но ей така да изхвърлиш горката душица, защото вече не ти е удобна... живота на животно и живота на човек са напълно съвместими... та дори и човека да е още бебе.

# 66
това си е лично твое мнение Thinking ,в стремежа си да предпазят децета си някой майки чак прекаляват  newsm78,те хората доказаха ,че даже развиват имунитет и има по-малка вероятност да равият алергия,ама ние българите нали все не вярваме и си караме както си знаем  Crossing Arms

# 67
Докато бях бременна живях с кучето  ,но после се преместихме, обичам го много порода Акита ину , красавица, но почне ли да си сменя козината, а тя е огромна, става някакъв   ужас , хвърчат косми на всякъде, мисля че затваряйки едно животно в апартамент ние го измъчваме повече. Сега живеем на вилата и имаме две кучета, но всеки си знае мястото, нямам намерение да се върна в апартамента , защото искам да си гледам детето на чисто, а не да се притеснявам дали не е изяла някой друг косъм Sick

# 68
  • София
И аз бях пред подобна дилема. Щом си забременяла докато сте имали котето няма проблем да си е при теб.
Не мисля, че са несъвместими бебето и за домашния любимец, но трябва да има достатъчно място за двамата по отделно. Ако имате възможност бебето да има стая, в която да не влиза котката е добре да си я оставите.

# 69
  • Pb
Браво, Анастасия!
Изцяло подкрепям споделеното от теб.

# 70
  • В страната на чудесата!!!
И аз бях пред подобна дилема. Щом си забременяла докато сте имали котето няма проблем да си е при теб.
Не мисля, че са несъвместими бебето и за домашния любимец, но трябва да има достатъчно място за двамата по отделно. Ако имате възможност бебето да има стая, в която да не влиза котката е добре да си я оставите.
Това ми каза и моя доки когато се посъветвах за котката и според мен  Анастасия е много права ! Сега като гледам моя Тео как се радва на маца не съжалявам за нито една минута извънредно чистене за Сиса /котката/ и за нито един лев похарчен за да си я докараме в България от чужбина! Двамата са страхотни! Колкото и да е разстроен само като я види и започва един смях и радост  Joy Joy Тя е моя спасител  Heart Eyes  bouquet

# 71
  • Sofia
 Внимавай за токсоплазмоза. 

# 72
Няма несъвместими неща стига да се внимава. Направи си изследване за токсоплазмоза. Смятам че с поддържане на подходящата хигиена на животното няма проблем да съжителстват съвместно котка и бебе.
Когато аз забременнях всички от рода на мъжа ми мрънкаха за котката. Обясних им  културно един ден, че нямат работа да се занимават с котката и мен и това си е мое решение и след това не си отвориха устите. Правиха ми изследвания за токсоплазмоза и се оказа че няма проблем. Сега детето така се радва на котката както на нищо друго. Подвижна играчка - дъщеря ми ходи бие я, дърпа и ушите, гали я но котката си стои мирно и хич не и идва на ум да направи нещо на детето. Внимавам само после да измия ръцете на дъщеря ми, защото си ги лапа. Когато животното е добре почистено, поддържа се съответната хигиена и има всички ваксини мисля че може да има само положителни резултати от контакта на детето с животното. Така детето от малко свиква с животни и не се превръща в животномразец, а само им се радва.

# 73
Според мен новородено бебе и домашен любимец
не бива да се слагат под общ знаменател.
Същото важи и за бъдеща майка и животно.
Все едно животното от какъв вид е.

Може да не е опасно, но точно толкова проценти може и да е опасно.
Преценете си сами дали си заслужава риска...

# 74
Слагам една моя публикация от блога си тук, защото е точно по темата
Цял живот съм искала да имам коте или куче. Е, получих хамстери, риба и всички дворни котки на село бяха мои, но не е същото. Може би затова, когато порастнах едно куче не ми беше достатъчно и така се сдобих с две. Не че нямаше коментари от страна на роднини и приятели “ Луди ли сте да взимате второ куче, я да си родите едно дете” Точно тогава, когато опитите ни да си имаме бебе бяха напразни. Малко по малко свикнах с мисълта, че може да съм бездетна, но точно тогава разбрахме, че съм бременна. Всички наоколо бяха много щастливи, леко притеснени как аджеба ще съжителстват бебето и две кучета, при това големи по 40 килограма всяко. Но освен един, никой не посмя да попита какво ще правим с кучетата. Знаеха отговора предварително и той беше - кучетата остават.

Така сина ми Виктор се роди на 10 ти март 2007 и след три дни престой в болницата се прибрахме в къщи при татко му и двете кучета.
Много ме изненада реакцията на двете кучета, не обърнаха никакво внимание на бебето, все едно са знаели че то ще се роди. Като знам, че обонянието им е толкова силно, че спокойно могат да ти направят хормонален анализ, съм сигурна, че наистина са знаели за появяването на бебето и то им се стори съвсем естествено. Докато Виктор сам не почна да общува с тях те не му обръщаха особенно внимание.

Първо се притеснявах да ги събирам в една стая, стотици наговорени глупости, как бебето може да развие алергия от тяхната козина. Оказа се точно обратното, не само не развива алергия, а и кучетата предпазват децата от развитието на алергии.

http://bglabrador.fastbb.ru/?1-7-0-00000065-000-0-0-119

Но още края на втория месец се запознаха лице в лице. От тогава са неразделни. Всички любими игри на Виктор са свързани с кучетата. Е, не проходи върху тях, както ми се искаше, но това е защото кучетата се скатават, а не защото на Виктор му липсва желание.

Какво е мнението ми по въпроса за съжителствата дете – куче – ми по-хубава комбинация няма. Кучето учи детето да е внимателно и грижовно, прави го щастливо, някой ден за съжаление ще му даде първия урок за края на живота – смъртта.

Когато чуя в парка майка да крещи на детето си – бягай от кучето, то е мръсно и ще те ухапе – ми идва аз да ухапя нея. Какво цели с това? Детето да се страхува от кучета, ми честита му фобия за цял живот. Същата майка ще му създаде и още много.

Гледала съм американски образователни филми за деца – езика на кучето – където учат децата кое поведение на кучето е дружелюбно и кое означава стой на далеч. В същите филмчета имаше и напътствия как да реагираш на съответните знаци от страна на кучето- например куче, което скача по детето с желание да си играе – детенце замръзва без да мърда ( поза дърво) на кучето спира да му е интересно и се отдалечава. На това е много по-полезно да научиш детето си, отколкото да му втълпяваш глупави и неверни неща. Сигурна съм, че моите кучета са много по-чисти от доста хора. Дори им мия зъбите по-често отколкото го правят някой хора за себе си.

И още, животните разтоварват хората от стреса, помагат им да се почувстват обичани, доставят емоциите, които ни липсват в забързаното ежедневие ( така не ни се налага да ползваме сериалите, като емоционални заместители) и ни учат как да обичаме и как да изразяваме чувствата си. Правят ни по-добри родители, защото ни учат на отговорност и търпение. Аз така виждам нещата за себе си.

И да добавя, че в навечерието на рождения си ден сина ми е едно безкрайно щастливо и усмихнато дете и винаги има с кой да си играе. Колко майки се оплакваха, че децата им издивяват зимата основно в къщи, при нас в къщи е забавно.

http://s51.radikal.ru/i134/0901/65/cbc8f27850bc.jpg

http://www.bgphoto.net/photos/7653/o633666501851406250.jpg
http://s47.radikal.ru/i116/0811/35/a4a06b896099.jpg

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 23:26 от иглика333

Общи условия

Активация на акаунт